Cejmlik

XXX.XXX.225.7
Dobrý den,
uteklo nám králíče (2 týdny) na zahradě a schovalo se do díry ve zdi. I vykouklo ven, ale bojí se a zase zalezlo. Teď to vypadá, že se dostalo skrz (nevěděla jsem, že tam je díra) na vedlejší velký z větší části vybetonovaný pozemek.
Jak ho dostat zpět? Bohužel ale stejně až do králíkárny nevleze, max na náš pozemek, kde bych ho mohla chytnout. Napadlo mě obestavit díru a dát tam matku, že by šel za ní. Díra je dost malá a ona by se tam vejít neměla.
Ale v králíkárně je ještě jedno kralíče a to tam s ní dát nemůžu. Nechat ho tam samotné? Nebo třeba tam dávat matku jen občas?
Dala jsem ke vchodu chlupy z hnízda. Mám tam dát vodu do misky a třeba pár granulí/mrkve/trávy (ale té je na pozemku dost).
Achjo. Děkuji za nápady.
arte.P

XXX.XXX.0.184
2 týdny staré králíče má být v hnízdě, ne na zahradě. Granule, mrkev, trávu - 2 týdennímu zvířeti? Vážně? Venku je ani ne 10 stupňů, příroda si poradí a Vy se z toho pro příště poučte.
cejmlik

XXX.XXX.225.7
arte.P
napsal(a):
2 týdny staré králíče má být v hnízdě, ne na zahradě. Granule, mrkev, trávu - 2 týdennímu zvířeti? Vážně? Venku je ani ne 10 stupňů, příroda si poradí a Vy se z toho pro příště poučte.
Asi jsem to blbe popsala. Bylo v hnizde a dostalo se ven z kralikarny, ktera je na zahrade. Videla jsem, jak utika, ale nez jsem stihla chytnout, tak zdrhl a schoval - hbytejsi nez jsem cekala. Kdyz jsem si hledala, jak se dokrmuji takhle stare kralicata casto padalo "dejte seno, mrkev trochu granuli" a kondenzovane mleko. Tak jsem si rikala, zda se to neda aplikovat i v tomto pripade. Poucena a dira zadelana kvuli tomu, co je uvnitr, ale tim padem se nema tenhle, jak dostat zpet.
Miriam33

XXX.XXX.210.31
Zkrátka ho chytit....u nás se toho vždycky účastnilo víc lidí a na větší králíky používala babička s úspěchem dřevěné hrábě. Nikdy jsem nepochopila, že se jimi strefila na krk a to mezi kolíky. Králík byl lapen a nemohl se vysmeknout. Pro případ malých kralíčat byly volány děti s tenkými tlapkami.
Snad se vám zadařilo... šlo by třeba i nějak vystrkat treba senem na druhou stranu...
Cejmlik

XXX.XXX.225.7
Tak hurá hurá. Nakonec jsem rukou od matky prohrábla tu díru. Pak jsem ji tam i dala a nechala trochu hrabat. Pak jsem vzala chlupy z hnízda a udělala cestičku k uměle vytvořenému hnízdu přes které jsem dala dřeva, aby to bylo tmavé. Byla jsem teď zkontrolovat a lebedil si tam. Naštěstí mi došlo, že nejdřív musím zadělal vchod do té díry a pak se ho snažila chytnout, hned tam běžel, ale narazil a byl chycený a vrácený domů 💪 kdyby někdo někdy potřeboval a nedostalo se mu rady.
Cejmlik

XXX.XXX.225.7
Miriam33
napsal(a):
Zkrátka ho chytit....u nás se toho vždycky účastnilo víc lidí a na větší králíky používala babička s úspěchem dřevěné hrábě. Nikdy jsem nepochopila, že se jimi strefila na krk a to mezi kolíky. Králík byl lapen a nemohl se vysmeknout. Pro případ malých kralíčat byly volány děti s tenkými tlapkami.
Snad se vám zadařilo... šlo by třeba i nějak vystrkat treba senem na druhou stranu...
Kdyby běhal, chytila bych ho, ale schoval se do díry, odkud nešel vyndat a pak i prošel dál a vlastně byl ztracen. Nakonec ale vše dobře dopadlo. Byl nalákán na chlupy matky a vytvořila jsem mu hnízdo schované v dřevu, kde jsem ho před chvílí našla a odchytla
Miriam33

XXX.XXX.210.31
Super! Mám ráda happyendy. Nachystala jste mu cestičku jak klokanice klokaňátku Dobře zabezpečte ten kotec, pokud vám teda nevypadl při otvírání dvířek při krmení. I menší škvíra stačí pro lasičku nebo potkana.
Martina40

XXX.XXX.243.249
Dobré ráno, super, že to dobře dopadlo
Já mám zvířat doma poměrně dost a občas se prostě uprchlík zadaří.
Takže mám velký podběrák na ryby a ten zatím na všechny ty lumpíky vždycky zabral.
Taky jsme tím už 2x chytali sousedce slepici, která přeletěla plot. Je to stará paní a pomoc se jí občas hodí.