Jak nakládat s odpadem po porážce?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.12.2020 22:58
Bredy29

XXX.XXX.129.7

Dobrý den,

Zajímalo by mě, jak nakládáte s odpadem po porážce králíka. Myslím tím kam dáváte pacičky, střeva, kůži (pokud nesusite a ne prodáváte dále) atd. Nevíte někdo, jestli toto bere kafilerie?

Děkuji za odpovědi.

Bredy

7.12.2020 07:22
Meelek

XXX.XXX.12.142

Popelnice na bioodpad ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.12.2020 07:37

Bredy29 napsal(a):
Dobrý den,

Zajímalo by mě, jak nakládáte s odpadem po porážce králíka. Myslím tím kam dáváte pacičky, střeva, kůži (pokud nesusite a ne prodáváte dále) atd. Nevíte někdo, jestli toto bere kafilerie?

Děkuji za odpovědi.

Bredy

Bere. Je od toho.

7.12.2020 07:39

Meelek napsal(a):
Popelnice na bioodpad ?

No nevím, viděl(a) a cítil(a)j ste někdy vnitřek kafilérní popelnice? Já ano. Mám vedle ní jisté parkovací místo

7.12.2020 08:56

Do popelnice na bio pokud vím nesmí nic živočišného původu.

7.12.2020 09:59
Meelek

XXX.XXX.38.211

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No nevím, viděl(a) a cítil(a)j ste někdy vnitřek kafilérní popelnice? Já ano. Mám vedle ní jisté parkovací místo

Byla to jen taková sranda... Vždyť se to da zakopat, když už... Může se to dat kočkám, psovi....Nebo odvézt do lesa. V zimě je v lese hlad? Kůže bych dal na pera, vysušil a prodal, aspoň by bylo na krmeni. Co by za to můj pes dal, za vnitřnosti.

Neumi zužitkovat zvíře po porážce, paneboze, vždyť to je blbost lidská nebo nejakej rejpal :). To jinak není možné. To ne. Kdyby se zeptal, jestli prdi hadi, ale tohle :).

Zajímalo by me, co dělá dotycnej s hnojem :). Kadaver v popelnici mi nevadí. Husí pukavec, to je teprve to prave :). I zdechla ryba voní lip. Pes spokojeně lízal a já se davil!.

7.12.2020 10:32

Pár postrehov, kafilerka bere , Ale zadara to nebude... Do bio popelnice nie určite! Do lesa tiež No, ono krmenie poľovnej zvere je zakazané. Takže zakopať na svojom pozemku, skrmiť mäsožravým zvieratám. U nás je napr. chovaťeľ tigrov ..

7.12.2020 11:42
teampc

XXX.XXX.1.20

Dobrý den, vnitřnosti házíme slepicím a pacičky atd. do koše a ten pak do popelnice

7.12.2020 19:48
Bredy29

XXX.XXX.129.7

Meelek napsal(a):
Byla to jen taková sranda... Vždyť se to da zakopat, když už... Může se to dat kočkám, psovi....Nebo odvézt do lesa. V zimě je v lese hlad? Kůže bych dal na pera, vysušil a prodal, aspoň by bylo na krmeni. Co by za to můj pes dal, za vnitřnosti.

Neumi zužitkovat zvíře po porážce, paneboze, vždyť to je blbost lidská nebo nejakej rejpal :). To jinak není možné. To ne. Kdyby se zeptal, jestli prdi hadi, ale tohle :).

Zajímalo by me, co dělá dotycnej s hnojem :). Kadaver v popelnici mi nevadí. Husí pukavec, to je teprve to prave :). I zdechla ryba voní lip. Pes spokojeně lízal a já se davil!.

Představte si, že ani blbost lidská, ani rejpal. Rejpat nemám proč. A blbej člověk může být, ale musí se umět zeptat.

Kůže na pera občas dávám. Jen přes léto je to kvůli mouchám obtížnější je usušit. Šlo mi hlavně o střeva, žaludek, pacičky, oči atd. Při pár kusech na porážku za rok, jsem to zakopával do hnoje. Ale poslední dobou se počty zvýšily a zakopávat vnitřnosti z 10 - 20 králíků měsíčně se prostě nedá. Dávat slepicím nebo nedej bože psům žaludek, střeva nebo plíce se mi taky nechce. Jsou to největší možné zdroje jakékoliv nákazy.

A pro vaší informaci - hnojem hnojím pole, případně při jeho přebytku hnůj daruji za odvoz a zájemců je dost.

Takže ne, váš příspěvek mi nepomohl. Přesto děkuji za váš čas trávený jeho sepisováním.

