Lora204

XXX.XXX.128.72
Dobrý den
Chtěla bych se zeptat, poslední dobou mě opravdu moc trápí jedna věc, potřebuji, aby se pes naučil ignorovat králíka, králík je v kleci ( poustim ho, kdyz je pes mimo pokoj).
Pes je porad u ní a pořád se na králíka dívá a kňučí. Nevíte někdo, jak docílit, aby psa králík přestal zajímat?
Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

S výchovou psa dát dotaz na psy a ne na králíky.
Otázka

XXX.XXX.230.195
Dokud se jen dívá je to vpohodě, horší budeaž začne klec rozebírat.

napsal(a):
S výchovou psa dát dotaz na psy a ne na králíky.
A tam si přečte stejnou odpověď Že králík je pro většinu psů kořist.

Lora204
napsal(a):
Dobrý den
Chtěla bych se zeptat, poslední dobou mě opravdu moc trápí jedna věc, potřebuji, aby se pes naučil ignorovat králíka, králík je v kleci ( poustim ho, kdyz je pes mimo pokoj).
Pes je porad u ní a pořád se na králíka dívá a kňučí. Nevíte někdo, jak docílit, aby psa králík přestal zajímat?
Děkuji.
A proč vůbec pouštíte psa do pokoje, kde je králík? Máte představu, jaký je to pro něj stres? Pro toho králíka, myslím. A víte, že na něj může i uhynout?

napsal(a):
A proč vůbec pouštíte psa do pokoje, kde je králík? Máte představu, jaký je to pro něj stres? Pro toho králíka, myslím. A víte, že na něj může i uhynout?
Proč stres,u nás psi s králíky jsou ve styku běžně a žádný z toho neuhynul,ani se jich nebojí.

napsal(a):
Proč stres,u nás psi s králíky jsou ve styku běžně a žádný z toho neuhynul,ani se jich nebojí.
Jenže u zadavatelky tomu tak podle reakce psa není (dívá se a kňučí). Ani nepíše, co má za plemeno.
Otázka

XXX.XXX.230.195
Naši psi si králíků všímají, když je krmíme nebo když některý uteče. Pes je v pohodě, ale fena, když u toho nebudem, tak ho sežere. Na druhou stranu máme samici intelektuálku, ta pochopila že se může proběhnout, když se vrátí, před psy neutíká a nechávají ji na pokoji. Když se kořist nebojí, není to sranda. Nicméně většina psů králíka zadáví, když má možnost, nenechávala bych je bez dozoru.

hokrví
napsal(a):
Náš PES - fenka - krysařík taky honí chovného samce, který je na volno v králičinci a přes den pobíhá po zahradě. Poslední dobou se mi zdá, že samec více honí psa.
A kdo je větší? Pes nebo králík? Já to tak měla se svým předchozím kocourem a morčetem. Hráli si na honěnou vzájemně.

hokrví
napsal(a):
Samec 5,4kg pes 2,8kg, ale pes je rváč - ta se nedá.
Bodejť, však je to krysařík! A žádné ořezávátko!

Otázka
napsal(a):
Naši psi si králíků všímají, když je krmíme nebo když některý uteče. Pes je v pohodě, ale fena, když u toho nebudem, tak ho sežere. Na druhou stranu máme samici intelektuálku, ta pochopila že se může proběhnout, když se vrátí, před psy neutíká a nechávají ji na pokoji. Když se kořist nebojí, není to sranda. Nicméně většina psů králíka zadáví, když má možnost, nenechávala bych je bez dozoru.
Ani ten dozor nemusí stačit. Už jsem jednou psala - kamarádka měla BOCku, hodnou, docela vychovanou. Zvyklou na koně a kočky, denně se mezi nimi bez problémů pohybovala. Pak jednou ležela u vrat, vyběhnul kocour, nejspíš se lekla, reflexívně se ohnala a cvakla. A kocour má hrobeček. Ona ta zvířata jsou strašně rychlá.
otázka

XXX.XXX.230.195
Já tak nějak počítám s eventuálním zpestřením jídelníčku i když se to zatím nestalo. Nic méně pochybuju, že to podobně bere majitel mazlíka