Uživatel s deaktivovaným účtem

Pro očkování je třeba se řídit návodem na vakcíně a nákazovou situací.Na kažké vakcíně je uvedeno v jakém stáří očkovat nejdříve a kdy přeočkovat.Každopádně pro vytvoření řádné imunity by měli být králíci očkováni po 12 týdnu.Pokud se očkuje dříve je třeba přeočkovat.Březí i kojící samice očkovat lze.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.250
ronx
napsal(a):
Potreboval by som poradiť ohľadom očkovania, v akom veku po prvý raz očkujete mladé poprípade kedy preočkovávať. Očkujú sa aj kotné samice alebo kojacie samice? Ďakujem.
Trufate si sám? Najskôr by som pichol v 10 týždni Myxu =monovalentnú vakcínu. O dva týždne zas preočkovať proti moru= zas monovalentnú vakcínu.. Prečkovávam po 4 a 8 mesiacoch, minimálne =Dvakrát do roka všetky chovné kusy! Kotné a kojacie = Ja Osobne zásadne nerobím... Radšej tesne pred pripustením

Očkuji mor už od 6 týdnů s dvojím přeočkování.Očkovat až ve 12 týdnu už může být pozdě.Chovné kusy stačí 1x ročně, ale jak říkal MvDr.Martinec, králíci starší 2 let už mají dostatečnou iminitu a vlastně je ani není třeba očkovat.Sama jsem to ale nezkoušela.MXT jsem nyní naočkovala všechny, není nyní velké riziko nákazy, v létě a na podzim očkuji od 4 týdnů.Vše monovalentní vakcíny.Připuštěné samice očkuji také, tam je největší problém manipulace u vysokobřezích samic.Pokud nejsou zvyklé.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.250
Každý máme svoje skúsenosti. A čo je chované a schované v uzavretej maštali= je u mňa v 12 týždni už dávno na pekáči aj bez očkovania...

Každý nechová v uzavřeném chlívě, ale ani ten není 100% a každý nechová pekáčníky.
napsal(a):
Očkuji mor už od 6 týdnů s dvojím přeočkování.Očkovat až ve 12 týdnu už může být pozdě.Chovné kusy stačí 1x ročně, ale jak říkal MvDr.Martinec, králíci starší 2 let už mají dostatečnou iminitu a vlastně je ani není třeba očkovat.Sama jsem to ale nezkoušela.MXT jsem nyní naočkovala všechny, není nyní velké riziko nákazy, v létě a na podzim očkuji od 4 týdnů.Vše monovalentní vakcíny.Připuštěné samice očkuji také, tam je největší problém manipulace u vysokobřezích samic.Pokud nejsou zvyklé.
Mvdr.Martinec nemá pravdu.
Nedávno jsem poslouchal v rádiu pořad, kde byl výše zmíněný lékař.
Jeho názory "jak ze staré" školy...Mnohé se změnilo, jen on si toho ještě nevšiml.
Náváděl chovatele ke krmení chlebem a suchými rohlíky!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.250
napsal(a):
Každý nechová v uzavřeném chlívě, ale ani ten není 100% a každý nechová pekáčníky.
Chovám aj tak aj tak = asi pol na pol... Poznám osobne kopu chovaťeľov, ktorý to robia tak isto a je to odskúšané Stoprocentní nie je ani Martinec . Písal som niekde, že chovám len výkrm? Mimochodom: Ni, Kuvm, Kalm =sú veľmi pekné pekačiny Ale priznám mám aj 3ks hybridných samíc... Skrátka a jednoducho aj krížením týchto čistých plemien, nie je problém dosahovať výsledky na urovni čistého Hybrida

borax
napsal(a):
Mvdr.Martinec nemá pravdu.
Nedávno jsem poslouchal v rádiu pořad, kde byl výše zmíněný lékař.
Jeho názory "jak ze staré" školy...Mnohé se změnilo, jen on si toho ještě nevšiml.
Náváděl chovatele ke krmení chlebem a suchými rohlíky!
Pořad v rádiu jsem neslyšela, ale jeho odpovědi, ať už písemné v Chovateli či ústně na přednáškách, na dotaz ohledně pečiva, byl že v přiměřeném množství proč ne.Zrovna jako spousta lidí zavrhuje trávu ikdyž je ke krmení přirozená.Každý chovatel krmí tak, jak mu to vyhovuje a co se mu osvědčuje.Znám dost chovatelů co dává kousek chleba či pečiva, co krmí ječmenem a kukuřicí či dokonce ječmenem a pšenicí a přesto, že je to ze staré škloly, jim králíci prospívají.Podle mých zkušností nezáleží ani tak na tom čím se krmí, ale jaké množství a zda králíci přijímají dostatek VLÁKNINY.
K tomu očkování starších kusů.Možná na tom něco je.Jelikož v době kdy k nám dorazil mor a vakcína ještě nebyla, či byla nedostatková, nám dvakrát chov mor napadl, ale nikdy nepochcípalo všechno a převážná většina dospělých zvířat, ač neočkovaných, to přežila.Pokud se zvířata očkují za mlada, je docela pravděpodobné, že jako starší už mají imunitu.
Ona spousta věcí ze staré školy, se nyní vrací a najednou se zjišťuje, že to je zdravé.
Např.u psů granule vs.barf, ale třeba i u lidí máslo, sádlo, mléko, vejce.Jeden čas pomalu zakázané, nezdravé a nyní se zjišťuje, jak je zdraví prospěšné atd.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chovám aj tak aj tak = asi pol na pol... Poznám osobne kopu chovaťeľov, ktorý to robia tak isto a je to odskúšané Stoprocentní nie je ani Martinec . Písal som niekde, že chovám len výkrm? Mimochodom: Ni, Kuvm, Kalm =sú veľmi pekné pekačiny Ale priznám mám aj 3ks hybridných samíc... Skrátka a jednoducho aj krížením týchto čistých plemien, nie je problém dosahovať výsledky na urovni čistého Hybrida
Měla jsem na mysli chov králíků na výstavy a do dalšího chovu.Samozřejmě vím, že kříženci celé řady masných plemen mohou výsledků hybridů.Ono i ti hybridi jsou vlastně kříženci čistých plemen.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.250
napsal(a):
Měla jsem na mysli chov králíků na výstavy a do dalšího chovu.Samozřejmě vím, že kříženci celé řady masných plemen mohou výsledků hybridů.Ono i ti hybridi jsou vlastně kříženci čistých plemen.
V pohode, všetko je OK Ja osobne nemám výstavné ambície.. Aj ked nebol by problém = vstúpiľ do spolku a atd... Mám aj tetované páry a niektoré aj pekne bodované ... No v prvom rade je to Relax, Hobby... A k tomu rohlíku = osobne nedávam, v primeranom množstve a pri postupnom návyku to králiky znášajú Ja krmím denne repu, mrkev, červenú repu, jablko, momentálne pampelišku a vojtešku, no primerane.. Jadro a granule samozrejme ponížim a nie je žiadny problém... No ak nežerú seno = majú po: " Zelenom" Pekný deň prajem