Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.3.2019 20:38
karo2702

XXX.XXX.162.156

Zdravím,
máme doma "chovnou" samici a už si s ní nevíme rady. Připouštěli jsme jí na podzim, mladých měla 10, ale roztahali jí to myši.
Připouštěli jsme jí před měsícem znovu. Skok se podařil jen jeden, vůbec nechtěla, zkoušeli jsme ještě za dva dny znovu, ale nic. Zadek do rohu nebo se do samce zakousne, točí se tam a nakonec skočí ona na něj. Vypadá, jak kdyby si myslela, že je samec.
Když jsme zjistili, že březí není, tak jsme to zkusili znovu a tenhle víkend zase. Opět zadek do rohu a nebo skákala ona po něm. Připouštíme když má říji, zkoušíme více dnů po sobě, ale nic.
A přitom už jednou rodila. Je to strašný mazel, byla by úžasná máma, nechce se mi jí dávat pryč.
Co s tím? Zkoušet dál (a lepší načasování) a nebo to nemá cenu? Máte zkušenosti s tímto chováním?

17.3.2019 20:59
mlckova

XXX.XXX.42.11

Uz tu vlákna byla kouknete

18.3.2019 10:45
xchipsy

XXX.XXX.142.3

Pokud samice skáče po samci, tak jste reagovali jak? Hned jste ji sebrali? Takové chování je totiž příznakem výrazné říje, takže to chce vytrvat. Taky mám takovou samici, která je v říji až agresivní, nejdřív jde po samci drápy, pak se mu klidně zarafne do hřbetu a točí se oba dokola, pak skočí ona na něj (někdy i víckrát) no a nakonec se nechá skočit. U jiných samic je to rup šup, ale tahle má prostě minimálně pět minut takovou divokou předehru.
Teď jsem se natrápila s jednou prvničkou, od podzimu jsem zkoušela připouštět, říje měla, skákala po samci, ale když mělo dojít na věc, tak prostě nezvedla zadek, ikdyž držela. Takže to vyřešilo jemné přizvednutí rukou pod břichem a od včera je z ní šikovná mamina
Jinak se mi nechce věřit, že ten první vrh roztahaly myši, spíš to udělala sama samice.

18.3.2019 21:11
karo2702

XXX.XXX.162.156

xchipsy napsal(a):
Pokud samice skáče po samci, tak jste reagovali jak? Hned jste ji sebrali? Takové chování je totiž příznakem výrazné říje, takže to chce vytrvat. Taky mám takovou samici, která je v říji až agresivní, nejdřív jde po samci drápy, pak se mu klidně zarafne do hřbetu a točí se oba dokola, pak skočí ona na něj (někdy i víckrát) no a nakonec se nechá skočit. U jiných samic je to rup šup, ale tahle má prostě minimálně pět minut takovou divokou předehru.
Teď jsem se natrápila s jednou prvničkou, od podzimu jsem zkoušela připouštět, říje měla, skákala po samci, ale když mělo dojít na věc, tak prostě nezvedla zadek, ikdyž držela. Takže to vyřešilo jemné přizvednutí rukou pod břichem a od včera je z ní šikovná mamina
Jinak se mi nechce věřit, že ten první vrh roztahaly myši, spíš to udělala sama samice.

Právě jsem nevěděla jak reagovat, tohle nám nikdy žádná samice nedělala. Takže jsem většinou klepla do dvířek, aby ho pustila. Samec je takový trumbera, bála jsem se, aby ho to nějak neodradilo od budoucích připouštění. Zkusím tedy počkat příště dýl. Děkuji za typ.

Byli to myši, potkany nemáme, myši jsme ale našly (a hned vychytali, tak snad bude klid). Samice je možná zakousla ze stresu, ale pak jsme je tahaly z pod roštu okousané od myší, jedno mladé dokonce protáhlé malou dírou do vedlejšího kotce (kterou prokousali během pár dní, takže se taky zpravovalo). I když mě to dosti překvapilo, nevím jak je utáhly

19.3.2019 10:15
rapotacka11

XXX.XXX.79.4

Myšky žerou živočišnou potravu ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.3.2019 10:26
Uživatel s deaktivovaným účtem

rapotacka11 napsal(a):
Myšky žerou živočišnou potravu ?

možná to budou ty velké myšky na P

19.3.2019 17:39
rapotacka11

XXX.XXX.79.4

P nemají

19.3.2019 19:54
horal

XXX.XXX.13.30

Ale mají, jenom o tom neví. Já bych mohl o tom napsat celou diplomovku.

19.3.2019 20:30
mlckova

XXX.XXX.157.153

Myši žerou všechno , když se chytne do pasti , tak druhé je ohlodají je to všechno jedna pakáž potkani krysy hryzci všechno bych to povraždila! 😈Zkouším teď pomleté vločky se sadrou 1:1. Třeba je to pobije, nemáte zkušenost jeste s něčím jiným, z čeho by se mi neotravil kocour?

19.3.2019 21:04
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.56.145

mlckova napsal(a):
Myši žerou všechno , když se chytne do pasti , tak druhé je ohlodají je to všechno jedna pakáž potkani krysy hryzci všechno bych to povraždila! 😈Zkouším teď pomleté vločky se sadrou 1:1. Třeba je to pobije, nemáte zkušenost jeste s něčím jiným, z čeho by se mi neotravil kocour?

Nemá tu havěť snad za úkol lovit kocour?
Když to lovíte za něho, tak potom bude jenom ležet a čumět, jak lovíte .
No kdyby ty vločky se sádrou kocour nějakým způsobem snědl, tak mu to taky neudělá zrovna moc dobře. Pravděpodobně mu to ucpe střeva...

20.3.2019 06:37
mlckova

XXX.XXX.157.153

No kocour loví do velikosti myší všechno 😁, a jen ty co běhají venku z nory, je jich jak blech, na podzim denně dotáhl tak deset kousků i víc, ty nemocné se zdržují a umírají v noře narozdíl od ratimoru gelu - ty seděli a tupě čučeli na trávě mohla jsem je zabit sama. Nedostávalo se jim kyslíku a byli omamené to bylo o malér. Tak asi tak nejak 😁...... No a popravdě jsem jeste nepotkala kočku která by žrala vločky na prach 😁, rohlík Jo, ale vločky fakt ne , navíc jsem si vyrobila domečky takze se k tomu nedostane nic většího 😁

20.3.2019 07:05
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.56.145

mlckova napsal(a):
No kocour loví do velikosti myší všechno 😁, a jen ty co běhají venku z nory, je jich jak blech, na podzim denně dotáhl tak deset kousků i víc, ty nemocné se zdržují a umírají v noře narozdíl od ratimoru gelu - ty seděli a tupě čučeli na trávě mohla jsem je zabit sama. Nedostávalo se jim kyslíku a byli omamené to bylo o malér. Tak asi tak nejak 😁...... No a popravdě jsem jeste nepotkala kočku která by žrala vločky na prach 😁, rohlík Jo, ale vločky fakt ne , navíc jsem si vyrobila domečky takze se k tomu nedostane nic většího 😁

Tak to potom jo.
Kdyby to bylo na trávníku, tak to kočka může sníst.
To musíte mít pěknou zahradu s domečky😂.
Mě by manžel asi zabil...

20.3.2019 08:17
saluki

XXX.XXX.6.82

Jiného samce. Nebo jiné místo, třeba venku na trávě. Samce pustit o něco dřív, ať si počuchá, samice než se rozkouká, může být hotovo.

20.3.2019 12:24
mlckova

XXX.XXX.53.158

No asi to budou taky hraboši nebo rejsci, máme krtince jak prase - tak vyhrabu , rozhraní , najdu chodbu dam domeček a za dělám prkynkem - o moc horší to neni😂 Muž je z nich na mrtvici vic jak ja ! Me se..rou ze mi žerou zeleninu v zahonech 😁

Přidejte reakci

Přidat smajlík