Kýchání samice i mladých

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.8.2019 13:42
Valérie22

XXX.XXX.94.101

Koupili jsme zapuštěnou samici s PP za 800 Kč. Po 10 dnech od nákupu začala kýchat a to hodně. Bílý hlen u nosu, někdy se až dusí. Měla 6 mladých. Dva uhynuli v 5 týdnech a kýchali. Nyní zbylí čtyři, žerou jsou veselí, ale dva mají také hlen a kýchají. Samice je od nákupu pořád v izolaci. Myslela jsem, že má nějakou alergii, ale teď vidím na mladých, že je to asi pasteureloza. Až na to kýchání je strašně žravá, veselá a nevypadá, že by jí něco jiného trápilo. Mikroklima má dobré. Žádný prach, kvalitní seno i podestýlka. K vetovi nepojedu finančně se mi to nevyplatí. Jen mám dilema, zda utratit hned všechny nebo mladé vykrmit pokud přežijí uvařit psům. Můžou toto maso vůbec psi? Nebo vše zlikvidovat a nekrmit. Samozřejmě se podívám na vnitřnosti a pokud by vypadaly špatně, raději bych maso psům nedala.

18.8.2019 06:59
xchipsy

XXX.XXX.142.3

Pokud máte jen tyhle králíky a žádné jiné, pak se s nimi můžete "piplat" (podpořit je vitamíny apod., protože léčba je celkem zbytečná), ale máte-li i jiné králíky, tak bych tyhle radši zlikvidovala.

Přidejte reakci

Přidat smajlík