Falešná nebo pravá březost?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.1.2020 19:02
petrbartos27@seznam.cz

XXX.XXX.42.38

Dobrý den,prosím o radu,před cca 3 týdny jsem připustil samici kalifornského králíka a dnes při krmení jsem zjistil že si staví hnízdo.Dle mých odhadů by měla rodit něco mezi 20-22.lednem.Z čeho mi vyplývá že se pravděpodobně jedná o falešnou březost.Nicméně cca 7-10dní po připuštění jsem zkusil dát samici na zkoušku k samci a byla na něj agresivní z čehož jsem si domyslel že bude pravděpodobně březí.Takže otázka zní,je v "tom" nebo ne?Děkuji Petr

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.1.2020 19:17

nepřemýšlejte a prostě počkejte ještě ten týden, ne?

bože, kdyby byl králík březí několik měsíců, tak neřeknu, ale takhle...

15.1.2020 20:20
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Je úplně normální že si samice dělá hnizdo tyden před porodem..také ho za par dni rozhází a začne stavět znovu..
Přesně jak píše p.doktorka..je problem tyden počkat??

15.1.2020 20:22

Mám samice,co staví hnízdo už po týdnu po připuštění,jiné v půlce březosti a další na poslední chvíli.A mladé mají všechny.Podle toho se nedá usuzovat na nic.

15.1.2020 20:27
petrbartos27@seznam.cz

XXX.XXX.42.38

Není problém spíše mi jde o to že mám venkovní králíkárnu a chtěl bych ji před porodem trochu zateplit polystyrenem nebo něco takového.Jde mi o to aby mi mladé neumrzli. Teploty na příští týden by se měli pohybovat okolo -2/+2 noc den.Ještě mě napadlo že bych samici vložil do velké klece co mám 150x80cm a tu dal do dílny kde jsou teploty od 5-15 stupňů tam by nezmrla. Nechal bych je tam třeba prvních 14 dní a pak je vložil zpět do venkovní králíkárny.

15.1.2020 20:43

Dobrá máma odchová králíčata venku při mínus dvaceti.

Ale když vezmete vysokobřezí samici a najednou jí přestěhujete do nového prostředí, tak ty mláďata může roztahat prostě stresem z těch změn.

15.1.2020 20:47
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Ježíši!!!hlavně ji nikam nepřenášejte !!mladé opusti,rozhází..
Jestli je na větru, opatrně můžete zateplit,ale bez bouchání a rachotu..musi byt v klidu.ja mám některé kotce zateplene plexisklem,aby tam nefoukalo,nesněžilo..doporučuji přečíst si neco o chovu kraliku...

15.1.2020 20:48
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Bodlinko,jste rychlejší😀

15.1.2020 20:56

Stačí hodit přes dvířka jutový pytel.

15.1.2020 20:58
mlckova

XXX.XXX.157.153

Teď uz je to asi pasé, ale můžete pořídit vyhřívání kotce 😁. Docela mi to pomohlo loni, když najednou v březnu padly teploty. A prej to žere jak žárovka říkal mi elektrikář... Mám ještě ze starých tabulí oken uřízlé a vložené skla do dvířek. Ani mi nezamrzá voda. Jeden velmi uznalý a erudovaný králikář mi řekl , že čerstvě narozená králičata zvládnou do + 5 pak uz je to blbý

15.1.2020 21:00
Mája králík

XXX.XXX.150.221

Nikam ji nedávejte. Kdyby se tak stalo, porodila by a pokud by je neroztahala, tak by kralíčata umrzla po přemístění zpět ven.(už by byla zvyklá na teplotu té dílny)

15.1.2020 21:00
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

..a nebo tak👍😁

15.1.2020 21:27
Mája králík

XXX.XXX.150.221

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Nebo kus nějaké plachty přibít připínáčky.😉

15.1.2020 21:31

Mám mladé v zimě celá desetiletí a dobrá samice s dostatkem podestýlky,případně s kotištěm,odchová mladé i při -20,jak píše bodlinka.A pokud není dobrá,přijdete o mladé i při +20.

15.1.2020 22:27
Jezedak Mara

XXX.XXX.174.1

Ano presne tak, jak rikaji ostatni, nijak sni nesaskovat, nechat be stalem kotci ve kterem byla od zapusteni. A hlavne nehazet hnuj, pokud nemate uzavrene kotiste. A poradne, poradne, nastlat😉😀 At se dari preji mnoho uspechu 😉😀

16.1.2020 06:26
horal

XXX.XXX.13.30

Pokud chcete zateplovat, tak nikdy nedávat polystyrén tak aby se zvíře k němu dostalo. Pokud budete přikrývat dvířka tak myslete na to, že zvířata vydechují páru a ta se v uzavřeném prostoru sráží a vytváří vlhké prostředí, navíc v zimě namrzá na stěnách. Vlhkost je pak horší než mráz. Králíkárna musí i v zimě větrat. Proto jak už bylo napsáno, je vhodnější překrýt celou králíkárnu nějakou textilií. Není moc vhodná ani deka přes dvířka, ta moc nepropouští. Jestli nemáte škvíry na zadních resp. bočních stěnách není potřeba přikrývat celou králíkárnu. Pokud seženete jutu tak ta je ideální. Prosvítá skrze i světlo, na což také zvířata dost reagují. Můžete však použít i obyčejnou záclonu přes dvířka, svůj účel dostatečně splní.

Georgi

17.1.2020 02:31
Georgi

XXX.XXX.168.10

Přes dvířka jsem dával rámy z igelitu a kontroloval jestli se nesráží vlhkost.Větrání záleželo na tom jak bylo zakrytý vnější krmítko na seno.Hlavně jí teď už nikam nestěhujte!Jak řekl jíva dobrá samice mladé odchová i při -20.Mě je odchovala když venku bylo -22.Teď když je mám v chlívku dělám plemenitbu po celý rok.Hlavní je aby samice neměla průvan.

Přidejte reakci

Přidat smajlík