Osmitýdenní králíci.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.2.2018 18:07

Dobrý večer.Narazil jsem na netu na inzerát kde prodává dvouměsíční belgické obry.Jaký máte na to názor?

6.2.2018 18:21

Sama bych takováto mláďata neprodávala a už vůbec bych si je nekoupila.Když pominu, že ve dvou měsících nemohou být ani plně naočkována, tak mláďata v tomto stáří dost špatně snášejí jakékoliv změny.Krmení, prostředí...Ono není od věci, že na výstavách se střední a velká plemena vystavují až od 5 měsíců.

6.2.2018 18:50

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Sama bych takováto mláďata neprodávala a už vůbec bych si je nekoupila.Když pominu, že ve dvou měsících nemohou být ani plně naočkována, tak mláďata v tomto stáří dost špatně snášejí jakékoliv změny.Krmení, prostředí...Ono není od věci, že na výstavách se střední a velká plemena vystavují až od 5 měsíců.

Proto se tady na to ptám.Taky se mě to nezdá.Píše že jsou očkovaná, tetovaná a s rodokmenem.Kus za 1000 kč. Lidová cena že?Mě to připomíná množírnu.

6.2.2018 19:07

Tetovaní být mohou, belgičáci mají i ve dvou měsících dost velké uši.Očkovaní také, ale každopádně se musí ještě minimálně jednou přeočkovat po 12 týdnu.A za tu cenu na menší výstavě koupíte dospělého a víte, jak vypadá.Tady ještě nevíte co z toho vyroste.Výstav už i nyní bývá dost, tak je lepší něco objed a podívat se.

7.2.2018 08:14
sheilaaa

XXX.XXX.145.33

Chováme BO. Ve dvou měsících je brzy na prodej, v tomto období jsou nejchoulostivější na změny (krmení, stres..). Za 1000kč to je opravdu moc za tento věk králíka, i kdyby byl očkovaný a tetovaný. Nikdy totiž nevíte co Vám z něj vyroste, i když třeba rodiče jsou pěkní. Záleží proč králíka chcete, raději si počkejte na staršího nebo rovnou dospělého, kde vidíte jak králík vypadá atd.

7.2.2018 10:32
BO-klub

XXX.XXX.76.200

Také jsem dlouholetým chovatelem BO a co to tu občas vidím mi přijde směšné a past na kupujícího laika. Nikdy bych neprodal králíka mladšího 5 měsíců. Prodávám nejdřív od 6 měsíce, vím, že už je králík co se týče trávicí soustavy dospělý. Ve dvou měsících je náchylný na nemoci, při změně prostředí dochází k onemocnění kokcou a tzv. žbluňkavkou. Domu si přivezete pěkného králíčka a do měsíce je po něm a když voláte prodávajícímu tvrdí, že je to vaše chyba.
Cena 1000, -Kč je také dost za 2 měsíce starého králíka. O proti dospělému králíkovi se to může zdát levné, za dospělé kvalitní zvíře zaplatíte 1500, - a více, ale máta dospělé zvíře. Tyto všechny inzeráty jsou dle mého názoru jenom množírny.

7.2.2018 11:24

Nejlepší je najít si adresu chovatele v seznamů členů klubu chovatelů BO. Člověk si pak dojedete přímo k chovateli a zároveň vidí v jakých podmínkách jsou zvířata chovaná.1000 za dva měsíce staré zvíře je moc, ale třeba to někdo dá, lidi jsou různí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík