Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.3.2022 15:21
Jiří.S

XXX.XXX.25.178

Dobrý den,prsím,dnes mi samice prvníčka porodila ráno 6 králiča,měla hnízdo ale nenatrhala si chlupy,odpoledne jsem zjistil že jsou všechny mrtvé.nevím jestli umřely podchlazením nebo je nechala.ještě se mi to nestalo.ptám se kdy ji mám zase připustit,chci ji dát ještě šanici,děkuji za odpovědi.

9.3.2022 17:13
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Připustit ihned - dnes-zítra.

9.3.2022 18:01
Jiří.S

XXX.XXX.25.178

děkuji za odpověď,zrovna jsem se vrátil a dal ji ksamci,mrčela jako blázen a nechala se dvakrát skočit a zjevně se jí to nelíbilo,nakonec jich tam měla 9,já jsem tomu ráno ani šanci nedával když jsem viděl že si nenaškubala srst,tak snad to na podruhé vyjde.

9.3.2022 19:32
omnia

XXX.XXX.51.41

Podruhé to bývá ve většině případů v pořádku, pokud je vše pro samici zajištěno, jak má být (klid, dostatek pitné vody,....). Zabřeznutí bývá - připuštění den, dva po nevydařeném porodu, úspěšnost 99,9%.
Ať se daří!

22.3.2022 16:04
Snehy

XXX.XXX.191.83

omnia napsal(a):
Podruhé to bývá ve většině případů v pořádku, pokud je vše pro samici zajištěno, jak má být (klid, dostatek pitné vody,....). Zabřeznutí bývá - připuštění den, dva po nevydařeném porodu, úspěšnost 99,9%.
Ať se daří!

Ak sa robil kontrolný skok a samica už bola oplodnená, mohlo dôjsť k ďalšiemu oplodneniu ale s oneskorením. Pripustiť samicu znova po okotení v dobe 24-48 hodín je blbosť. Samica trošku oddych veď niečo prekonala. Odporúčam 7 dní oddych na lôžku

22.3.2022 16:13
Snehy

XXX.XXX.191.83

Jiří.S napsal(a):
děkuji za odpověď,zrovna jsem se vrátil a dal ji ksamci,mrčela jako blázen a nechala se dvakrát skočit a zjevně se jí to nelíbilo,nakonec jich tam měla 9,já jsem tomu ráno ani šanci nedával když jsem viděl že si nenaškubala srst,tak snad to na podruhé vyjde.

Prvé kotenie ani druhé ešte nič nevypovie o matke takže iste šanca. Len teraz nechápem. Kedy mrčala a dal na seba skočiť? A potom ich mala 9 ...

Samica mrčí ak sa nechce páriť alebo už je kotná.

23.3.2022 20:35
Jiří.S

XXX.XXX.25.178

Zdravím,ne tak jsem to nemyslel,ona se okotila a měla devět mladých,šest měla v hnízdě a tři byli venku mrtvé,to bylo ráno,ti v hnízdě byli ještě na živu nic méně si nenatrhla chlupy což jsem usoudil že je špatně,a taky že ano,odpoledne byli všichni studení.tak jsem ji na doporučení z příspěvku výěe dal k samci znova,a to bylo právě to že mrčela ale nechala se dvakrát skočit.

23.3.2022 22:49
sašaa

XXX.XXX.107.98

Jiří.S napsal(a):
Zdravím,ne tak jsem to nemyslel,ona se okotila a měla devět mladých,šest měla v hnízdě a tři byli venku mrtvé,to bylo ráno,ti v hnízdě byli ještě na živu nic méně si nenatrhla chlupy což jsem usoudil že je špatně,a taky že ano,odpoledne byli všichni studení.tak jsem ji na doporučení z příspěvku výěe dal k samci znova,a to bylo právě to že mrčela ale nechala se dvakrát skočit.

Udělal jste to dobře, po nevydařeném porodu se připouští co nejdřív.

23.3.2022 23:03
sašaa

XXX.XXX.107.98

Snehy napsal(a):
Prvé kotenie ani druhé ešte nič nevypovie o matke takže iste šanca. Len teraz nechápem. Kedy mrčala a dal na seba skočiť? A potom ich mala 9 ...

Samica mrčí ak sa nechce páriť alebo už je kotná.

Jak to tu (i jiné vlákna) pročítám, začínám pochybovat o tom, jestli vůbec králíky chováte.

24.3.2022 18:11
Snehy

XXX.XXX.174.203

sašaa napsal(a):
Jak to tu (i jiné vlákna) pročítám, začínám pochybovat o tom, jestli vůbec králíky chováte.

Priznávam, nie nechovám a nikdy som nechoval. Som iba analytik

25.3.2022 04:48
Jiří.S

XXX.XXX.25.178

Děkuji tak uvidíme co udělá na podruhé,potom napíšu :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík