Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jana123456789

6.2.2021 21:56
Jana123456789

XXX.XXX.252.105

Dobrý den mám samici před 14 dny byla u samce nejspíš březí ale dnes přestala žrát i pít jen leží nehybně od rána nesezrala vůbec nic krmim 2 krát denně jen seno a granule tvrdé pečivo ne každý den bobky má normální jako vždy pořadí někdo co sní mám dělat

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.2.2021 22:25

Jana123456789 napsal(a):
Dobrý den mám samici před 14 dny byla u samce nejspíš březí ale dnes přestala žrát i pít jen leží nehybně od rána nesezrala vůbec nic krmim 2 krát denně jen seno a granule tvrdé pečivo ne každý den bobky má normální jako vždy pořadí někdo co sní mám dělat

Chleba pro březí samice vůbec a granule jaké,kolik.Dejte dietu jen seno,zkuste dát větvičky smrku,borovice,případně místo granulí trochu ovesných vloček.

7.2.2021 08:05
ančovička1

XXX.XXX.4.62

Jestli uz samice jen lezi a nezere,nepije,myslim,ze to bude konec...mate ji ockovanou na mor?

7.2.2021 10:38

Pokud by měla mor už bude po ní.Tohle je spíš trávení.

7.2.2021 16:55
ančovička1

XXX.XXX.4.62

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud by měla mor už bude po ní.Tohle je spíš trávení.

Myslim,ze uz je po ni I bez moru..

23.2.2021 15:18
petr008

XXX.XXX.139.160

Mám dotaz prosím:
Všechny samice už mám připuštěné připouštěl jsem před týdnem a před 14 dny, dvě samice už mám i okocené ale jednu tu nejlepší a nejdůležitější se mi nedaří připustit. Dávám ji k samcovi, samec už se staví i na hlavu, ale ona furt nechce.
Jak už jsem řelk, je to VIP samice ČA, nádherná velká, ochočená.
Chovám ji doma, takže celou zimu byla pěkně v teple. Dostává granule s léčivem a naposledy byla okocená 21.9.2020.
Loni s připouštěním žádný problém, ale letos se nedaří. Nepřijde mi, že by byla tlustá, ale je fakt, že dostává granule pokaždé když vyžere. Protože je to naše nejlepší samice, tak si jí obzvlášť hledíme. Je problém v tom? mám ji nechat jen na seně a vodě? Případně jak dlouho jí mám takovou hubnoucí kůru ordinovat?

23.2.2021 21:39
Štefan1

XXX.XXX.208.238

petr008 napsal(a):
Mám dotaz prosím:
Všechny samice už mám připuštěné připouštěl jsem před týdnem a před 14 dny, dvě samice už mám i okocené ale jednu tu nejlepší a nejdůležitější se mi nedaří připustit. Dávám ji k samcovi, samec už se staví i na hlavu, ale ona furt nechce.
Jak už jsem řelk, je to VIP samice ČA, nádherná velká, ochočená.
Chovám ji doma, takže celou zimu byla pěkně v teple. Dostává granule s léčivem a naposledy byla okocená 21.9.2020.
Loni s připouštěním žádný problém, ale letos se nedaří. Nepřijde mi, že by byla tlustá, ale je fakt, že dostává granule pokaždé když vyžere. Protože je to naše nejlepší samice, tak si jí obzvlášť hledíme. Je problém v tom? mám ji nechat jen na seně a vodě? Případně jak dlouho jí mám takovou hubnoucí kůru ordinovat?

Já měl jednu samici, kterou jsem z ruky nepřipustil ani jednou. Řesil jsem to společným pobytem se samcem - poprvé na 14 dnů, pak už jenom na týden. Mladé měla vždy - odpovídalo nakrytí někdy mezi 2. a 4. dnem. Dával jsem je do většího prostoru - aby se vzájemně neporanili. Ale opravdu to chce mít neagresivního samce.

No a ten způsob krmení - trvalý přísun granulí asi není ten úplně správný.

23.2.2021 22:41
petr008

XXX.XXX.139.160

Přesně tak jsem to dělával dříve a liboval si, jak mi to pěkně bezstarostně klape. Bylo to super do okamžiku než jsem koupil papírového obodovaného samce za balík peněz. Myslel jsem, že to s ním bude fungovat stejným způsobem stejně dobře, ale to jsem měl fakt velkou smůlu.
Právě tento papírový fešák to jednou neudýchal a zkapal na horlivou snahu. Před tím se mi to nikdy nestalo, ale pak už jsem to nikdy nedělal jinak než z ruky. Teď už mám jen papírové samce a podruhé už to nerisknu, poněvadž nejsu milionář.
Ani to není případ této samice. Minule byla také připuštěna normálně z ruky.
Spíš by mě zajímalo jakou jí mám dát hubnoucí kůru, jesti ji nechat jen na seně a vodě a jak dlouho.

