spavelkomichal
napsal(a):
Zdravím, chci se zeptat
Jaký je ideální nůž na stahování kůže ?
Prosím, jestli by jste mi poslali třeba fotky nebo odkazy na dobré nože,
Děkuji
To máte samé otázky jak pětiletý kluk. ASi chováte králíky chvíli a ani jste si nic nenastudoval a zřejmě ani nenavštívil žádného chovatele. Napřed jste řešil nemocné králíky(nebyly očkování), a nyní řešíte jak je máte zbavit kůže.....Kupte si vykosťovací nůž ...nějaké řeznictví, nebo obyčejný krátký kuchyňský nůž....Dávat odkaz na dobré nože, to je jako dát dítěti břitvu...nezlobte se za reakci , ale vaše myšlení vede spíše do školky....
Já nedám dopustit na tenhleten:
https://brusnekameny.cz/cs/wasabi-black-kai/100-6710p-wasabi-black-univerzalni-maly-nuz-10cm-kai-4901601464467.html
Ale maminka to třeba zvládá s klasickým univerzálním nožem od Tescomy - stojí třetinu.
Děda míval na stahování nůž s tupou špicí.
Vy mi řeknete že se nemám zlobit ?
Vy ze mě uděláte tupce a já se nemám zlobit?
Aha, dobře 🙂😉
PS: s chovem králíků už mám nějaké zkušenosti, choval je můj děda a já se od mala přiučoval, nedávno mi bohužel zemřel a tak chov přešel na mě.
Na ten nůž jsem se ptal protože děda používal nože na h****, tak jsem si chtěl jenom zjistit jaký by byl ideální. Děkuji, a omlouvám se že se mnou máte potíže 🙂
Varaxi
napsal(a):
Já nedám dopustit na tenhleten:
https://brusnekameny.cz/cs/wasabi-black-kai/100-6710p-wasabi-black-univerzalni-maly-nuz-10cm-kai-4901601464467.html
Ale maminka to třeba zvládá s klasickým univerzálním nožem od Tescomy - stojí třetinu.
Děda míval na stahování nůž s tupou špicí.
Děkuji 😉
Když jsem začínal stahovat králíky, používal jsem nůž na zeleninu, po čase manželka zlomila nejdelší nůž ze sady obyč. kuchynských nožů, ten jsem si vybrousil tak, že má na špici oblinu, s tím nařezávám kůže na zadních nohách pak použji špičatý, tím rozříznu do třísel. Když jdu zabijet králíky, beru si tři nože s kterými se mi dobře pracuje, žena mi říká že to je kouzelnická šou s noži.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám na stahování úzký,špičatý nůž s čepelí asi těch 12cm.S ním vykrvuji i stahuji.
Dříve jsem používal taky jeden nůž na celého králíka, teď už jsem si zvykl na tyto nože a používám jeden jenom na píchnutí - vykrvení, druhým si naříznu zadní nohy u šlach, špičatým proříznu k tříslům, obříznu zadní nohy a ocásek, pak to jde dobře až po hlavu. Nože si brousím tak, že je zkouším na hřbetu ruky, musí oholit chlupy, když zabíjím více kusů tak asi po pátém králíkovi si nůž přejedu na ocilce, né každý nůž se dá takto nabrousit.