Dobrý den,
chci se zeptat zda je takto veliký králík ideální na zabití (nejsem si jistý zda je to už dobrá velikost nebo si mám počkat).
Děkuji za vaše rady 😉
Uživatel s deaktivovaným účtem

Váha,??? Tak 2.5 Żivej váhy u mňa sa dá poraziť.
georgi

XXX.XXX.168.114
Dá se porazit .Králíci se poráží od čtvrtého do šestého měsíce , každý jak mu vyhovuje .Nejvíce králík roste do čtvrtého měsíce .Po šestém měsíci jsou přírůstky minimální a maso není tak křehké . Porážím králíky od čtyřech do čtyřech a půl měsíce , .to je maso nejkřehčí .
spavelkomichal
napsal(a):
Dobrý den,
chci se zeptat zda je takto veliký králík ideální na zabití (nejsem si jistý zda je to už dobrá velikost nebo si mám počkat).
Děkuji za vaše rady 😉
Pravdaže takýto králik sa bez problémov dá poraziť. Ono u nás najväčšie králiky na zabitie sú tie ktoré sa zabíjajú posledné. To keď je z jedného vrhu aj 8 kralikov tak to nestihnete v jeden čas zabit väčšinu.
Nezlobte se na mne, ale je to hloupý dotaz. Jak máme vědět jak starý je to králík ? Může to být třeba dvouměsíční (asi Ča) 25 cm dlohý o váze 1200 g ale také půlroční o váze tři a půl kila. Stačilo by k dotazu připsat věk a bylo by to v pohodě. Jinak myslím, že k porážkovým limitům vám kolegové napsali vše. Nebo alespoň dost.