Tombed

XXX.XXX.167.52
Dobrý den,
měl bych otázku pro Vás zkušený chovatele.
Plánuji začít chovat králiky střední velikosti, nejspíš Bu samec a Ča samice. Samici bych připustil 3x za rok z toho bude tak 22 mladých. Moje otázka zní kolik žrádla bych měl mít připraveno na celý rok pro tento malý chov? Kolik kg ječmene ovsa a kolik sena? a stačí jen obyčejné seno a nebo bych si měl pořídit i trochu toho vojtěškového pro mladý králiky?
A v neposlední řadě kolik budu potřebovat slámy na podestýlku?
Děkuji moc předem za cenné rady.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobré, Som sa pobavil 😄Ale niekde treba začať,

Začněte tím,že si o chovu králíků něco přečtete.Třeba zde http://klubvss.cz/klub/odborne-prispevky/,pak můžete počítat.
Tombed

XXX.XXX.167.52
horal
napsal(a):
Dejte finanční nabídku a já vám prozradím moje know-how. Anebo si najděte příslušnou literaturu a můžete si to propočítat.
Děkuji za komentáře, mám na zahradě kralikarnu což si myslím že je největší výdej peněz když někdo chce začít. Zajímalo mě kolik kg zradla bych si měl zajistit na rok, když začnu jedna samice a jeden samec a mladý půjdou na maso.

moc to řešíte.
co když samice nezabřezne, nebo budete mít prostě jiný počet mladých, než máte vypočítáno? co když část skladovaného krmiva sežerou myši?
Tombed

XXX.XXX.167.52
Dobře děkuji
georgi

XXX.XXX.168.114
pokud chováte králíky na roštech pak slámu na podestýlku nepotřebujete . Já jí nepoužívám . Dříve jsem měl králíky venku a také jsem jí nepoužíval . Když rošty nemáte pak je určitě potřeba . Jinak tak jak píše Jiří a . Jestli máte možnost usušit si vlastní seno pak po první zimě a zkušenosti uvidíte .
Jiří.a
napsal(a):
bery25 já sem začínal 6 králíkama a 3 roky mám 100 králíků taky to bylo těžké než jsem naučil ,očkovat se vyplatí nemám žádný úhyn,a krmením dávám granule z lékem,seno,brambory,řepu,
Velice erudovaný příspěvek. Já začínal s jednou samičkou a za 50 let jsem jich měl víc než sedm tisíc pět set.

bery25
napsal(a):
keby to bolo take jednoduche,mne sa nedari pol roka nakryt ,je jedno si nos,čs,neviem kde je chyba,proste nedvihnu zadok,krmim iba ovos a granule,cim by som mohol vyvolat ruju,dakujem
Pokud nekrmíte granule pro chovné jedince,ale výkrmové,vynechala bych je úplně.Pokud králíky nechováte uvnitř a nesvítíte jim,není prostě přirozený čas,stále se zkracuje den.Většinou se začínají samice více remlovat po Vánocích,kdy se den začíná prodlužovat.Také jdou více do říje pokud je několik dní zima a pak se oteplí nebo můžete dát několik samic pohromadě do většího prostoru.To se také většínou rozříjí.Já je pouštím ke kozám.
napsal(a):
Pokud nekrmíte granule pro chovné jedince,ale výkrmové,vynechala bych je úplně.Pokud králíky nechováte uvnitř a nesvítíte jim,není prostě přirozený čas,stále se zkracuje den.Většinou se začínají samice více remlovat po Vánocích,kdy se den začíná prodlužovat.Také jdou více do říje pokud je několik dní zima a pak se oteplí nebo můžete dát několik samic pohromadě do většího prostoru.To se také většínou rozříjí.Já je pouštím ke kozám.
dakujem velmi pekne,tak mozno prave teraz neni idealny čas,ale ja som nenakryl od juna,posledny krat v jari,ano krmim granulami na vykrm,ale v malom mnozstve,asi ich vynecham uplne,doteraz som s tym nemal problem