Slepený zadeček od měkkých, lepivých bobků

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

FlashB

28.1.2021 12:38
FlashB

XXX.XXX.232.111

Dobrý den,
potřebuji poradit s králíčkem. Je to sameček dlouhosrstého beránka, za nedlouho mu bude osm let. Králíček měl vždy normální suché bobky. V poslední době (cca měsíc, možná déle) má skoro každý den zalepený zadeček od lepivých, zapáchajících bobků (NEjsou to válcovité bobky, které králík papá). Musím mu zadeček umývat, protože se zalepenců sám nedokáže zbavit (bohužel to moc nejde smýt a zadeček mu stále zapáchá). Stravu má stále stejnou - kvalitní granule, domácí seno a tu a tam dostane jablko, mrkev nebo kousek salátu. Nevíte v čem by mohl být problém, jestli je to již věk nebo je problém jinde? Budu moc ráda za každou radu a odezvu.

Děkuji J. B.

28.1.2021 13:04
Valentko

XXX.XXX.226.187

FlashB napsal(a):
Dobrý den,
potřebuji poradit s králíčkem. Je to sameček dlouhosrstého beránka, za nedlouho mu bude osm let. Králíček měl vždy normální suché bobky. V poslední době (cca měsíc, možná déle) má skoro každý den zalepený zadeček od lepivých, zapáchajících bobků (NEjsou to válcovité bobky, které králík papá). Musím mu zadeček umývat, protože se zalepenců sám nedokáže zbavit (bohužel to moc nejde smýt a zadeček mu stále zapáchá). Stravu má stále stejnou - kvalitní granule, domácí seno a tu a tam dostane jablko, mrkev nebo kousek salátu. Nevíte v čem by mohl být problém, jestli je to již věk nebo je problém jinde? Budu moc ráda za každou radu a odezvu.

Děkuji J. B.

Je to jednoduché, má hnačku. Skuste íst k veterinárovi a možno prijdete na príčinu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.1.2021 14:06

Valentko napsal(a):
Je to jednoduché, má hnačku. Skuste íst k veterinárovi a možno prijdete na príčinu.

není to průjem.

jsou to nesežrané cékotrofy.

králík má nějaký problém s trávením, žere pořád stejné množství sena? nezměnilo se něco v krmné dávce? v noci je klid?

FlashB

28.1.2021 15:06
FlashB

XXX.XXX.232.111

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
není to průjem.

jsou to nesežrané cékotrofy.

králík má nějaký problém s trávením, žere pořád stejné množství sena? nezměnilo se něco v krmné dávce? v noci je klid?

Je pravda, že poslední dobou nechce žrát tolik sena jako dřív, pije normálně a granule jí taky jako dřív. Mám však pocit, že ode mě častěji loudí pamlsky (zeleninu, doplňkové krmivo). Ale kvůli problému se stolicí, jsem je teď raději omezila. Je zvláštní, že v průběhu dne má normální bobečky a třeba dvakrát za den se mu objeví ty slepené, páchnoucí "hrudky".
K veterináři chci zajít co nejdříve, ale bohužel jsem se dostala do styku s nakaženým covidem a musím být 10 dní v karanténě. Mám ale pocit, že králíček to ještě vydrží. Změnu v chování jsem nezaznamenala krom toho, že již není tak aktivní jak býval, to ale přikládám tomu, že už není nejmladší a má nárok na odpočinek.
Jinak v noci jsem nezaznamenala nějaké řádění, králíček je pořád klidný jako vždy.

28.1.2021 16:08

to je normální. on ty měkké by měl sežrat. ale nedělá to. já bych omezila dobroty kolem a nechala ho z větší části na seně.

FlashB

28.1.2021 18:45
FlashB

XXX.XXX.232.111

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
to je normální. on ty měkké by měl sežrat. ale nedělá to. já bych omezila dobroty kolem a nechala ho z větší části na seně.

Děkuji za radu! Omezím dobrůtky a uvidím jak se vše vyvine. V nejhorším zajdeme k veterináři. :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík