Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.1.2020 22:28
Ital

XXX.XXX.212.92

Koupili jsme opakovaně dalsiho samce a radeji jsme to koupily od chovatele co ma kraliky na výstavy... Plemeno čes. Albin... A po 3 pripusteni... Nam opět prestal skakat a nejevi zajem o samici... Nevim co si mam otom myslet... Ps koule ma u pripusteni jsme a hlidame je...

22.1.2020 13:17
Mája králík

XXX.XXX.0.20

Zdravím, někteří samci nechtějí samici skákat mimo říji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.1.2020 14:59

Čím ho krmíte,v jaké je kondici.Ono lidé často samce moc nekrmí,ale i samec potřebuje kvalitní krmení,obzvláště v zimě ,ale také nesmí být moc tlustý.

22.1.2020 16:42
Ital

XXX.XXX.212.92

Děkuji za vaší odpověď... Mam ho na diete, protože jsem si myslel, že to může byt tim, že je prekrmeny.... Ale myslel jsem si ze je to jen u samic... Jinak kraliky krmime klasisky... Seno, ječmen,voda a na prilepsenou 2 do tydne zelenina.. Mmrkev, jablko,salaty... Hlávkový salat, čínské zelí...

22.1.2020 18:05

Ital napsal(a):
Děkuji za vaší odpověď... Mam ho na diete, protože jsem si myslel, že to může byt tim, že je prekrmeny.... Ale myslel jsem si ze je to jen u samic... Jinak kraliky krmime klasisky... Seno, ječmen,voda a na prilepsenou 2 do tydne zelenina.. Mmrkev, jablko,salaty... Hlávkový salat, čínské zelí...

Bohužel lidi první co je napadne ať u samic či samců je dieta,ale zapomínají,že králíci v zimě potřebují víc krmiva na teplo a výživu pro sebe.Mrkev,kousek jablka ještě,ale salát,čínské zelí pro králíka moc není.Přidejte raději oves,případně ovesné vločky, nebo granule pro chovné králíky, zvažte ho.Dospělý ČA by měl mít okolo 4,5 kg i 5kg může mít podle konstituce.

22.1.2020 19:02
Ital

XXX.XXX.212.92

Kralik ma 6 a pul kylo... Tak jsem usoudil ze ho necham chvilku na diete....

22.1.2020 19:13

Ital napsal(a):
Kralik ma 6 a pul kylo... Tak jsem usoudil ze ho necham chvilku na diete....

Tak to má dost.Sama krmím chovné jedince převážne ovsem,ječnem je spíš na výkrm.Nevím,jak máte velké kotce,ale často pomuže větší pohyb.

22.1.2020 20:00
Ital

XXX.XXX.212.92

75 delka sirka 50myslim si ze na covneho samce je kotec dostatek velky.... Dietku má... Seno mame kvalitni a denně cistou vodu... Jak spadne na 5kg tak se budu snažit ho méně krmit.... Asi mu moc chutna 😆

22.1.2020 20:51
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Šířka 50 x 75cm??a králík ma 6 kg?..MÁLO!...to je tak sotva pro zakrslika..chudák kralik..

22.1.2020 21:33

No tam se moc neproběhne.Mám králíky samce 4kg a kotce mají 1,1m na 0,9m s výškou 0,9m aby se mohli postavit na zadní.

22.1.2020 22:19
Mája králík

XXX.XXX.150.221

ančovička1 napsal(a):
Šířka 50 x 75cm??a králík ma 6 kg?..MÁLO!...to je tak sotva pro zakrslika..chudák kralik..

Takové rozměry má náš zakrslík😅(klec). A rozhodně to je málo pro chovného samce. Když k němu dáte samici, sotva se tam asi vejdou, to je možná také tím, proč se divíte, že nechce skákat.

22.1.2020 23:00
Ital

XXX.XXX.212.92

Spletl jsem se 90 na 70

23.1.2020 07:42

Ital napsal(a):
75 delka sirka 50myslim si ze na covneho samce je kotec dostatek velky.... Dietku má... Seno mame kvalitni a denně cistou vodu... Jak spadne na 5kg tak se budu snažit ho méně krmit.... Asi mu moc chutna 😆

Tak , jedine že by si na jar vyzliekol "Kožuch" Potom spadne na 5 kilo... A dobre ste ho vážili ? Sa mi vidí, že to je skôr Novozelandak .. dajte foto až sa pobavíme...

23.1.2020 09:05
mlckova

XXX.XXX.34.245

Jestli máte možnost ho vypustit třeba na dvorku aby nezdrhli, tak ho nechat prohopkat , začne divočit a byt veselý a v ten moment vypustit i samici , v říji , jednou se mi takto podařilo ukecat oba dva.... :)

Georgi

23.1.2020 19:19
Georgi

XXX.XXX.168.10

Sleduji vaší diskusi a jsem z toho trochu v šoku.Vy ukrálíka středního plemene (4až5kg) uvádíte váhu králíka velkého(obřího).Vážil jste dobře.Velká plemena (německý obrovitý strakáč, moravský modrý,belgický obr) mají váhu nad 6kg.
Váš králík by musel mít na sobě 1,5kg tuku.Má váš králík lalok.Jak često krmíte ječmen.Jak často krmíte jablka.

23.1.2020 20:00
Ital

XXX.XXX.212.92

Ma trosku, ale cca před mesicem byl aktyvni... A teď se mu nechce... Ta ma dietu... Voda, seno, mrkev kousel... Dnes jsem vážil 5,40...tak asi minule jsem to spatne zvážil 🙄

Georgi

23.1.2020 22:13
Georgi

XXX.XXX.168.10

Dejte mu jenom seno a vodu.Alespoň chvíli. Je příliš tlustý.Obilí nebo granule dávám obden.Přidávám nebo ubírám podle kondice.Sleduji jestli se netvoří lalok.Pak je třeba ubrat.ČA má míz mezi 4až5kg,zbytek je tuk,který vede k lenosti.Se samcem,aby skákal ,jsem nikdy neměl problém.

24.1.2020 06:39

Lalok není znakem tloušky,ale geneticky podmíněný.Může ho mít i králík hubený na kost.Větší předpoklad k lalokům mají samice,samci mají spíš oříšek.U výstavních samců je lalok vylučující vada.

24.1.2020 07:53

Teda tak nám tu niekto , potrebuje okuliare a poriadne... Inak u nevýstavného exemplara , používaneho na výrobu masa, by som sa na nejakej váhe nebazíroval... V podstate je lepšie do chovu mohutne ,zviera prirodzene zdravé ako podrazený jedinec s tetovaním ... Lalok je naozaj vec genetiky, po prvom porode mi vyskakuje takmer u 50% samic Nitrana ... Preto je vhodné zviera vystaviť a oceniť skôr. Na margo váhy nad limitom stredných plemien , je to celkom možné . Mám niektore svoje samice čo su nad vzorníkom aj kilo... No tie sa nevystavujú a je to v pohode ,su výborne a plodne ...

24.1.2020 08:23

Tak starší samice mám také nad váhou a lalok nemají,ale z podraženého králíka kvalitního výstavního jedince nikdy neuděláte.
Jinak si představte,že vystavuji i MR nebo VR a v nich třeba i 3leté,4leté králíky.

A

24.1.2020 12:28

Ja to tvrdím stále , že s podrazeneho aj ked exterierovo doknaleho zvieraťa nebude nikdy šampion...Sťažoval sa mi známy že kupil do chovu, podotýkam výstavného samca a má s ním problem ...Ani v 8 mesiacoch nedosiahol na váhu a ako mláďa bol hodnotený =Výborne.. Ja mam skôr opačný problem , vaha nad ... Stalo sa že posudzovaťeľ naznačoval že je to divné ked maju taku vahu v takom veku... Či nahodou nejde o staršie jedince ... Tak hovorím =prečo by som klamal sám seba ...

25.1.2020 08:15

Tak neříkám,že se to nemůže stát,ale 6-7 měsíční výborné mládě musí růstem a váhou odpovídat a nejnižší váhy by měl dosáhnout.Samozřejmě nemusí dosáhnout na tu nejvyšší.Sama tedy na tetování vybírám mláďata už podle toho jak rostou od narození,musí být robustní,dobře růst,bez zdravotních výkyvů a pak teprve přistupuje další hodnocení exteriéru.Nevystavuji třeba 5ti měsíční mláďata,ta se mně zdají ještě dost náchylná,že se změnou krmení,prostředí na výstavě, v růstu zpomalí .

