Pašteka z králičej pečene

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.12.2020 11:24
bonaventur

XXX.XXX.86.225

Dobrý deň,

vie niekto poradiť recept na dobrú paštéku z králičej pečene.
Ďakujem.

29.12.2020 19:28
bonaventur

XXX.XXX.213.104

No dobre,
nikto neporadil. Paštéka je už aj zjedená a priateľom veľmi chutila.
Urobil som to takto.
Možno môj recept bude niekoho inšpirovať.
1kg bravčovej podhrdliny som dal variť spolu s králikom. Tri veľké cibule som opražil na troch lyžiciach bravčovej masti do zlatova. Pridal králičie pečienky a pražil až kým z ních neprestala vytekať krvava šťava. Nesoliť, ani nepodlievať.
Uvarenú podhrdlinu som pokrájal na menšie kúsky a králičie mäso obral od kosti. Teraz som to celé posolil a ochutil mletým čiernym korením, podrveným jalovcom a cesnakom. Pomlel na mäsovom mlynčeku, pomiešal, ochutnal a ešte raz dochutil, naplnil do pohárov a 30 minút sterilizoval.
Dobrú chuť.

29.12.2020 19:58
zstrakac

XXX.XXX.249.226

bonaventur napsal(a):
No dobre,
nikto neporadil. Paštéka je už aj zjedená a priateľom veľmi chutila.
Urobil som to takto.
Možno môj recept bude niekoho inšpirovať.
1kg bravčovej podhrdliny som dal variť spolu s králikom. Tri veľké cibule som opražil na troch lyžiciach bravčovej masti do zlatova. Pridal králičie pečienky a pražil až kým z ních neprestala vytekať krvava šťava. Nesoliť, ani nepodlievať.
Uvarenú podhrdlinu som pokrájal na menšie kúsky a králičie mäso obral od kosti. Teraz som to celé posolil a ochutil mletým čiernym korením, podrveným jalovcom a cesnakom. Pomlel na mäsovom mlynčeku, pomiešal, ochutnal a ešte raz dochutil, naplnil do pohárov a 30 minút sterilizoval.
Dobrú chuť.

Veořový je lepší upíct v troubě,paštika je potom chutnější a jatra pomlet syrový. Vyzkoušejte. Dobrou chut

30.12.2020 13:38
bonaventur

XXX.XXX.213.104

zstrakac napsal(a):
Veořový je lepší upíct v troubě,paštika je potom chutnější a jatra pomlet syrový. Vyzkoušejte. Dobrou chut

Ďakujem za reakciu.

Hlavne preto, že som nemal presný pomer ingrediencii ( soľ, koreniny) som sa rozhodol pečienky upražiť, aby som hotovú zmes mohol ochutnať a dochutiť.
Pri surovej pečení by som mal trochu zábrany.

To pečenie v rúre pokladám za super nápad, ďakujem a nabudúce isto skúsim.

30.12.2020 16:13
horal

XXX.XXX.13.26

Díval jsem se na netu a jsou tam desítky receptů. Většinou se neuvádí gramáž soli a koření jelikož je to na chuti výrobce. Kdo je zkušený vařit dovede to množství odhadnout a pak, správný kuchař musí umět ochutnat i sirové jídlo. Pokud by tam dali váhy soli a koření nebylo by to stejně přesné protože má každý jinou chuť. Já popravdě radši si dám játra jako přírodní anebo jako játrové halušky do králíčího vývaru.

30.12.2020 22:05
bonaventur

XXX.XXX.213.104

Správny kuchár možno hej, ale ja som len amatérsky nadšenec.

Přidejte reakci

Přidat smajlík