Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.10.2021 09:10
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Veterinář mi byl očkovat mor a myxu do ucha.
Můj první naočkovaný králík (nově zakoupený samec, chovný Bu), po vpichu silně krvácel z obou uší.
Vet mu píchal obě, zajímalo by mě, jestli se s vytékající krvi neodplavila vakcína a jestli tedy očkování bude mít účinek.🤔
Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.10.2021 10:52

ančovička1 napsal(a):
Můj první naočkovaný králík (nově zakoupený samec, chovný Bu), po vpichu silně krvácel z obou uší.
Vet mu píchal obě, zajímalo by mě, jestli se s vytékající krvi neodplavila vakcína a jestli tedy očkování bude mít účinek.🤔
Děkuji.

Já myslela, že do ucha se už neočkuje.

27.10.2021 11:26
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Očkuje..no nic, jen jsem se chtěla zeptat tady na zkušenost nebo názor..zavolám zpět veterináři..

27.10.2021 12:55
petr008

XXX.XXX.139.160

Mně pan doktor králíky také očkuje přes uši a pokud teče krev tak píchá znovu, protože mně vysloveně řekl, že v takovém případě se vakcína krví odplaví. Nesmí téct krev. Před měsícem jsem očkoval proti myx mladé, ještě neočkované králíky a dal mi injekční očkování pod kůži. Ptal jsem se ho proč tentokrát neočkuje přes uši a řekl mi, že pokud je tak silný infekční tlak jako letos (myxa na ve všech dědináchokolo), je jistější injekční očkování pod kůži. Já osobně bych si ho nechal naočkovat znovu. Ono se vyplatí, koupit si tu vakcínu od doktora (je to na 20 králíků) a naočkovat si to v klidu doma sám. Asi tak...
Ať se daří a zdravím. P.

27.10.2021 12:56

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já myslela, že do ucha se už neočkuje.

MXT sa stale očkuje prepichom ušnice. Ančovička tomu kralikovi nič nebude. Pan doktor akurat nemal svoj deň....

27.10.2021 12:59
petr008

XXX.XXX.139.160

Jak neměl svůj den? Trefil cévu a to hned dvakrát. Chtěl bych vidět veta, který by se za takové očkování zaručil .

27.10.2021 13:33
ančovička1

XXX.XXX.220.111

petr008 napsal(a):
Jak neměl svůj den? Trefil cévu a to hned dvakrát. Chtěl bych vidět veta, který by se za takové očkování zaručil .

Petře, děkuji, myslím si to samé.. doktor řekl: "Jeje,to jsem asi trefil cévku!"..ostatní králíky už píchal výše, takže v pořádku.ale zrovna na tomhle mi hodně záleží..byla jsem z toho rozladěná..vezmu Karlíka😀 a půjdu ho nechat přeočkovat.. příště si budu očkovat sama.. děkuji
Mišiko, děkuji, ráda bych tomu věřila, že bude v pořádku,ale nevěřím..pro jistotu..

27.10.2021 14:00

Pokud králíka očkoval průpichem dvojjehlou a tekla mu krev jen z jednoho vpichu,nic se neděje.Pokud mu tekla z obou je to špatně.

27.10.2021 15:11
petr008

XXX.XXX.193.159

ančovička1 napsal(a):
Petře, děkuji, myslím si to samé.. doktor řekl: "Jeje,to jsem asi trefil cévku!"..ostatní králíky už píchal výše, takže v pořádku.ale zrovna na tomhle mi hodně záleží..byla jsem z toho rozladěná..vezmu Karlíka😀 a půjdu ho nechat přeočkovat.. příště si budu očkovat sama.. děkuji
Mišiko, děkuji, ráda bych tomu věřila, že bude v pořádku,ale nevěřím..pro jistotu..