7.12.2020 19:55

Bredy29 napsal(a):
Představte si, že ani blbost lidská, ani rejpal. Rejpat nemám proč. A blbej člověk může být, ale musí se umět zeptat.

Kůže na pera občas dávám. Jen přes léto je to kvůli mouchám obtížnější je usušit. Šlo mi hlavně o střeva, žaludek, pacičky, oči atd. Při pár kusech na porážku za rok, jsem to zakopával do hnoje. Ale poslední dobou se počty zvýšily a zakopávat vnitřnosti z 10 - 20 králíků měsíčně se prostě nedá. Dávat slepicím nebo nedej bože psům žaludek, střeva nebo plíce se mi taky nechce. Jsou to největší možné zdroje jakékoliv nákazy.

A pro vaší informaci - hnojem hnojím pole, případně při jeho přebytku hnůj daruji za odvoz a zájemců je dost.

Takže ne, váš příspěvek mi nepomohl. Přesto děkuji za váš čas trávený jeho sepisováním.

Jaké nákazy? Porážíte snad zdravé králíky, ne?

7.12.2020 19:59
Bredy29

XXX.XXX.129.7

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jaké nákazy? Porážíte snad zdravé králíky, ne?

Máte pravdu. Nákaza je špatné slovo. Omlouvám se. Samozřejmě, že porážím zdravé králíky.

Prostě si myslím, že ve střevech a žaludku králíka mohou být bakterie, které jiné zvíře nemusí umět zpracovat. Ale jsou to jen moje domněnky. Prostě se mi nechce dávat obsah střev a žaludku králíků jiným zvířatům.

7.12.2020 20:00
borax

XXX.XXX.48.116

Bredy29 napsal(a):

Znám jedno místo.
Remízek mezi poli.Vim, že tam jsou lišky.
Problém vyřešen...jen těch lišek je tam teď trochu víc😀...asi se jim daří.
Jinak oslovil mě myslivec.Chtěl to pro divočáky.
No nechávám to těm liškám.

7.12.2020 20:08
Bredy29

XXX.XXX.129.7

borax napsal(a):
Znám jedno místo.
Remízek mezi poli.Vim, že tam jsou lišky.
Problém vyřešen...jen těch lišek je tam teď trochu víc😀...asi se jim daří.
Jinak oslovil mě myslivec.Chtěl to pro divočáky.
No nechávám to těm liškám.

Ano, myslivci mě taky napadli. Že bych je oslovil, jestli to nechtějí pro divočáky atd.

Ale šlo mi o nějaké "čisté" řešení. Třeba z důvodu, že soused by se mohl ozvat, že zabijím hodně králíků a přijet z veteriny s dotazem kam to dávám. To sice není můj případ, ale uvádím to jen jako příklad...

7.12.2020 22:09
borax

XXX.XXX.80.118

Bredy29 napsal(a):
Ano, myslivci mě taky napadli. Že bych je oslovil, jestli to nechtějí pro divočáky atd.

Ale šlo mi o nějaké "čisté" řešení. Třeba z důvodu, že soused by se mohl ozvat, že zabijím hodně králíků a přijet z veteriny s dotazem kam to dávám. To sice není můj případ, ale uvádím to jen jako příklad...

Je třeba dobře vycházet ze sousedem.
I s myslivci.
Neznám čistější řešení, než když to poslouží jinému zvířeti.
Divočáci si pošmáknou.

8.12.2020 07:53

Bredy29 napsal(a):
Máte pravdu. Nákaza je špatné slovo. Omlouvám se. Samozřejmě, že porážím zdravé králíky.

Prostě si myslím, že ve střevech a žaludku králíka mohou být bakterie, které jiné zvíře nemusí umět zpracovat. Ale jsou to jen moje domněnky. Prostě se mi nechce dávat obsah střev a žaludku králíků jiným zvířatům.

Takhle to dělávali naši předkové po celá staletí. I já si to pamatuju jako dítě, vnitřnosti šly slepicím a psům. Nijak jim to neublížilo. Ani nemůže. Ne ze zdravého jedince. Tam jsou ve střevech jenom ty "hodné" baktérie. Nemusíte se bát.

29.1.2021 17:29
hona

XXX.XXX.12.113

uvařit a nadávkovat slepicím. Nedat jim toho však moc, nestačily by to sežrat a pak by to bylo roztahané po zahradě a vábilo predátory a to pak je spíš problém... Také je možno vykopat jámu a tam to ukládat... Posypat vápnem a proložit vrstvou hlíny a vydrží to dost dlouho i při 20 kouskách týdne... I z dvaceti králíků není odpadu více než 2 kyblíky... A chcete li mít odpadu méně a také ušetřit, tak už den před pporážkou nekrmte...

Přidejte reakci

Přidat smajlík