Mladý králík moc nežere

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.4.2021 13:56
Barbara775

XXX.XXX.186.60

Zdravím,
mám doma už ockovaného kralicka ze zverimexu, problém je, že se mu moc nechce do sena. Včera jsem mu koupila nové a dneska už je to lepší, ale děla podle mě docela malé bobky.
Rozbor bobku bude až příští týden, udělal už asi 4 “vánočky” a má taky hodně malý, tmavý až takový mokrý bobky. Nechce se mi hned chodit k veterináři, aby dával léčbu na kokcidiu když ještě není rozbor.
Je normální, že jako malý moc seno nejí? A že nemá velký boby jako dospělí králík?
Na pohled vypadá úplně v pořádku, sám si vyskočí z klece a rozkoukává se, akorát si myslím, že toho sena jí málo.. Nikde jsem nějak nenašla, kolik toho má malý kralicek sníst a jestli ty bobky třeba můžou být jen ze stresu.
Děkuji.

24.4.2021 16:06
Hanka 123

XXX.XXX.20.150

Ty ,,vánočky" jsou úplně v pořádku králík je většinou sežere protože je v nich spousta vitaminů takže je většinou ani nenajdete .MALÝ králík dělá většinou MALÉ bobky alespoň jsem zatím neviděla že by mládě dělalo bobky velké jako dospělý králík.
Co se týče těch měkkých bobků nevím na co zakládáte nové téma. Už spousta lidí před vámi tu probírala stejnou věc tak nevím proč si nejdřív nemůžete přečíst nějakou starší diskusi...
Hanka

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.4.2021 17:25

A co dostává mimo sena?

24.4.2021 22:12
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Zkuste sehnat jiné seno, lepší, chutnější.
Dejte mu ovesné vločky, lístek pampelišky.

24.4.2021 23:23
Barbara775

XXX.XXX.186.60

Hanka 123 napsal(a):
Ty ,,vánočky" jsou úplně v pořádku králík je většinou sežere protože je v nich spousta vitaminů takže je většinou ani nenajdete .MALÝ králík dělá většinou MALÉ bobky alespoň jsem zatím neviděla že by mládě dělalo bobky velké jako dospělý králík.
Co se týče těch měkkých bobků nevím na co zakládáte nové téma. Už spousta lidí před vámi tu probírala stejnou věc tak nevím proč si nejdřív nemůžete přečíst nějakou starší diskusi...
Hanka

Protože jsem žádný nenašla? Asi úplně nemám čas na to číst stovky témat? Jediny co jsem se docetla je, ze je to nirmalni u dospělých králíků a ze se doporučuje vynechat zelená strava, tu my samozřejmě před rozborem ještě nemáme.

24.4.2021 23:24
Barbara775

XXX.XXX.186.60

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A co dostává mimo sena?

Versele laga junior granulky (moc mu nejedou) a sušené bylinky ze zverimexu, ty si rad dá než to seno.

24.4.2021 23:26
Barbara775

XXX.XXX.186.60

rapotacka11 napsal(a):
Zkuste sehnat jiné seno, lepší, chutnější.
Dejte mu ovesné vločky, lístek pampelišky.

Už jsem zkusila a jí ho zatím víc, šle pořad žádná sláva mi přijde.. Ovesne vločky co vím jsou na přibírání a zelený před rozborem dávat nemůžeme to je to co tu řeším. Jestli chudák nemá kokcidie a ze rozbory budou až v pátek, nebo nevím proste.. Zarazí mě ty bobky, dneska jich bylo víc a i dost smrdely, pořad děla šle víc normálních a ty vánočky vůbec nejí..

arte.P

25.4.2021 00:27
arte.P

XXX.XXX.7.210

Barbara775 napsal(a):
Už jsem zkusila a jí ho zatím víc, šle pořad žádná sláva mi přijde.. Ovesne vločky co vím jsou na přibírání a zelený před rozborem dávat nemůžeme to je to co tu řeším. Jestli chudák nemá kokcidie a ze rozbory budou až v pátek, nebo nevím proste.. Zarazí mě ty bobky, dneska jich bylo víc a i dost smrdely, pořad děla šle víc normálních a ty vánočky vůbec nejí..