Georgi

25.1.2020 12:08
Georgi

XXX.XXX.168.10

Stalo se mi také to jak píše mišiko že jsem koupil čistokrevného samce německého strakáče a na váhu 6kg jsem ho nedostal.Má 5,70kg.Má ale krásnou kresbu,je to dobrý skokan a jsou po něm početná hnízda.CHovám křížence.Laloky se mi objevují u některých starších samic.Stačí mi když vidím že mají na něj náběh ubrat krmnou dávku až na seno (trávu) a vodu na nějaký čas.Některá plemena jsou na tvorbu laloků náchylnější.Jakmile se lalok vytvoří už nedá skoro odstranit

4.2.2020 11:35
Ital

XXX.XXX.212.92

Jecmen daval jsem kazdy den plus zbytky zeleniny s kuchyně. Mrkev celer obcas jablko misto vody.... Dnes jse mi okotily po nem ze 4 3samice...tak jsem zjwdav jestli bude schopen znovu skakat.... Nikdy jsem neměl tento problém se samcec🤔

4.2.2020 13:14
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Ital napsal(a):
Jecmen daval jsem kazdy den plus zbytky zeleniny s kuchyně. Mrkev celer obcas jablko misto vody.... Dnes jse mi okotily po nem ze 4 3samice...tak jsem zjwdav jestli bude schopen znovu skakat.... Nikdy jsem neměl tento problém se samcec🤔

.."jablko misto vody?"co jste s tim sledoval..? Třeba vyrobit problém s ledvinami?..

15.2.2020 16:11
Ital

XXX.XXX.212.92

Tak samce jsem zabil a sehnal jsem samce obič a skáče jak o život.... Papiraky, už nechci ani vidět. Vzdycky jsem trefil krypla kralika.... Neni na křížence.

15.2.2020 16:55

Tak napište za nějaký měsíc,oni ti předchozí také skákali.Ze začátku když jste si je pořídil.

15.2.2020 19:53

Ital napsal(a):
Tak samce jsem zabil a sehnal jsem samce obič a skáče jak o život.... Papiraky, už nechci ani vidět. Vzdycky jsem trefil krypla kralika.... Neni na křížence.

Tak láska je slepá až manželstvo jej otvorí oči... Jaj papier nie je všetko, vieme,mi o tom svoje ... Priateľu , zbytočne sa namáhate, problem bude niekde inde . Mám samca 3 ročného a nemá najmenší problém a papiere ho vôbec nezaujímaju . On blbec ani asi nevie že ich má . Ako sa hovorí u nás ked maš dar od boha= práce sa neboj...

15.2.2020 21:40

Mám nejstaršího samce 7 letého a i s papírama skáče bez problémů a rád.Momentálně po něm mám 27 mláďat ve 4 vrzích.Měla jsem i samce 9ti letého a skákal.

27.3.2020 05:46
Ital

XXX.XXX.213.39

Pořád skáče a žere vše.... Prostě jsem špatně vybral..... Ted mam 4 hnízda a 2 už zase pripustene.... 😆

16.5.2020 16:58
Ital

XXX.XXX.213.39

Skáče pořád

17.5.2020 10:20
horal

XXX.XXX.13.30

Kolik máte těch samic?
Já totiž chovám Ča a nedám na ně dopustit. Mám dva samce a tři samice abych mohl sestavovat nepříbuzenské páry. Letos mají dohromady 41 potomků a všechny tři samice opět připuštěny. Mladý samec dvouletý, starší čtyřletý a do pěti minut tři skoky bez problému. Ten starší má 5,5 kg a jediný problém co má je, že se přitom trochu víc zadýchá a po výkonu se natáhne a odpočívá. Tloušťka u samce nemá vůbec co dělat s potencí či chutí. Vada byla spíše v nedostatku tekutin z čeho může nastat problém s ledvinami a následně se zánět močí přenese i na pyj a proto pak ta nechuť se pářit. Tohle je ale pouze můj názor, nikoliv diagnóza.

18.5.2020 10:10
petr008

XXX.XXX.76.218

Ital napsal(a):

Nechci se Vás dotknout, ale není to tak trochu ode zdi ke zdi? Také jsem dřív kupoval samce bez papírů, abych ušetřil, ale už jsem z toho vyrostl. Mimo jiné jsem zjistil, že se v takových chovech s oblibou praktikuje příbuzenská plemenitba a podle toho to pak vypadá...
Ale k Vaší věci. Přesně tento případ se mi stal. Koupil jsem papírového samce, krásný, velký, ale neskákal. Byl naprosto flegmatický, až apatický. Taky jsem si lámal hlavu a taky jsem myslel, že je prostě impouš, homouš, atd... Nakonec jsem zjistil, že jsem si ho dovezl s nějakými parazity v srsti. Nevím co to bylo - byli mikroskopičtí, sotva viditelní okem, asi nějaké vši. Zkrátka napadlo mě, že to může být tím, protože jinak to byl velice pěkný králík. Koupil jsem protiparazitární šampon na psy a králíka vykoupal dle návodu a to opakovaně. Dnes bych to asi řešil přes veta, ale v té době jsem neměl ponětí veterinárních přípravcích. Nicméně, králík do několika dnů začal normálně skákat. Tolik moje zkušenost.
Mimochodem, ten samec mi do té doby zamořil všechny samice, které jsem k němu dal do kotce. Takže jsem musel koupat i je a dezinfikovat savem kotce.
Prohlédněte svým králíkům srst a dejte vědět jak to dopadlo. Moc by mě zajímalo, zda to máte to stejné. Já už jsem ty vši od té doby u králíků nikdy neměl.
Díky a zdravím. P.

PS: ty vši jsou vidět jen na bílé srsti (měl jsem kaliforňáky) jinak nevím, jestli je na tmavé uvidíte. Lezou velice pomaličku v srsti a hlavně po kůži, mají šedou až černou barvu. Velikost řádově desetiny milimetru.

18.5.2020 10:18
petr008

XXX.XXX.76.218

Teď chovám také ČA a maximální spokojenost. Nádherní králíci stavbou těla, povahou, mateřskými a růstovými vlastnostmi, kteří člověka dostanou . Jediný problém, těžko se shánějí. Takže kdyby měl někdo na prodej pěknou papírovou samici po dobrých rodičích, uvítám nabídku.

18.5.2020 13:31
hokrví

XXX.XXX.105.226

Já jsem několikrát naletěl na to, že jsou to sourozenci a jeden je tetovaný, druhý ne. Po několika měsících mi došlo v čem je problém, samci skákali, ale stěží dorostli spodní hranice tabulkové váhy a mladý po nich, radši ani nemluvit. Několik let si kupuju jen papíráky, taky mezi nima jsou nepovedené kusy, není to dlouho co jsem tu řešil BU samici, ta má momentálně týden starý králíčky - 8 kusů. Český albín patří též mezi mé oblíbená plemena, ale je jich opravdu jako šafránu.

18.5.2020 17:36

Tak když chováte čisté ČA,tak rozšiřte řady jejich chovatelů a chovejte s rodokmenem.

18.5.2020 20:43
hokrví

XXX.XXX.105.226

Nejsem člen ČSCH.

18.5.2020 21:15

hokrví napsal(a):
Nejsem člen ČSCH.

Tak určitě máte v okolí ZO,kde se můžete přihlásit.

20.5.2020 09:25
petr008

XXX.XXX.76.218

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak když chováte čisté ČA,tak rozšiřte řady jejich chovatelů a chovejte s rodokmenem.

Má pravdu předseda/dkyně. ČA je nedoceněné plemeno, nad kterým se ohrnuje nos, protože je bílý s červenýma očima. Povrchní hodnocení, příznačné pro dnešní dobu. Přiznám se, že když jsem se rozhodoval, taky jsem tak uvažoval. Ale je to králík, který člověka dostane. Ti kdo ho vyšlechtili nebyli žádní blbci a vlastnosti, které do něj vložili - opravdu nevím, nevím které plemeno ho předčí. Škoda, že je v ČR tak málo chovatelů. A naprostá ztráta by byla, kdyby toto naše národní plemeno zaniklo. Mimochodem, řadí se, pokud se nepletu, mezi naše genetické zdroje.

20.5.2020 15:20
hokrví

XXX.XXX.105.226

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak určitě máte v okolí ZO,kde se můžete přihlásit.

Pokoušel se kontaktovat s vedením nejbližšího spolku v Žirči a bylo mi zděleno, že zanikla zo v Pilníkově a někteří členové chtěli do spolku, nebylo místo. Teď zanikla další zo a někam daleko jezdit nechci.

20.5.2020 17:45

hokrví napsal(a):
Pokoušel se kontaktovat s vedením nejbližšího spolku v Žirči a bylo mi zděleno, že zanikla zo v Pilníkově a někteří členové chtěli do spolku, nebylo místo. Teď zanikla další zo a někam daleko jezdit nechci.

Organizace není omezena žádným počtem míst,ba naopak čím více členů,tím pro organizaci lépe.Myslíte Žíreč u Dvora Králové?Nevím,co je pro vás daleko,ale my jsme v organizaci vzdálené 30km.

Přidejte reakci

Přidat smajlík