Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.1.2020 14:29
Mája králík

XXX.XXX.18.114

Dobrý den. Chovám králíky na maso. Mám samici, která už dva měsíce nechce zabřeznout. Ještě nikdy mladé neměla.
Nevíte, jak poznat, zda králíce zabřezla? Zkoušela jsem nahmatat mladé, nahmatala jsem pár kuliček asi 2 cm velké. Samici se trochu zvětšilo břicho, ale z jídla to nemá😅. Četla jsem, že když králíce zabřezla a dáme ji k samcovi, nezvedne mu a bude agresivní, ale ona mu zvedá pořád a samozřejmě dojde k páření. Ale je divné, že už dva měsíce to takto trvá.
Dala jsem ji spářit poprvé, zvedla. Po týdnu jsem ji dala na kontrolu k tomu samci a ona zase zvedla, a takto to pokračuje až do teď. Fakt nevím, co dál.
Poradíte mi, prosím.

2.1.2020 16:17
ančovička1

XXX.XXX.35.36

😱to snad nemůže být pravda...!

3.1.2020 09:19
Mája králík

XXX.XXX.18.114

ančovička
Právě že je a já nevím co s tím.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.1.2020 09:50

Teď už jí nechat, buď je březí nebo ne. Pokud ne, připusťte ji na konci února, to je takřka 100%. To nahmatání mladých, no já to nedělám, to by vám měl ukázat někdo, kdo s tím má zkušenosti, jinak naděláte víc škody než užitku. Králici před připouštěním prohlídněte pohlaví, když má vulvu překrvenou, až do lehce fialova, je v říji a pak nemusíte nic prohmatávat - zabřezne. Pokud ji má jen světle růžovou, pravděpodobně nezabřezne nebo bude mít jen málo mladých. Některé samice podrží samci vždycky, ale pokud je březí, riskujete problémy. Měsíc je přece strašně krátká doba, prostě počkejte, buď se okotí nebo ne.

3.1.2020 10:07
ančovička1

XXX.XXX.35.36

Mája králík napsal(a):
ančovička
Právě že je a já nevím co s tím.

Asi jste mě špatně pochopila..neni normální,abyste samici kazdy tyden pripoustela,to se nedělá..samice může porodit mladé z prvniho oplozeni a za tyden může porodit další z druheho oplozeni..v tom případě si postavi nove hnizdo a prvni vrh nechá uhynout,atd...stalo se to jednou moji mamce..ve finale nebudete mit králíky žádné..neni snad problém počkat měsíc,pripustit vice samic,brezost pohmatem se da poznat asi po 14 ti dnech brezosti..

3.1.2020 13:16
Mája králík

XXX.XXX.18.114

Dobře, děkuji vám všem za rady. Už na ni nebudu ani makat😅.

3.1.2020 17:27

ančovička1 napsal(a):
Asi jste mě špatně pochopila..neni normální,abyste samici kazdy tyden pripoustela,to se nedělá..samice může porodit mladé z prvniho oplozeni a za tyden může porodit další z druheho oplozeni..v tom případě si postavi nove hnizdo a prvni vrh nechá uhynout,atd...stalo se to jednou moji mamce..ve finale nebudete mit králíky žádné..neni snad problém počkat měsíc,pripustit vice samic,brezost pohmatem se da poznat asi po 14 ti dnech brezosti..

Ono to s tou dvojí březostí není tak jednoduché.Sama používám kontrolní připuštění často a nikdy jsem se s tím nesetkala.Ani u žádného jiného chovatele.
To,co někteří popisovali jako dvojí březost byla jen dvě hnízda,kkde v jednom byla mrtvá králíčata a ve druhém živá.

Zadina a kol. V Chovu králíků píše: Superfetace je zvláštní biologický jev, který je popsán u zajíců.Je to vývoj plodů různého stáří v rámci téže březosti.Tento jev se vyskytuje u zajíců vyjímečně, u králíků se s ní nesetkáváme.
MvDr Vavrouch Chovatel 5/2011 z obsáhlého článku jen několik citací."V odborné literatuře se výskyt superfetace předpokládá ve vyjímečných případech u všech domácích zvířat.Já sám jsem se v praxi s tímto jevem nikdy u domácích zvířat nesetkal, a to ani u králíků, kde jsou pro to na reprodukčních orgánech samic nejvhodnější morfologické a fyziologické předpoklady.Ojedinělé sdělení chovatelů nebylo průkazné."
"Jestliže během gravidity dojde vyjímečně na některém vaječníku, zpravidla na opačné straně než je žluté tělísko a než tedy došlo ke graviditě, k dalšímu dozrání Graafova folikulu a k ovulaci, může dojít po připuštění k oplodnění dalšího vajíčka či vajíček a tím i k další březosti.K tomu však musí být splněny ještě další podmínky, a to především stejnostranná část dělohy musí být volná, neobřezlá, jinak by spermie při eventuálním připuštění nemohly proniknout přes dělohu do vejcovodu k vajíčku.Je jasné, že tato podmínka může být splněna tím spíše, čím menší je počet dosud usídlených embryí v děloze.U samice králíka jsou sice pro další březost vytvořeny příznivé morfologické předpoklady, ale ztěžuje ji přítomnost početnějších zárodků, které proto mohou být v obou částech dělohy.Mnohem příznivější je v tomto směru situace u zajíců, kde předpokládáme obdobné anatomické utváření dělohy, ale plodnost je podstatně nižší.Její průměr se udává 2, 35 mláďat na vrh.Už to samo ukazuje na významný podíl vrhů o jednom mláděti a tím i jistotu obsazení jen jedné části dělohy.Pokud se týká možnosti odchovu mláďat po superfetaci, je u zajíců, zejména při vrzích jednotlivých mláďat, která se rodí vidoucí a osrstěná a jsou schopná krátce po porodu samostatného pohybu, přežití obojích mláďat pravděpodobnější, zvláště vezmeme-li v úvahu, že rozdíl věku je většinou do týdne.".

3.1.2020 17:47
borax

XXX.XXX.91.21

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ono to s tou dvojí březostí není tak jednoduché.Sama používám kontrolní připuštění často a nikdy jsem se s tím nesetkala.Ani u žádného jiného chovatele.
To,co někteří popisovali jako dvojí březost byla jen dvě hnízda,kkde v jednom byla mrtvá králíčata a ve druhém živá.

Zadina a kol. V Chovu králíků píše: Superfetace je zvláštní biologický jev, který je popsán u zajíců.Je to vývoj plodů různého stáří v rámci téže březosti.Tento jev se vyskytuje u zajíců vyjímečně, u králíků se s ní nesetkáváme.
MvDr Vavrouch Chovatel 5/2011 z obsáhlého článku jen několik citací."V odborné literatuře se výskyt superfetace předpokládá ve vyjímečných případech u všech domácích zvířat.Já sám jsem se v praxi s tímto jevem nikdy u domácích zvířat nesetkal, a to ani u králíků, kde jsou pro to na reprodukčních orgánech samic nejvhodnější morfologické a fyziologické předpoklady.Ojedinělé sdělení chovatelů nebylo průkazné."
"Jestliže během gravidity dojde vyjímečně na některém vaječníku, zpravidla na opačné straně než je žluté tělísko a než tedy došlo ke graviditě, k dalšímu dozrání Graafova folikulu a k ovulaci, může dojít po připuštění k oplodnění dalšího vajíčka či vajíček a tím i k další březosti.K tomu však musí být splněny ještě další podmínky, a to především stejnostranná část dělohy musí být volná, neobřezlá, jinak by spermie při eventuálním připuštění nemohly proniknout přes dělohu do vejcovodu k vajíčku.Je jasné, že tato podmínka může být splněna tím spíše, čím menší je počet dosud usídlených embryí v děloze.U samice králíka jsou sice pro další březost vytvořeny příznivé morfologické předpoklady, ale ztěžuje ji přítomnost početnějších zárodků, které proto mohou být v obou částech dělohy.Mnohem příznivější je v tomto směru situace u zajíců, kde předpokládáme obdobné anatomické utváření dělohy, ale plodnost je podstatně nižší.Její průměr se udává 2, 35 mláďat na vrh.Už to samo ukazuje na významný podíl vrhů o jednom mláděti a tím i jistotu obsazení jen jedné části dělohy.Pokud se týká možnosti odchovu mláďat po superfetaci, je u zajíců, zejména při vrzích jednotlivých mláďat, která se rodí vidoucí a osrstěná a jsou schopná krátce po porodu samostatného pohybu, přežití obojích mláďat pravděpodobnější, zvláště vezmeme-li v úvahu, že rozdíl věku je většinou do týdne.".

Také jsem tomu nevěřil, ale před cca 5 týdny se mi to stalo.
Připuštěná samice si kolem 16, 17 dne po připuštění začala stavět hnízdo.
Řekl jsem si faleška, dal jsem ji k samci.
Došlo ke zpáření, za cca 14 dnů se okotila...no a za cca 17 dnů se okotila znovu.
V jednu chvíli chovala( v břiše )vývojově různě stará mláďata.
Je to extrém, ale stal se. Naštěstí první vrh přijala jiná samice.

3.1.2020 17:52

borax napsal(a):
Také jsem tomu nevěřil, ale před cca 5 týdny se mi to stalo.
Připuštěná samice si kolem 16, 17 dne po připuštění začala stavět hnízdo.
Řekl jsem si faleška, dal jsem ji k samci.
Došlo ke zpáření, za cca 14 dnů se okotila...no a za cca 17 dnů se okotila znovu.
V jednu chvíli chovala( v břiše )vývojově různě stará mláďata.
Je to extrém, ale stal se. Naštěstí první vrh přijala jiná samice.

Pokud je to tak,napište MvDr Vavrouchovi,určitě ho to bude zajímat.Sám je letitý chovatel a na přednáškách také říká,že se s tím nikdy průkazně nesetkal.

3.1.2020 18:32
borax

XXX.XXX.91.21

Pokud je to tak,napište MvDr Vavrouchovi,určitě ho to bude zajímat.Sám je letitý chovatel a na přednáškách také říká,že se s tím nikdy průkazně nesetkal.

Já jsem se s tím za více než 30 let chovu také nesetkal.
Vedu si evidenci, k mýlce nedošlo.
Ano, je to k neuvěření!!

3.1.2020 19:58
ančovička1

XXX.XXX.35.36

borax napsal(a):
Ano, je to k neuvěření!!

Kdyby se to nestalo mamcine samici, tak o tom psat nebudu,ani by mě to nenapadlo..přesně,jak píše borax,po týdnu po prvnim vrhu, si samice udělala hnizdo nové a prvni vrh opustila..tak žádné pripousteni na zkoušku nedělám..

Georgi

7.1.2020 21:06
Georgi

XXX.XXX.168.10

CHovám už králíky 40 let. S přeplozením jsem se setkal před asi 30 lety.Samice se okotila,měla v hnízdě 8 mladých a po dvou dnech se okotila znovu.V hnízdě jsem napočítal 17 mladých.Ten druhý vrh do dvou dnů sežrala.Od té doby jsem se s tím nesetkal.

8.1.2020 08:24

borax napsal(a):
Ano, je to k neuvěření!!

V sobotu som odstavoval 7-týždňové mladé s takéhoto dvojitého vrhu. Za 30 r . chovu prvý krát... Samica pri kotrolnom skoku sa dala znova pripustiť. Vrhla v termine na 30 deň, v hniezde 8ks za dva dni hniezdo nechala! Zachranil som jedno mlade, podhodil inej samici, ostatné uhynuli. Kotec som vyčistil a samicu som nepripustil, opakovane, nechavam pauzu cca 2-3 týždne. O 6 dní po termine 1.Vrhu sa samica okotila znova, 5mladých, Kým som sa vrátil z práce , samica to zlikvidovala všetko sama . Momentálne je už 2, týždne pripustená, kontrolný skok som nerobil, uvidíme . Podhodené mladé u druhej samice je v poriadku a ta mala iba 5 ks.vlastných . Len bude jediný problem, pri určení toho podhodeného , jaksi som v tom strese zabudol ho označiť...

11.1.2020 10:59
Mája králík

XXX.XXX.150.221

Tak včera v noci samice porodila, hnízdo neměla, ani si chlupy netrhala. Měla tam jen jednoho mrtvého králíčka. Takže přijde pryč.

11.1.2020 15:50
ančovička1

XXX.XXX.35.36

Mája králík napsal(a):
Tak včera v noci samice porodila, hnízdo neměla, ani si chlupy netrhala. Měla tam jen jednoho mrtvého králíčka. Takže přijde pryč.

Samici zatim nechte,porod muze pokračovat zitra..tohle nekdy samice udělá,jeden den porodi jednoho,dva,bez hnizda, druhy den udela hnizdo a vrhne treba 5 mladých..dejte ji tam dostatek sena,aby měla z ceho dělat hnizdo,normalne nažrat,hlavně hodně pit, a počkejte..nechte ji vklidu,nevytahovat,nijak nestresovat..uvidite zitra ..nebo za tyden..

11.1.2020 15:53
ančovička1

XXX.XXX.35.36

Bohužel si stale nemyslim,že je chyba v samici..tim vaším stálým"kontrolnim" pripouštěním mohla během březosti potratit..

12.1.2020 15:33
Jezedak Mara

XXX.XXX.174.1

Mája králík napsal(a):
Dobrý den. Chovám králíky na maso. Mám samici, která už dva měsíce nechce zabřeznout. Ještě nikdy mladé neměla.
Nevíte, jak poznat, zda králíce zabřezla? Zkoušela jsem nahmatat mladé, nahmatala jsem pár kuliček asi 2 cm velké. Samici se trochu zvětšilo břicho, ale z jídla to nemá😅. Četla jsem, že když králíce zabřezla a dáme ji k samcovi, nezvedne mu a bude agresivní, ale ona mu zvedá pořád a samozřejmě dojde k páření. Ale je divné, že už dva měsíce to takto trvá.
Dala jsem ji spářit poprvé, zvedla. Po týdnu jsem ji dala na kontrolu k tomu samci a ona zase zvedla, a takto to pokračuje až do teď. Fakt nevím, co dál.
Poradíte mi, prosím.

Ahoj☺️ to co si nahmatala, muzou byt klidne i bobky. Zkus jit k jinemu samci, pokud ani to nepomuze, je vadna samice. Nechci te vzdnem pripade strasit, ale tohle je jedina moznost. 😉☺️ A ty mas sveho samce? Mas po nem mlade od jinych samic?

13.1.2020 11:21
Mája králík

XXX.XXX.0.22

Jezedak Mara napsal(a):
Ahoj☺️ to co si nahmatala, muzou byt klidne i bobky. Zkus jit k jinemu samci, pokud ani to nepomuze, je vadna samice. Nechci te vzdnem pripade strasit, ale tohle je jedina moznost. 😉☺️ A ty mas sveho samce? Mas po nem mlade od jinych samic?

Ahoj, dřív jsem měla 2 samice, teď už mám jen tu bílou, která porodila 1 králíčka. Ta, která přišla pryč, měla 4 králíčky od toho samého samce, jak jsme připouštěli tu bílou.

13.1.2020 13:18
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Mája králík napsal(a):
Ahoj, dřív jsem měla 2 samice, teď už mám jen tu bílou, která porodila 1 králíčka. Ta, která přišla pryč, měla 4 králíčky od toho samého samce, jak jsme připouštěli tu bílou.

Tak ještě jinak..máte ponětí,když jste kupovala samičky,z jakeho byly chovu,kolik mladých bylo ve vrhu?.z kolika mladých byly?..ja mám zkušenost, že samice,která vrhne např. 5 mláďat,samicky z těchto mladých, mivaji také 5 mladých, + -jedno..samice,která pochazi z 8mi, miva pravidelně také 8 mladých..chovám burguny...dejte si na to pozor a ptejte se pri koupi nových samicek..

13.1.2020 15:40
Jezedak Mara

XXX.XXX.174.1

Samce mas fit😉😀 to je dobre. Ano ano, souhlasim tady s ancovickou, pri nakupu novych samic je dobre se vyptat na matku samice, geny jsou geny. 😀 pri sparovani se samcem samice pousti vajicka a to je dulezite kolik jich pusti. Co vajicko, to kralicek😉😀

13.1.2020 16:06
xchipsy

XXX.XXX.142.3

ančovička1 napsal(a):
Tak ještě jinak..máte ponětí,když jste kupovala samičky,z jakeho byly chovu,kolik mladých bylo ve vrhu?.z kolika mladých byly?..ja mám zkušenost, že samice,která vrhne např. 5 mláďat,samicky z těchto mladých, mivaji také 5 mladých, + -jedno..samice,která pochazi z 8mi, miva pravidelně také 8 mladých..chovám burguny...dejte si na to pozor a ptejte se pri koupi nových samicek..

Tenhle názor jsem taky slyšela i se myslím opakuje v knížkách, no já měla samici Čv, která ve čtyřech vrzích dala 10 mladých (nelikvidovala je, neroztahala, prostě se jich nikdy víc nenarodilo - 2,3,3 a 2). Ty poslední byly obě samice, schválně jsem je nechala do chovu, jednu si vzal známý - první vrh 7 mladých (další vrhy obdobně), druhou jsem si nechala já - první vrh 8 mladých.. Takže si spíš myslím, že to bývá jiný zádrhel, než že by malopočetné vrhy byly až tak geneticky podmíněné..

13.1.2020 17:40
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Jj,i to je možné,že to je kus od kusu,ale toto mam vysledovane od mych samicek,že když nechám k chovu z 8mi,tak dává 8😀..určitě jsou i výjimky,které překvapí..u Bu je 8 mladých pekny počet,malo kdy mivaji vice..spíš míň..

13.1.2020 18:46

On je největší problém připustit samici ve správný čas - v říji a pak obecně zimní vrhy bývají méně početné než na jaře,kdy je přirozený čas rozmnožování a v neposlední řadě záleží také na tom,kolik má samice struků.Ono totiž málokoho napadne spočítat samici struky,ale moje zkušenost třeba u Al je,že některé mají 8,ale některé jen 6.Dokonce jsem měla samici s 5 a i se 7 struky.

13.1.2020 19:44
Jezedak Mara

XXX.XXX.174.1

Mam 8 chovnych samic Hyla. Zatim se mi nic takoveho nestalo, vzdycky maji tech 6 az 8 usacku😉😀 jsem spokojeny. V 6 tydnech odstavuju, tyden necham samice odpocnout a zase sup k samcovi 😀 a takle jedu celorocne 😉😀 Krmim vojteskove seno, jecmen, jecmena slama na stlani, do vody davam Acidomid a Amivit. Pri kazdem napajeni. V lete krmim hlavne cerstve nasecenou zelenou vojtesku. 😉😀

13.1.2020 19:46
Jezedak Mara

XXX.XXX.174.1

A kdyz chci obmenit chov, samicky si nechavam svoje, mensi naklady. Vymenim akorat samce😉😀

14.1.2020 08:41
Mája králík

XXX.XXX.0.22

Jezedak Mara napsal(a):
A kdyz chci obmenit chov, samicky si nechavam svoje, mensi naklady. Vymenim akorat samce😉😀

To děláme taky😉

14.1.2020 12:31
hokrví

XXX.XXX.105.226

Mája králík napsal(a):
To děláme taky😉

S jednou samicí.

Georgi

14.1.2020 15:12
Georgi

XXX.XXX.168.10

Když obměňuji chov, vždycky pořídím jiného samce , samice nechám vlastní.Je dobré dozvědět se o původu plemeného samce co nejvíce. Zajímá mne, mimo jiné , z kolika mladých pochází .Musí být minimálně z osmi mladých , samce z méňe po četných vrhů do chovu nezařazuji. Ve vrzích mívám pravidelně 9 a více mladých ve vrzích po celý rok. Dobrá samice je bez problému odchová.Pak místo tří chovných samic mi na stejný počet odchovaných mladých stačí jenom dvě.CHovám křížence německého strakáče a krásně rostou.

14.1.2020 15:36

Dvojbřezost u králíků existuje. Když jsem choval MaBdiv tak se to stalo několikrát, ale ani o jeden vrh se samice nepostaraly. Od té doby kontrolní připuštění nedělám.Ve své praxi jsem se setkal s dvojbřezostí pouze u MaBdiv. U Kal, Ččp ani Vss se to nestalo.

14.1.2020 16:12
hokrví

XXX.XXX.105.226

Georgi napsal(a):
Když obměňuji chov, vždycky pořídím jiného samce , samice nechám vlastní.Je dobré dozvědět se o původu plemeného samce co nejvíce. Zajímá mne, mimo jiné , z kolika mladých pochází .Musí být minimálně z osmi mladých , samce z méňe po četných vrhů do chovu nezařazuji. Ve vrzích mívám pravidelně 9 a více mladých ve vrzích po celý rok. Dobrá samice je bez problému odchová.Pak místo tří chovných samic mi na stejný počet odchovaných mladých stačí jenom dvě.CHovám křížence německého strakáče a krásně rostou.

Na jaře 2018 jsem zakoupil chovný kmen králíkú 1-3, jedna samice uhynula asi týden po převozu, druhá při porodu a třetí se narodili 3 mladé, jeden samec a 2 samičky. Samce jsem prodal známému v únoru 2019 a samičky připustil, každá měla 3 vrhy, 7, 8, 8, 9, 9, 10, mladých. Ne všechny se dožili odstavu, tuto sobotu jsem odstavoval narozených 10 odstav 9 kusu. Kde se stala chyba.

15.1.2020 11:46
Mája králík

XXX.XXX.0.22

hokrví napsal(a):
S jednou samicí.

Dělali jsme to taky, dokud zbyla poslední, logicky..

15.1.2020 12:02
hokrví

XXX.XXX.105.226

Mája králík napsal(a):

Zdá se mi že nás tu tak trochu zkoušíte, vy a jezedak mara.

15.1.2020 12:09
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Mája králík napsal(a):

Co je na tom logického??😂

15.1.2020 12:23
Jezedak Mara

XXX.XXX.174.1

Zdraviiicko, 😀 Mili chovateli, no teda? 😀 Jeste ze ste mi to rekl, 😉😀protoze ja ten pocit vubec nemam😉😀 Jen diskutu tady s vama se vsema, odpovidam kdyz nekdo na neco a radim sve zkusenosti. Nic vic. Doma chovam a staram se o zvirata 20 let. 11 let pracuji v nadem Jzd v zivocisne vyrobe prosim😉😀 Chovu zdar! 😀👍

15.1.2020 12:24

hokrví napsal(a):
Zdá se mi že nás tu tak trochu zkoušíte, vy a jezedak mara.

Čert a Admin nikdy nespí...

15.1.2020 12:27
Jezedak Mara

XXX.XXX.174.1

11 let od vyuceni prosim. 😉😀

Georgi

16.1.2020 13:36
Georgi

XXX.XXX.168.10

Zjistil jste z jak početného vrhu samice byli?Já bych samice z hnízda o 3 mladých do chovu nezařazoval.Je pravděpodobné že se vám tak málo početná hnízda zase objeví.Jestli se vám ne všichni mladí dožili odstavu pak je někde chyba.Je nejlépe vyměnit chovné kusy.CHyba je nejspíš v chovném materiálu.

16.1.2020 15:19
Jezedak Mara

XXX.XXX.80.99

Ano presne tak, i kdyz si necham novou samicku od samice ktera krasne plodila tak muze byt po ni prd. Muze mit spatne pohlavni organy atd. (vercajk) Do zadneho zvirete clovek nevidi co v nem je. Jedine rozbory a vysetreni u zverolekaru a to uz je moc drahe. To se nevyplati, a nakonec Vam reknou, ze je samice nevyhovujici chovu protoze ma to a to. Takze stejne udelate obed😁

16.1.2020 15:21
Jezedak Mara

XXX.XXX.80.99

Ano presne tak, i kdyz si necham novou samicku od samice ktera krasne plodila tak muze byt po ni prd. Muze mit spatne pohlavni organy atd. (vercajk) Do zadneho zvirete clovek nevidi co v nem je. Jedine rozbory a vysetreni u zverolekaru a to uz je moc drahe. To se nevyplati, a nakonec Vam reknou, ze je samice nevyhovujici chovu protoze ma to a to. Takze stejne udelate obed😁

16.1.2020 15:23
Jezedak Mara

XXX.XXX.80.99

Ja rikavam 3× a dost. Pak jde do klobas. 😉😀 ale co mam ty Hyle tak jsem opravdu spokojen, vyborne, starostlive matky. 😉😀👍 opravdu si nemuzu ani trosinku stezovat😉😀

16.1.2020 16:03
hokrví

XXX.XXX.105.226

Georgi napsal(a):
Zjistil jste z jak početného vrhu samice byli?Já bych samice z hnízda o 3 mladých do chovu nezařazoval.Je pravděpodobné že se vám tak málo početná hnízda zase objeví.Jestli se vám ne všichni mladí dožili odstavu pak je někde chyba.Je nejlépe vyměnit chovné kusy.CHyba je nejspíš v chovném materiálu.

Samice co jsem si dovezl, pocházeli z vrhu 8 ks, samec mi není známo, ale samice co mi ostala tak mívala vrhy až 14 ks. První vrh byl pouze 3 a ty teď - 2 samice používám. Chovnou samici jsem vyřadil z chovu v listopadu, měla přerostlé řezáky. Jiné mladé jsem do chovu nenechal a ty 2 si hlídám. Mám králíky pouze na maso.

16.1.2020 18:59
Mája králík

XXX.XXX.150.221

Jezedak Mara napsal(a):
Ja rikavam 3× a dost. Pak jde do klobas. 😉😀 ale co mam ty Hyle tak jsem opravdu spokojen, vyborne, starostlive matky. 😉😀👍 opravdu si nemuzu ani trosinku stezovat😉😀

Mužů se zeptat, jaké máte plemena králíků?

16.1.2020 19:01
Mája králík

XXX.XXX.150.221

Georgi napsal(a):

Ano, chci právě vyměnit králíky za novozélandské. Nov. červený (samice), nov. bílý (samec). Nemá někdo zkušenosti s tímto plemenem?

16.1.2020 19:39
Jezedak Mara

XXX.XXX.80.99

Mája králík napsal(a):
Mužů se zeptat, jaké máte plemena králíků?

Zdraviiicko 😀 samozrejme ze muzete 😉😀 Mam 8 samic Hylu a 2 samce Kalifornaky😀

16.1.2020 19:58

Jezedak Mara napsal(a):
Zdraviiicko 😀 samozrejme ze muzete 😉😀 Mam 8 samic Hylu a 2 samce Kalifornaky😀

Akdyž jinde píšete,že si necháváte své samice,tak máte křížence hyla a Kal.

16.1.2020 21:12

Hodně se tu diskutuje o tom zda zařadit do chovu samice z málopočetného vrhu,tak pro zajímavost koeficient dědivosti:
Hodnoty koeficientu dědivosti rozdělujeme do tří skupin:
nízké: 0,0 -0,2 (např.ukazatele plodnosti,mléčnost)
střední:0,4 -0,6 (např.výkrmnost)
vysoké: 0,6 1 (např.některé ukazatele jatečné hodnoty)
vlastnosti koeficient dědivosti
velikost vrhu 0,2
produkce mléka u králic 0,3
obsah bílkovin v mléce 0,35
hmotnost mláďat při narození 0,5
hmotnost mláďat v 56 dnech 0,55
hmotnost mláďat v 84 dnech 0,4
hmotnost mláďat ve 120 dnech 0,6
hmotnost v 5 měsících 0,66
jatečná výtěžnost 0,75
počet mléčných bradavek 0,9
Chov králíků.

16.1.2020 21:28
Jezedak Mara

XXX.XXX.80.99

Akdyž jinde píšete,že si necháváte své samice,tak máte křížence hyla a Kal.

No mladi kralici jsou krizenci Hyla a Kalifornaka. Ale samice mam ciste Hylu a samce Kalifornaky taky. 😉😀

16.1.2020 21:32
Jezedak Mara

XXX.XXX.80.99

Matky, techto novych samic ktere jsem koupil v Hodonine na burze, sem nechal poskakat u pana od nas co ma samce Hylaky. A z toho jsou tyhle samice co mam ted. A na burze v Hodonine sem koupil nove dva samce Kalifornaky.😉😀 Jina k ano, driv sem mel ruzne smesky no.

Georgi

17.1.2020 02:08
Georgi

XXX.XXX.168.10

novozelandské červené jsem křížil s německým strakáčem.Matkam novozelanďák.Mladí pěkně rostli a v hnízdě jich bylo 9 nebo 10.

17.1.2020 12:18
Mája králík

XXX.XXX.0.20

Georgi napsal(a):
novozelandské červené jsem křížil s německým strakáčem.Matkam novozelanďák.Mladí pěkně rostli a v hnízdě jich bylo 9 nebo 10.

Děkuji za odpověď.

18.1.2020 13:18
hokrví

XXX.XXX.105.226

Jezedak Mara napsal(a):
Matky, techto novych samic ktere jsem koupil v Hodonine na burze, sem nechal poskakat u pana od nas co ma samce Hylaky. A z toho jsou tyhle samice co mam ted. A na burze v Hodonine sem koupil nove dva samce Kalifornaky.😉😀 Jina k ano, driv sem mel ruzne smesky no.

Jak to tu popisujete, tak se nejedná o HYLU, ale o jaké si FX a vi je dále křížíte. Jedná li se o králíky HYLA tak ty na burze v Hodoníně nekoupíte.

18.1.2020 21:55
Jezedak Mara

XXX.XXX.174.1

Dobry vecer😀 nakoupil mi je tam tam kamarad pred 5 lety ktery tam jezdi s andulkama, neverim tomu ze by mi lhal. Mam hnede a bile samice.

18.1.2020 22:01
Jezedak Mara

XXX.XXX.174.1

Nerikam ze jsem nejaky znalec slechteni to nejsem, ale bylo mi receno ze jsou to Hyly. Protoze mi sam rekl ze je tam mivaji a ze si bude brat taky, tak mi je tsky vrzem vzal. Klidne muzu poslat fotku zitra az k nim pujdu krmit. 😉😀 ze by ste mi rekli co to teda vlastne mam😉😀 ale rikam, jsem snima spokojeny, a rostou krasne. A to je pro mne dulezite 😉😀

19.1.2020 11:22
hokrví

XXX.XXX.105.226

Zadejte si na netu a tam toho najdete, pan Kočár tam má několik příspěvků.

Přidejte reakci

Přidat smajlík