Jestli má kokcidie, tak Vám do pátku než budete mít rozbory skape, nevím co by mělo na koprologii trvat tak dlouho. Smrad nemusí být nutně příznakem kokcidií, může to být dietetická chyba - změněná nebo nevhodná krmná dávka (jak dlouho ho máte a čím vším krmíte?), a k velikosti - pokud nemá seno a tedy vlákninu, tak nečekejte obr bobky.

25.4.2021 00:34
Barbara775

XXX.XXX.186.60

arte.P napsal(a):
Jestli má kokcidie, tak Vám do pátku než budete mít rozbory skape, nevím co by mělo na koprologii trvat tak dlouho. Smrad nemusí být nutně příznakem kokcidií, může to být dietetická chyba - změněná nebo nevhodná krmná dávka (jak dlouho ho máte a čím vším krmíte?), a k velikosti - pokud nemá seno a tedy vlákninu, tak nečekejte obr bobky.

Mám ho od středy a jelikoz bobky se mají sbírat 3 dny a veterinář tam je az v pondělí, tak jsem tu možnost nemela.. Výsledky prý budou do pátku, ale jelikoz mi rikal, ze mužů přijít až do středy, je mi jasný, ze až v pátek když to posila ve středu.. Mám si radši zajet do jiného města kde mají laboratoř a udělají to na počkání radši? Měl seno Rasco to nechutnalo, tak má teď Malina, to mu jede víc, od odpoledne co jsem to psala má už zase v pohode bobky a jedl zase o trochu víc sena.. Dávám ještě sušené bylinky ze zverimexu a junior bezobilné granule.

25.4.2021 10:42
Hanka 123

XXX.XXX.20.112

Barbara775: Nevím jak vy ale JÁ si před tím než jsem si pořídila králíka taky o tom něco přečetla ne jako někteří kteří si koupí zvíře jen proto že se jim ta chlupatá kulička ve zverexu strašně líbí a potom kňourají o radu když králík žije a nechová se jako panenka na baterky. Možná vás to překvapí ale existuje tady i něco čemu se říká vyhledávač a tam můžete napsat co hledáte dokonce je tam napsáno ,,hledejte v diskusi o králících" takže se stovkou témat probírat nemusíte.
Ale jen tak dál veterináři taky potřebují z něčeho žít že...
Hanka

25.4.2021 10:48
Barbara775

XXX.XXX.186.60

Hanka 123 napsal(a):
Barbara775: Nevím jak vy ale JÁ si před tím než jsem si pořídila králíka taky o tom něco přečetla ne jako někteří kteří si koupí zvíře jen proto že se jim ta chlupatá kulička ve zverexu strašně líbí a potom kňourají o radu když králík žije a nechová se jako panenka na baterky. Možná vás to překvapí ale existuje tady i něco čemu se říká vyhledávač a tam můžete napsat co hledáte dokonce je tam napsáno ,,hledejte v diskusi o králících" takže se stovkou témat probírat nemusíte.
Ale jen tak dál veterináři taky potřebují z něčeho žít že...
Hanka

Soudíte úplně zbytečně, jednoho kralicka jsem už měla, ale tohle jsem nezažila tak se logicky ptam na radu. Vím ze když tohle dělají starší králíci, tak se doporučuje vynechat zelená strava, ale tu my ani nemáme, nic o mladých jsem nikde nenašla, jinak bych se neptala. 🤦🏼‍♀️ Ano nejsem blba to jsem samozřejmě delala a jak píšu, našlo mi to jen dospělý Králíky, ne “mimino”. Poslední věta je úplně mimo mísu, nikde neřeším co kde stojí.

25.4.2021 12:26
Hanka 123

XXX.XXX.20.112

Barbara775:
Když nemáte čas na hledání diskusí tak se docela divím že máte čas nechat analyzovat každý bobek.
Nevím jak starého králíka máte ale že většinou ve zverimexu prodávají buď úplně malý králíky nebo hodně staré králíky to je známá věc. Jak je králíček starý ? Nevím jak starého králíka dávají do zverimexu ale jestli byl moc mladý, tak se není čemu divit že má potíže s trávením.
Výše jste psala že ty ,,vánočky "králíček nežere. Jestli ho vzali od matky moc brzy (je jedno jestli ho dali do zverexu rovnou nebo si ještě pobyl nějakou dobu sám v kotci mimo matku) tak se od ní zřejmě ještě nenaučil ty měkké bobky jíst (měla jsem doma králíky které jejich matka odmítla takže jsme je k sobě pouštěli jenom nakojení tím pádem taky ty měkké bobky nežerou protože neměli příležitost to od matky odkoukat). Možná se to časem upraví a začne je normálně žrát.
Na začátku jste psala že se králíček ,,normálně rozkoukává" takže je zřejmě zdravý tak nevím proč to řešíte. Když je králík nemocný většinou jen sedí v koutku nežere VŮBEC a na nic nereaguje.
Hanka

