Jak často připustit králíka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

8.1.2020 21:11
Vč

XXX.XXX.35.236

Jak často připustit králíka.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.1.2020 22:04

to záleží na tom, jak dlouho chcete, aby vám vydržel.

samice ve velkochovech se připouští desátý den po porodu, ale brakace je 130%.

9.1.2020 09:36

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
to záleží na tom, jak dlouho chcete, aby vám vydržel.

samice ve velkochovech se připouští desátý den po porodu, ale brakace je 130%.

No na 130% sme už plnili plány v dobách nedávnych... Podľa mojich vedomostí to nie je toľko... To by potom nestíhali vyrábať ani nové chovne kusy,a nie ešte odchovávať na mäso. Tak do roka si ta samička požije aj prakticky...

9.1.2020 09:38
Vč

XXX.XXX.240.4

Mám dvě samice a připouštím je dvakrát do roka. Hodně to rozhodně není

12.1.2020 01:12
Vč

XXX.XXX.35.236

Mám dvě samice a připouštím je dvakrát do roka. Hodně to rozhodně není

12.1.2020 01:28
Jezedak Mara

XXX.XXX.174.1

Mali kralici by meli byt u samice minimalne 6 nedel, nekteri nechavaji i 8. Ja nechavam 6 nedel pak tyden necham samici odpocnout a pak sup k samcovi😀 Jedu celorocne,diky Bohu nemuzu si ani krapitek stezovat😉 At se dari! 😀

13.1.2020 09:53
petr008

XXX.XXX.76.218

Jezedak Mara napsal(a):
Mali kralici by meli byt u samice minimalne 6 nedel, nekteri nechavaji i 8. Ja nechavam 6 nedel pak tyden necham samici odpocnout a pak sup k samcovi😀 Jedu celorocne,diky Bohu nemuzu si ani krapitek stezovat😉 At se dari! 😀

A čím krmíte prosím? A jak dlouho Vám rostou do jateční váhy 3 kg? Jaké plemeno máte? Nedovedu si představit odstavit králíčata v měsíci a půl. Ale třeba na to jdete nějakými lepšími postupy. Moje zkušenost říká, že když se králíčata brzo odstaví, rostou strašně pomalu a o to víc chcípají na různé trávicí komplikace a kokcidiózu. Mohu se samozřejmě plést a rád si nechám poradit.

13.1.2020 15:12
Jezedak Mara

XXX.XXX.174.1

Dobry den ☺️ samice mam Hylu a samce Kalifornaky. Krmim normalne klasicky, po staru : V lete krmim vzdy cerstve nasecenou zelenou vojtesku vsem kralikum to je uplne nej nej na rust a vubec vsecko prirodni cestou. K tomu Vojteskove seno, jecmen, jecmena slama na stlani. Do vody davam neomezene Acidomid a Amivit pro kraliky. V lete mam za 3 mesice cca1.6- 1.8 kg cisteho ocisteneho kralika. V zime krmim to same, akorat ze bez zelene vojtejsky.☺️ Samozrejme mne vykrm trva o mesic dil. Skoda ze vojteska neroste i v zime 😁😁😁 Jinak vojtesku krmim i prasatum v lete hodim celou do kotce a v zime nasrotuju. ☺️

13.1.2020 15:20
Jezedak Mara

XXX.XXX.174.1

Vcera jsem tu zalozil tema Michanice pro kraliky. Muj kamos, krmi jenom vlhcenou michanici a nicim jinym. A kralici pekni macci. Ja stimto zkusenosti nemam ale libilo se mi to jak to rovnomerne a krasne zerou. Za 3 tydny bude zabijet, tak su zvedav jak to bude s prirustkama☺️

13.1.2020 21:21
Vč

XXX.XXX.168.162

Mohu se zeptat, čemu říkáte míchanice?

13.1.2020 22:33
Jezedak Mara

XXX.XXX.80.99

Dobry vecer☺️ samozrejme ze muzete, u nas se tomu rika vobrok ale nekteri prave tomu rikaji michanice no. Proste posrotovane vojteskove seno, jecmena slama, jecmen, kukurice, psenicne otruby, sladovy kvet, cukrovarske rizky. ☺️

13.1.2020 22:39
Jezedak Mara

XXX.XXX.80.99

No a ten kamos tady tu smes v bednicce vzdy zvlhci vodou, do takove konzistence drobenky jako je na buchty aby to neprasilo kralikum do nosu. Zamicha, a nacpe jim to do korytek, to je cele. ☺️

13.1.2020 22:54
Jezedak Mara

XXX.XXX.80.99

Ja takle nekrmim, krmim po staru, tohle jsem prave vydel poprve, proto jsem to napsal jako tema jestli s tim ma nekdo zkusenosti a krmi taky tak. Ti jeho kralici to nadherne zrali, opravdu radost pohledet. 😀 Me se to libi z toho duvodu ze vsechny komponety dostavaji rovnomerne do sebe. Je pravda ze konum se dava taky obrok a kralik ma podobne traveni. A je fakt, ze granule pro kraliky jsou vlastne taky takovy vobrok akorat ze je to z granulovane.

14.1.2020 07:34

No ked má čas a chuť, je to v pohode.. A náhodou mu to cez zimu nezamrzne? Osobne na toto čas nemám a ani by som sa nebabral ráno pred odchodom do práce s takouto smeskou... Čas su peniaze...

14.1.2020 08:12
Jezedak Mara

XXX.XXX.174.1

Dobry den ☺️ no ano, dobra otazka😀 on ma kraliky ve chlive nema je ve venkovnich kralikarnach jako ja. ☺️ Takze tam se nedostane pod bod mrazu. A souhlasim samozrejme s Vama ze je to drbarna no, myslim si ze mu to zabare urcite vic casu nez mne, kdyz krmim klasicky😉😀 a taky on ma jenom kraliky a slepice takze si defakto efektivne hraje 😁😁😁a jeho zena mu to nakrmi i v poledne protoze je na materske. Ja mam zvirat trosku vice 😀 a pak hura do prace za kravickama. 😀 takze bych stejne takle krmit asi nemohl😀 a do zasoby se to nacpat urcite neda, to by se zaparilo, no. A pres sezonu stejne krmim nasecenou cerstvou zelenou vojtesku takze bych to stejne musel vyradit.

14.1.2020 09:04
mlckova

XXX.XXX.40.94

Co jsou cukrovarské řízky a sladový květ ?

14.1.2020 10:04

cukrovarské řízky jsou zbytky řepy po výrobě cukru, kupovala jsem je sušené, tam co mají krmiva. Nejsou drahé, ale při krmení musí být člověk opatrný, musíte je máčet, hodně nabydou. Já je králíkům nedávám, máme pro ně krmnou řepu. Sladový květ je klíček ječmene. Vzniká při přípravě sladu a dá se za rozumné peníze sehnat přímo ve sladovně, jinak je dost drahý. Taky se musí máčet, protože hodně nabyde. Jednu dobu jsme ho králíkům dávali, ale musíte mít dost času na krmení, protože směs snadno zkvasí, misky je lepší před dalším krmením vymývat, jsou prostě snazší způsoby krmení. Ale žerou ho dobře, jen zdůrazňuju, musí si zvyknout a nesmí se ho dát moc.

14.1.2020 10:14

Som sa pobavil , keď som si predstavil jedného môjho známeho , ako ráno robí míchanicu , pre cca 100 ks chovných výstavných králikov čo má momentálne... Ona je docela zábava aj pri výmene misiek a nasypaní granulí pri takmto počte ...

14.1.2020 11:12

Je to tak. Dáváme od jara nasekané kopřivy s šrotem, to králíci milujou a dřív jsme do toho právě dávali i ten květ, ale pak stačí že je teplejší počasí, králíci toho sežerou míň a už tam ten květ dělal neplechu.

14.1.2020 13:08
mlckova

XXX.XXX.40.94

cukrovarské řízky jsou zbytky řepy po výrobě cukru, kupovala jsem je sušené, tam co mají krmiva. Nejsou drahé, ale při krmení musí být člověk opatrný, musíte je máčet, hodně nabydou. Já je králíkům nedávám, máme pro ně krmnou řepu. Sladový květ je klíček ječmene. Vzniká při přípravě sladu a dá se za rozumné peníze sehnat přímo ve sladovně, jinak je dost drahý. Taky se musí máčet, protože hodně nabyde. Jednu dobu jsme ho králíkům dávali, ale musíte mít dost času na krmení, protože směs snadno zkvasí, misky je lepší před dalším krmením vymývat, jsou prostě snazší způsoby krmení. Ale žerou ho dobře, jen zdůrazňuju, musí si zvyknout a nesmí se ho dát moc.

Dekuji , uz jen slovo nabydou me vyděsilo 😂, mate pravdu jsou jednodušší způsoby krmení

14.1.2020 13:12

Ono, když s nimi krmíte, musíte je nechat nabobtnat, jinak by to zvířatům poškodilo zažívací systém. Ale třeba pro kozy je to fajn, ty se tím napucnou a kyblík je vylízaný, tam se nic vymývat nemusí.

