Podkládání mladých jiné králici

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.3.2021 11:06
Hanka 123

XXX.XXX.32.138

Zdravím,
v pátek 26.3.se mi okotila samička a den nato druhá. První má 4 mladý a vzorně se o ně stará a ta druhá jich má 8 a když jsem kontrolovala hnízdo, nepřipadají mi moc najedění, takže bych některé ráda podložila té druhé. Odborná literatura radí dát ramlici "na pár hodin od hnízda", ale to je hodně neurčité a vzhledem k tomu, že je ještě pořád zima, nechci je nechat v hnízdě samotné moc dlouho. Kolik času byste mi tedy doporučili?
Děkuji za odpověď.
Hanka

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.3.2021 11:13

Běžně přendávám mláďata a úplně normálně.Na mě jsou samice zvyklé,tak je ani nevyndávám.Mláďata vyndám z hnízda bez chlupů a dám je do hnízda druhé samice a ty dám něco dobrého k jídlu aby se do hnízda hned nehnala.Ještě se mně nikdy nestalo,že by byl problém.Letos jsem stěhovalo mladý už ze 4 hnízd,naposledy v pondělí 2 třísláčky k aljašce.

28.3.2021 11:24
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Jak napsala Jíva, já jenom dodám - pokud by samice u manipulace skákala na hnízdo a mladé (což některé dělají), je lépe je na tu chvilku přemístit z kotce - ale opravdu jenom na tu chvilku.

28.3.2021 15:22
hokrví

XXX.XXX.96.97

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Běžně přendávám mláďata a úplně normálně.Na mě jsou samice zvyklé,tak je ani nevyndávám.Mláďata vyndám z hnízda bez chlupů a dám je do hnízda druhé samice a ty dám něco dobrého k jídlu aby se do hnízda hned nehnala.Ještě se mně nikdy nestalo,že by byl problém.Letos jsem stěhovalo mladý už ze 4 hnízd,naposledy v pondělí 2 třísláčky k aljašce.

Nikde jsem se nedočetl o jaké mladé jde, jestli jsou určeny k tetování, nebo jde o zakrslíky a nebo o králíky na maso.

28.3.2021 16:57

hokrví napsal(a):
Nikde jsem se nedočetl o jaké mladé jde, jestli jsou určeny k tetování, nebo jde o zakrslíky a nebo o králíky na maso.

Když má 8 mladých,zakrslík to nebude a zadavatelka se ptala jen na možnost podložení k druhé samici.To jsem ji odpověděla.

29.3.2021 17:59
Hanka 123

XXX.XXX.32.138

jiva a Štefan1: Děkuju za rady, včera jsem 2 mrňouse podložila. Okamžitě po tom co jsem je tam dala začali pískat a králice se projevila jako vzorná náhradní matka - i když dostala kousek mrkve, šla radši nakojit mladé a ani si nevšimla (nebo jí to bylo jedno) že tam má cizí.
Dnes dostala mlsání a když králíčata zase začala pištět, vzala si jablko do zubů, natáhla se nad hnízdo, jablko si položila na dosah a spokojeně baštila za "provozu"
Hanka

Přidejte reakci

Přidat smajlík