25.4.2021 12:45

Jak je ten králík vůbec starý?Jestli je to mládě,tak samozřejmě potřebuje krmit aby vyrostl. Pokud je to toto Versele-Laga Complete Junior krmivo pro králíky - složení

vedlejší produkty rostlinného původu (35% vojtěška), rostlinné bílkovinné extrakty, semena (2% lněné semeno), minerální látky, fruktooligosacharidy (0,3%), aksamitník, juka.

Doplňkové látky/kg: Nutriční doplňkové látky: Vitamín A 12000 MJ, vitamín D3 1400 MJ, vitamín E 95 mg, vitamín C 100 mg, E1 (železo) 120 mg, E2 (jód) 2,5 mg, E4 (měď) 12 mg, E5 (mangan) 90 mg, E6 (zinek) 84 mg, E8 (selen) 0,24 mg; Antioxidanty.

Tak to složení,za mě,pro králíky nic moc.Co jsou vedlejší produkty,,antioxidanty? Vojtěška 35 % obsahuje hodně bílkovin,energie,vápníku,navíc snižuje kyselost v trávicím traktu,což u králíků není vůbec vhodné.Snížením kyselosti trávicího prostředí u králíků dochází ke změně ph a tím k rozmnožení bakterií ,které v zažívacím prostředí normálně žijí,kokcidie,e- coli,apod.
Lněné semeno,hodně mastné pro mládě,to se přidává v malinkatém množství výstavním králíkům na kvalitu srsti,ale tak od půl roku.Jinak ho králíci nepotřebují.
Lepší je slunečnice.

Znám několik velice úspěšných chovatelů zakrslíků a krmí je úplně stejně jako ostatní králíky,jen malým množství.Když se ptali jednoho,co jich chová asi 10 plemen + ještě další plemena střední i velká,na krmení říkal.Zakrslík 1 malá plechovička od Majky granulí na den,malý plemeno- 2,střední -3,velké -4-5.Plus seno
A to výstaváci je jiný level než domácí mazlíček.Musí odpovídat exteriérem,váhou,ale také zdravím,jelikož se s nimi účastní různých výstav,jsou v jiném prostředí,mají jiné krmivo,cestují a vše musí zvládnout.

25.4.2021 12:56
Barbara775

XXX.XXX.186.60

Jak je ten králík vůbec starý?Jestli je to mládě,tak samozřejmě potřebuje krmit aby vyrostl. Pokud je to toto Versele-Laga Complete Junior krmivo pro králíky - složení

vedlejší produkty rostlinného původu (35% vojtěška), rostlinné bílkovinné extrakty, semena (2% lněné semeno), minerální látky, fruktooligosacharidy (0,3%), aksamitník, juka.

Doplňkové látky/kg: Nutriční doplňkové látky: Vitamín A 12000 MJ, vitamín D3 1400 MJ, vitamín E 95 mg, vitamín C 100 mg, E1 (železo) 120 mg, E2 (jód) 2,5 mg, E4 (měď) 12 mg, E5 (mangan) 90 mg, E6 (zinek) 84 mg, E8 (selen) 0,24 mg; Antioxidanty.

Tak to složení,za mě,pro králíky nic moc.Co jsou vedlejší produkty,,antioxidanty? Vojtěška 35 % obsahuje hodně bílkovin,energie,vápníku,navíc snižuje kyselost v trávicím traktu,což u králíků není vůbec vhodné.Snížením kyselosti trávicího prostředí u králíků dochází ke změně ph a tím k rozmnožení bakterií ,které v zažívacím prostředí normálně žijí,kokcidie,e- coli,apod.
Lněné semeno,hodně mastné pro mládě,to se přidává v malinkatém množství výstavním králíkům na kvalitu srsti,ale tak od půl roku.Jinak ho králíci nepotřebují.
Lepší je slunečnice.

