Dobrý den,
rád bych se zeptal zkušených chovatelů, kolik králičích samic je (cca) minimálně potřebné k samostatnému podnikání, tedy k založení výdělečné králičí farmy? Jsem zemědělec, ale orientuji se na úplně jinou oblast (rostinná produkce a skot), pouze uvažuji o rozšíření podniku do jiných oblastí. Veškteré seno, obiloviny, podestýlku a částečně i některé druhy zeleniny mám k dispozici. V současnosti uvažuji jenom orientačně o různých budoucích možnostech, takže se nemusíte bát konkurence .
Děkuji předem za informace.
Vincent Vega
napsal(a):
Dobrý den,
rád bych se zeptal zkušených chovatelů, kolik králičích samic je (cca) minimálně potřebné k samostatnému podnikání, tedy k založení výdělečné králičí farmy? Jsem zemědělec, ale orientuji se na úplně jinou oblast (rostinná produkce a skot), pouze uvažuji o rozšíření podniku do jiných oblastí. Veškteré seno, obiloviny, podestýlku a částečně i některé druhy zeleniny mám k dispozici. V současnosti uvažuji jenom orientačně o různých budoucích možnostech, takže se nemusíte bát konkurence .
Minimalně 300Ks a jestli si myslíte že pojedete na zelenině a tak podobně, tak vam držím palce a pevne nervy a spousty peněz na investice. Už ted je vidět že konkurent ani nebudete.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42
Vincent Vega
napsal(a):
Dobrý den,
Samice bez samca vám je na P..D, Tak ako aj bez haly= ideálne novej a klietok... atd? Ak nemáte srdcový vzťah ku králikom = neskúšajte ani drobnochov Králik je totižto momentálne Najchúlostivejšie hospodárske zviera Pekný deň.
300 se mi zdá příliš. Nulové zkušenosti nemám. Dneska chovám 15 samic.100 samic by už byl přece slušný obrat do začátku. Investice do chovu králíků budou, si troufám tvrdit, v porovnání s investicemi např. do chovu skotu, nesrovnatelné (a to vím, o čem mluvím). To je hlavní důvod pro mé uvažování o této oblasti. Výkupní cena králičího masa, jak jsem se také informoval, není vůbec špatná. Navíc je konkurence v této oblasti relativně malá, pokud vím, zejména znovu ve srovnání s hovězím či vepřovým, což velmi dobře znám.
I tak ale děkuji za rady.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42
Poznám osobne človeka čo mal 500 samíc a konkurencia ho nelikvidovala ale raz šiel na dovolenku a hala zostala prázdna ? Stále plaťí že králik je najchúlostivejšie zviera pre veľkochov
Konkurence podle Vás není veliká, ale chov a obslužnost, není jednoduchý. Výkupní ceny jsou dobré, podle propočtů na papíře, realita bývá malinko jinde. Jatka vám budou dělat ceny dle své ekonomiky, ani nevím jestli u nás porážky králíků ještě fungují. Králíci od 15 samic prodáte ze dvora, od 150 samic, tam už jsou jiná pravidla.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Poznám osobne človeka čo mal 500 samíc a konkurencia ho nelikvidovala ale raz šiel na dovolenku a hala zostala prázdna ? Stále plaťí že králik je najchúlostivejšie zviera pre veľkochov
Ono je celkem riziko chovat cokoli za zvířata, máte skot-přijde BSE, máte prasata-přijde prasečí mor, máte slepice-přijde ptačí chřipka, ale máte pravdu v tom, že králík je asi nejchoulostivější.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.250
hokrví
napsal(a):
Konkurence podle Vás není veliká, ale chov a obslužnost, není jednoduchý. Výkupní ceny jsou dobré, podle propočtů na papíře, realita bývá malinko jinde. Jatka vám budou dělat ceny dle své ekonomiky, ani nevím jestli u nás porážky králíků ještě fungují. Králíci od 15 samic prodáte ze dvora, od 150 samic, tam už jsou jiná pravidla.
Tak tak, realita je veru krutá, musíš ísť pod cenu ked ide o taký veľkochov Ani keby som mal potrebnú hotovosť na chov 200Ks samíc, nešiel by som do toho ani náhodou Presne od mojich 16 chovných samíc, troch plemien to stíham popri práci a ešte sa nestalo že by som sa musel núkať pod cenu