Čím krmíte březí zakrslé samičky?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nikol-ka

23.3.2021 11:58
Nikol-ka

XXX.XXX.144.65

Dobrý den, mám dotaz spíše pro chovatele zakrslých králíčků.
Čím krmíte březí samice?
Já v druhé polovině březosti dávám neomezeně granulky (tak, jak je napsáno od výrobce), hrstku ovesných vloček, trošku nutrin směsky, a oves - ten v podstatě taky neomezeně ale sní vždy jen trošku. + Zelenina, ovoce a samozřejmě neomezeně seno.
Taky dávám špetku lněného semínka (údajně usnadňuje porod) ale tady na ifauně jsem se dočetla že se má povařit a dávat králíkům ten ''slyz''. Semínka vždycky sežere jako první z misky...dávám je i ostatním králíčkům ale jen tak 30 semínek jednou za týden... Myslíte že by jim mohlo nějak uškodit i takové malé množství? Já si osobně myslím že je to jedno jestli je vařené nebo ne, (vkor u takové trošky) ale raději se zeptám. 🙂

28.3.2021 23:18
MysMas

XXX.XXX.238.110

Nikol-ka napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz spíše pro chovatele zakrslých králíčků.
Čím krmíte březí samice?
Já v druhé polovině březosti dávám neomezeně granulky (tak, jak je napsáno od výrobce), hrstku ovesných vloček, trošku nutrin směsky, a oves - ten v podstatě taky neomezeně ale sní vždy jen trošku. + Zelenina, ovoce a samozřejmě neomezeně seno.
Taky dávám špetku lněného semínka (údajně usnadňuje porod) ale tady na ifauně jsem se dočetla že se má povařit a dávat králíkům ten ''slyz''. Semínka vždycky sežere jako první z misky...dávám je i ostatním králíčkům ale jen tak 30 semínek jednou za týden... Myslíte že by jim mohlo nějak uškodit i takové malé množství? Já si osobně myslím že je to jedno jestli je vařené nebo ne, (vkor u takové trošky) ale raději se zeptám. 🙂

Většina lidí, co jsem pochytila ve skupině, dává větší množství granulek a zeleniny a ovesné vločky nepřidávají. Lněné semínko pomáhá při línání srsti, s tím slizem máte na mysli spíš chia semínka. Lněné semínko se podává rozmixované, protože je malá šance že to rozkouše, pak to jen projde trávicím traktem a vyjde ven.

Přidejte reakci

Přidat smajlík