Znám několik velice úspěšných chovatelů zakrslíků a krmí je úplně stejně jako ostatní králíky,jen malým množství.Když se ptali jednoho,co jich chová asi 10 plemen + ještě další plemena střední i velká,na krmení říkal.Zakrslík 1 malá plechovička od Majky granulí na den,malý plemeno- 2,střední -3,velké -4-5.Plus seno
A to výstaváci je jiný level než domácí mazlíček.Musí odpovídat exteriérem,váhou,ale také zdravím,jelikož se s nimi účastní různých výstav,jsou v jiném prostředí,mají jiné krmivo,cestují a vše musí zvládnout.

To jsem ani nevedela, jinak se tyto granule moc doporučují, prave ze mají prý super složení. K těm granulum se stejně moc nemá tak zkusim pročíst příště víc složení, co to děla jako například ta Vojtíška. Bylinky má nějaké modré květy, chrpa a jitrocel. Pořad doma u sebe balík sena a jí, bohužel mi přijde, ze ten můj minulej králíček jedl proste víc.. Páteř při hlazení necítím. To semínko teda vynechám, nechám radši jen na seně a bylinky kdyby nahodou, protože ty mu jedou. Vecer zavolám na kliniku kde mají laboratorní vyšetření na počkání, snad to tam zítra udělají a když ne, musím se s nima stejně poradit no. Děkuji.
Jinde píšou ať okamžitě bezim pro léky bez rozboru a jinde zase ze pokud králík žere tak je zdravy.. Tohle mi nedělal ani dospělí králík, před koupu dalšího jsem si samozřejmě znova vše nastudovala a myslela jsem si, ze jsem na všechno připravená, no chudacek je malinkej (je mu 11 týdnů).

25.4.2021 13:29

Barbara775 napsal(a):
To jsem ani nevedela, jinak se tyto granule moc doporučují, prave ze mají prý super složení. K těm granulum se stejně moc nemá tak zkusim pročíst příště víc složení, co to děla jako například ta Vojtíška. Bylinky má nějaké modré květy, chrpa a jitrocel. Pořad doma u sebe balík sena a jí, bohužel mi přijde, ze ten můj minulej králíček jedl proste víc.. Páteř při hlazení necítím. To semínko teda vynechám, nechám radši jen na seně a bylinky kdyby nahodou, protože ty mu jedou. Vecer zavolám na kliniku kde mají laboratorní vyšetření na počkání, snad to tam zítra udělají a když ne, musím se s nima stejně poradit no. Děkuji.
Jinde píšou ať okamžitě bezim pro léky bez rozboru a jinde zase ze pokud králík žere tak je zdravy.. Tohle mi nedělal ani dospělí králík, před koupu dalšího jsem si samozřejmě znova vše nastudovala a myslela jsem si, ze jsem na všechno připravená, no chudacek je malinkej (je mu 11 týdnů).

Kupte si bylinný Emanox místo nějakých léčiv,jimi opět ničíte mikrofloru zažívání.U granulí není ani uvedena vláknina,tuky,N-látky.Třeba granule Králíček od Pohledských Dvořáků,co krmím,mají lepší složení.

25.4.2021 13:51
Barbara775

XXX.XXX.186.60

Kupte si bylinný Emanox místo nějakých léčiv,jimi opět ničíte mikrofloru zažívání.U granulí není ani uvedena vláknina,tuky,N-látky.Třeba granule Králíček od Pohledských Dvořáků,co krmím,mají lepší složení.

Pouzivam Acidomid jako tu prevenci a ti vodu pije, každopádně ho to asi nevyleci pokud je přemnožený má. Kouknu se děkuji.

25.4.2021 14:00

Barbara775 napsal(a):
Pouzivam Acidomid jako tu prevenci a ti vodu pije, každopádně ho to asi nevyleci pokud je přemnožený má. Kouknu se děkuji.

Acidomid je okyselovadlo,Emanoxem lze léčit i dát jako prevenci,nedá se předávkovat,nevzniká rezistence,neničí mikrofloru.Používám ho si 10let.

Přidejte reakci

Přidat smajlík