14.1.2020 13:40
Jezedak Mara

XXX.XXX.174.1

Som sa pobavil , keď som si predstavil jedného môjho známeho , ako ráno robí míchanicu , pre cca 100 ks chovných výstavných králikov čo má momentálne... Ona je docela zábava aj pri výmene misiek a nasypaní granulí pri takmto počte ...

😁😁😁 tak dalo by se to😉😀 ale musi se drive vztavat z postylky rano 😀 Ja taky robivam kazde rano i vecer bykovi vobrok a vysipu mu to do hrantu. Zalezi jestli ma kraliky hromadne a dlouhe korytko a nebo po kotcich no. 😀

14.1.2020 13:49
Jezedak Mara

XXX.XXX.174.1

Ano ano presne tak Cukrovarske rizky jsou vylisovane zbytky z cukrove repy. Prodavaji se bud volne lozene, nebo susene v granulich. Cukrovarske rizky se namaci v pomeru na 1kg rizku, 4 L vody. Meli by se pripravovat 6 hodin pred krmenim kvuli dukladnemu rozmoceni. 😉😀

14.1.2020 14:35
mlckova

XXX.XXX.40.94

Jezedak Mara napsal(a):
Ano ano presne tak Cukrovarske rizky jsou vylisovane zbytky z cukrove repy. Prodavaji se bud volne lozene, nebo susene v granulich. Cukrovarske rizky se namaci v pomeru na 1kg rizku, 4 L vody. Meli by se pripravovat 6 hodin pred krmenim kvuli dukladnemu rozmoceni. 😉😀

Zlatý granule 😂, úplně me stačí v létě kosení trávy a stříhání větví 😁. Možná az nebudu pracovat a vykopu děti z domu 😎.....

14.1.2020 14:48
Jezedak Mara

XXX.XXX.174.1

No jasny, to samozrejme chapu ze na takove hrani si neni cas kdyz se clovek musi starat o rodinu atd. 😉😀 a ten muj kamos by stejne takto nemohl krmit kdyby nemel manzelku na materske, ktera to nakrmi i v poledne. 😉😀

14.1.2020 15:00
Jezedak Mara

XXX.XXX.174.1

Ja granule vubec nedavam je to strasne drahy a kralici toho sezerou hodne asi tak pred dvema roky sem dostal od kamosky granule ktere vyhrala na plesu v tombole. Zrali to krasne kralici, to je fakt ale rapidne to mizlo. A u nas stoji pytel25 kg 288 kc. Nevim no podle mne se granule nevyplati, na prodej kraliku. Mam dost vojtesky 30aru, 😀tak ji krmim na zeleno i jako seno. Kralici me rostou krasne, nemuzu si stezovat 😉😀

14.1.2020 15:03
Jezedak Mara

XXX.XXX.174.1

Stejne musim bykovi na vojtesku tak uz ji vrzem vezmu vic i pro kraliky a prasata😀 zelena vojteska je opravdu supr na krmeni rostou po ni nadherne😉😀

14.1.2020 18:41

Jezedak Mara napsal(a):
😁😁😁 tak dalo by se to😉😀 ale musi se drive vztavat z postylky rano 😀 Ja taky robivam kazde rano i vecer bykovi vobrok a vysipu mu to do hrantu. Zalezi jestli ma kraliky hromadne a dlouhe korytko a nebo po kotcich no. 😀

No tak výstavaky , máme po kotcoch a dokonca aj po jednom...Aj ked niektorý máme aj prerobené maštale na králikarne... Jednoducho , každá sranda niečo stojí...

14.1.2020 18:58
Jezedak Mara

XXX.XXX.174.1

Aha? 😀 jasne, tak to chapu no, to by byla opravdu velka zdrzovacka😁 to mate pravdu😉😀

14.1.2020 19:50

Sladový květ je výrobek z klíčení sladovnických ječmenů a sestává se z kořínků a klíčků a může obsahovat i jemný podíl obilovin, slupek a malá zrna sladu.
My králíkům dáváme jak řízky,tak i sladový květ.Řízky dostávají máčené s otrubami,ale květ dostávají nemáčený.U nás je rozdíl v ceně řízky,květ asi 50 Kč za 25kg pytel.

14.1.2020 20:27
Jezedak Mara

XXX.XXX.174.1

Zdraviiicko 😀 ano ano, tak, tak 😀 Susarna Pohorelice prodava cukrovarske rizky, sladovy kvet, susenou kukuricnou silaz a vojteskove ususky. Cena za klasicky jutovy plny pytel je 300Kc 😀

14.1.2020 20:34
Jezedak Mara

XXX.XXX.174.1

Jo jeste jsem zapomnel, jsou tam od 7:00 do 15:00 ale dojet se musi pred 14:30 jinak mate smulu 😁😁😁 taky se me to stalo😁

Přidejte reakci

Přidat smajlík