23.2.2021 23:50
ančovička1

XXX.XXX.4.62

Krmim samicky seno,granule bez leciv + 1/3 jecmene, kousek repy...pred pripustenim jim zadnou dietu nedavam ,nechaji se pripustit I kdyz nejsou prave Twiggy..chci mit kralicky koncem brezna,tak uz bych mela zacit..uvidime😀ale mam 3 samce, nekdy,kdyz samicka nechce jednoho,druheho prijme..😁🐇🐇

23.2.2021 23:59
petr008

XXX.XXX.139.160

Díky.

24.2.2021 04:01
Štefan1

XXX.XXX.208.238

petr008 napsal(a):
Přesně tak jsem to dělával dříve a liboval si, jak mi to pěkně bezstarostně klape. Bylo to super do okamžiku než jsem koupil papírového obodovaného samce za balík peněz. Myslel jsem, že to s ním bude fungovat stejným způsobem stejně dobře, ale to jsem měl fakt velkou smůlu.
Právě tento papírový fešák to jednou neudýchal a zkapal na horlivou snahu. Před tím se mi to nikdy nestalo, ale pak už jsem to nikdy nedělal jinak než z ruky. Teď už mám jen papírové samce a podruhé už to nerisknu, poněvadž nejsu milionář.
Ani to není případ této samice. Minule byla také připuštěna normálně z ruky.
Spíš by mě zajímalo jakou jí mám dát hubnoucí kůru, jesti ji nechat jen na seně a vodě a jak dlouho.

U té moji nic nezafungovalo - krmil jsem normálně tak, jak Vám doporučila Ančovička, zkoušel jsem pak zvýšení jádra před připuštěním, později zase ubrání, přídavek petržele, celeru, přehazování bobků od samce, pak jsem je i vyměnil v kotcích ... a to celé trvalo cca půl roku, připustil jsem jí až na konci léta tím uvedeným způsobem.

Pravda, ženichy na výběr neměla.

Tak snad budete úspěšnější.

24.2.2021 05:36
horal

XXX.XXX.13.26

Petře, to se nechce pářit, anebo po spáření nemůže zabřeznout ?

24.2.2021 07:50
ančovička1

XXX.XXX.4.62

horal napsal(a):

Dobra otazka..pokud se spari a ne jednou,potom nezabrezne,neco bude spatne..presne to mi rikal nedavno znamy.. krasna samice, 3x pocetne vrhy a ted, 4 mesice nezabrezla, tlusta nebyla,to si hlida...treba potrebovala jen delsi odpocinek nebo zkusit jineho samce...kdo vi..

24.2.2021 08:42
Štefan1

XXX.XXX.208.238

ančovička1 napsal(a):
Dobra otazka..pokud se spari a ne jednou,potom nezabrezne,neco bude spatne..presne to mi rikal nedavno znamy.. krasna samice, 3x pocetne vrhy a ted, 4 mesice nezabrezla, tlusta nebyla,to si hlida...treba potrebovala jen delsi odpocinek nebo zkusit jineho samce...kdo vi..

Otázka je to dobrá, ale zodpovezěná už v prvotním dotazu ... (tedy nenechá se krýt).

24.2.2021 09:11
ančovička1

XXX.XXX.4.62

Štefan1 napsal(a):
Otázka je to dobrá, ale zodpovezěná už v prvotním dotazu ... (tedy nenechá se krýt).

Mate pravdu..😀..ta skleroza😁

24.2.2021 10:14
petr008

XXX.XXX.139.160

horal napsal(a):

Nechce se pářit, samcovi furt utíká. Vůbec se nenechá skočit.

24.2.2021 11:43
horal

XXX.XXX.13.26

Tohle se stává docela často, pokud je delší doba od posledního vrhu. Navíc jak píšete, že ji máte doma, může být, že ji ty pachy v králíkárně nevoní. Občas se s tím setkávám i já, že jinak samice v pohodě po mnoha vrzích najednou nechce držet. Nijak to už nehrotím, prostě to zkouším třeba obden až si nechá říct. Jinak jak bylo psáno nechat samici u samce delší dobu bych už nikdy neriskoval. Kdysi jsem to dělával až do dne kdy samice napůl svlíkla chovného samce Vss. Kdysi jsem dělával i to, že jsem do velkého kotce dal osm samiček a jednoho samce. Do týdnu byli všechny připuštěny a následně březí. To je ale pak potřeba mnoho místa na odstávčata a mít možnost se jich zbavit najednou. To šlo pokud se prováděl výkup živých králíků. Když připouštět delší dobu, tak pouze pod dohledem. T znamená být na blízku, kdyby bylo potřeba zakročit v případě agrese některého z nich. On i samec dokáže pěkně podrápat samici. Někdy samice běhá třeba půl hodiny kolem kotce, až se z toho samec už zpitomělý a pak se najednou zastaví a zadek vystrčí až ke stropu, ale samec se z toho nemůže vzpamatovat, takže nic. Ale che to trpělivost a časem se to povede. Prostě příroda si nedá poroučet.

24.2.2021 11:53
Štefan1

XXX.XXX.208.238

No já měl jenom jednu samici, kterou jsem neuměl připusti z ruky (za 45 let) a taky jsem napsal, že to chce mít neagresivního samce a větší prostor.

U té jedné samice jsem to zkoušel cca 1/2 roku a uvedený postup byl poslední volbou. Byl taky zvolen v důsledku redukce chovu, když jsem počet samic ze 4 snížil na 2. Když Vám selže 1 samice ze 4, tak skončí na pekáči, když je to jedna ze dvou, uděláte maximum - a to je to, co jsem udělal.

Taky jsem po ní nic nenechal do chovu. Ale je to možnost.

P.S. Tu mojí samici jsem zkoušel připustit poprvé v 11 měsících věku - to možná byl ten problém. Příliš pozdě. No a když je to ta VIP samice, tak to stojí za to vyzkoušet /taky se dá čekat půl roku /.

24.2.2021 12:54
petr008

XXX.XXX.139.160

Dokud jsem choval křížence, neřešil jsem nic. Připouštěl jsem výhradně tzv. "na barbara". Hodil samici k samcovi do kotce a až jsem slyšel z kotce kňučení, tak ji odebral. Samice se za týden okotila a vše běželo v klidu, pohodě a bez starostí. Od té doby, co jsem pořídil papíráky a hned prvního samce z toho trefil šlak, jsem s tím přestal. Teď se mi po dlouhé době podařilo sehnat samce ČA naprosto špičkového. Tak o toho bych nerad přišel. Budu zkoušet dál.
Ona měla před 2 měsíci 100% říji, to jsem ale zase neměl samce.
Teď jsem ji chtěl připustit, abych měl březňáky - náš tatínek vždycky říkal, že březnoví králíci jsou nejlepší, nevíte někdo proč?

24.2.2021 13:11
ančovička1

XXX.XXX.4.62

Ja mam take nejradsi breznaky, u me protoze se rodi do vyhodnych podminek,zadny mraz a zadne vedro..zatim ani premnozeny hmyz,muchy,komari..mladi se jevi jako spokojena zvirata,dobre zerou a rostou..nejspis to ma neco s tou prirozenosti, I divoci kralici a zajici rodi v breznu:)..

24.2.2021 17:41

petr008 napsal(a):
Dokud jsem choval křížence, neřešil jsem nic. Připouštěl jsem výhradně tzv. "na barbara". Hodil samici k samcovi do kotce a až jsem slyšel z kotce kňučení, tak ji odebral. Samice se za týden okotila a vše běželo v klidu, pohodě a bez starostí. Od té doby, co jsem pořídil papíráky a hned prvního samce z toho trefil šlak, jsem s tím přestal. Teď se mi po dlouhé době podařilo sehnat samce ČA naprosto špičkového. Tak o toho bych nerad přišel. Budu zkoušet dál.
Ona měla před 2 měsíci 100% říji, to jsem ale zase neměl samce.
Teď jsem ji chtěl připustit, abych měl březňáky - náš tatínek vždycky říkal, že březnoví králíci jsou nejlepší, nevíte někdo proč?

Za týden se okotila?

24.2.2021 18:02
petr008

XXX.XXX.139.160

Když byla před tím u samce 3 týdny...

24.2.2021 20:30
horal

XXX.XXX.13.26

Myslím, že přesně na tohle téma proběhla diskuze před nějakým rokem. Nevím však kdo byl aktérem.

24.2.2021 20:46
petr008

XXX.XXX.139.160

Byla, byla, vzpomínám...

25.2.2021 08:04
horal

XXX.XXX.13.26

Březňáci- mýtus. Proč březňáci? Bývalo to tak, že se připouštělo koncem února, aby se králíčata rodila v březnu kdy je už tepleji a než se odstaví bude už dostatek zeleného na krmení. Takže dobře prospívali a rychleji rostli než druhé vrhy kdy už tráva neměla tolik živin jako z jara a byla horka díky kterým králíci přijímali méně potravy. Takže březňáci byli lepší a později se říkalo že jsou nejlepší. Říkával mi to i děda, který se narodil už v předminulém století. Stejné to je i s pečivem, ale to pak v jiném vláknu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík