Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jako začínající chovatel burgundských králíků na výstavy na Váš názor při krmení. (několik let jsem měl pouze na maso a krmeno normálně - seno, ječmen, voda...). Ale takto asi těžko krmit králíky na výstavy. Momentálně krmím - 1 podíl oves,1 podíl granulí bez AK, seno, voda. A samici kojící s mladými granule pro kojící samice a seno, voda. Jaký na to máte názor? Nemám přidat ještě do krmné dávky pro odchov na výstavu i ječmen? A co slunečnice nebo lněné semínko co je lepší na kvalitu srsti? Občas jsem jim dal lněné semínko, ale nechali ho v misce. A popř. jak dávkovat slunečnici? A co jim přidat na zvýšení vlákniny v krmné dávce (četl jsem že je potřeba dostatek vlákniny, při nedostatku se může vyskytnou kokcidioza).A nebo jak krmíte Vy svoje výstavní králíky a co se Vám osvědčilo a neosvědčilo?
Předem děkuji za odpověď.
Momentálně krmím - 1 podíl oves,1 podíl granulí bez AK, seno, voda. A samici kojící s mladými granule pro kojící samice a seno, voda. Jaký na to máte názor?
Rostli Vám po tomhle krmení? Asi ano, když je chováte již několik let. Jinak byt jeden nedělal. Žejo? Tak proč to měnit? Nač hledat problém tam kde není. Zbytečně si komplikujete život.
Máte li na to finance, můžete krmit speciálníma německýma králičíma granulemi pro výstavní zvířata. Finančně asi náročnější ale nejméně namáhavé.
K Vaší krmné dávce bych akorát přidal něco na zpestření jídelníčku. zeleninu, ovoce. hrst trávy. Hrst je hrst, ne koš. A stačí. A ideální krmit dvakrát denně, pokud je čas.
Hlídat si hmotnost dle standardu. Je to masový králík.
http://kchkmp.wz.cz/clen.html Koukněte se jestli někdo nebydlí poblíž. Pokud budete mít opravdový zájem, určitě poradí i jiné věci kolem Bu.
Je jedno čím krmíte jen je důležité u králíků chovaných pro výstavu držet předepsanou váhu je nutné zjistit jaká je min. nebo max. váha daného druhu. O víkendupůjdu k rodičům mohu se podívat do vzorníku. Otec chová a vystavuje králíky 46 let a krmí seno, ječmeň, granule, jen je potřeba byt členem ČSCH pokud chcete vystavovat.