Ale pozor na věc, taky mi trvalo než jsem se to naučil a párkrát jsem píchl tak, že to vyteklo bokem... Takže pozor na věc a dobře odezírat techniku od doktora nebo si od něj nechat poradit .
Vetrinář Vám očkoval myxu přes uši, protože zároveň očkoval mor a oni to nechtějí dělat při jednom, protože to nemůžou píchat do jednoho místa. Takže by musel do jedné strany hrudníku jednu vakcínu a do druhé strany druhou. A ono se to tam blbě píchá. Nejlépe se to píchá za krk, kde je je nejvíc volná kožní řasa. Já to dělám tak. že nejdřív králíkům napíchám vakcínu na mor a za týden na myxu a píchám obojí za krk, kde je to nejjednodušší.

27.10.2021 16:34
ančovička1

XXX.XXX.220.111

petr008 napsal(a):
Ale pozor na věc, taky mi trvalo než jsem se to naučil a párkrát jsem píchl tak, že to vyteklo bokem... Takže pozor na věc a dobře odezírat techniku od doktora nebo si od něj nechat poradit .
Vetrinář Vám očkoval myxu přes uši, protože zároveň očkoval mor a oni to nechtějí dělat při jednom, protože to nemůžou píchat do jednoho místa. Takže by musel do jedné strany hrudníku jednu vakcínu a do druhé strany druhou. A ono se to tam blbě píchá. Nejlépe se to píchá za krk, kde je je nejvíc volná kožní řasa. Já to dělám tak. že nejdřív králíkům napíchám vakcínu na mor a za týden na myxu a píchám obojí za krk, kde je to nejjednodušší.

Děkuji za reakci🙂, kdysi jsem také očkovala a s podobnými zkušenostmi jako Vy..skrz kůži 😀😀..ale člověk se naučí všechno..potom očkoval manžel,přece má větší sílu,ale už mi to dělat nechce,tak jsem volala už podruhé veterináře a takto to dopadlo.. příště už budu očkovat sama,snad to zvládnu..a tim odděleným očkováním po týdnu, je zřejmě to nejlepší řešení... teď mám 20 králíků,ale polovina mladých samečků na zabití..

27.10.2021 16:41
petr008

XXX.XXX.193.159

Já očkuju proti moru a myx i mladé na zabití. Je pravda, že to dělám tak, že si počkám do počtu alespoň 15, aby se to vyplatilo, koupit lahvičku pro 20 ks, takže někdy přetahuju i měsíc. Zatím mi to vychází a letos nezdechl žádný, ale kdysi, jsem nenaočkoval proti myx (byli na zabití) a zdechli mi 3 narostení čtyřkiloví samci. Doufal jsem, že aspoň některý z nich myx přežije, ale postupně zkapali všichni 3. Dívat se na to, to už nikdy, takže očkuju i ty určené na zabití. 20 Kč na králíka (mor +myx) mě nezabije a mám klid.
Ať se daří .

PS: při očkováni mně asistuje synek, který králíka drží jednou rukou za ušiska a druhou za zadek a pak to jde. Sám bych to asi nezvládl.

27.10.2021 16:56
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Jj,loni jsme také přišli asi o 5-6kraliku, jak z mladých,tak dospělých, chovných..všichni byli 2x očkování,ale kombinovanou vakcínou..potom tady , myslím,paní Jiva psala, že ta nefunguje.. měla pravdu.. takže už jen očkovat odděleně 😀🐰🐰🐰
Ať se daří i Vám 🐰🍀

Máte šikovného synka,bude z něj jistě dobrý chovatel👍🍀🐇🐇

10.5.2022 15:26
angor

XXX.XXX.174.229

ančovička1 napsal(a):
Děkuji.

Sice reaguji až letos, ale minulý rok byl výskyt myxomatozy enormní, nejvíce kraliku ockovanych prupichem ucha, klasika pod kůži byly v pohodě. Někde byl i problém s vakcínou od nobivacu, která myxu také špatně držela.

10.5.2022 15:32

angor napsal(a):
Sice reaguji až letos, ale minulý rok byl výskyt myxomatozy enormní, nejvíce kraliku ockovanych prupichem ucha, klasika pod kůži byly v pohodě. Někde byl i problém s vakcínou od nobivacu, která myxu také špatně držela.

Očkuji průpichem ucha desítky let a bez problémů.Ono se to musí oočkovat správně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík