MKS

XXX.XXX.80.162
Dobrý den, nemám sice králíky, ale chov morčat. Chci se zeptat zda se dá Emanox dávat stříkačkou rovnou do tlamky? Popř. jaké je v tomhle případě dávkování? Hlavně pro mimina. Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

MKS
napsal(a):
Dobrý den, nemám sice králíky, ale chov morčat. Chci se zeptat zda se dá Emanox dávat stříkačkou rovnou do tlamky? Popř. jaké je v tomhle případě dávkování? Hlavně pro mimina. Děkuji.
Proč? Máte potvrzenou kokcidiózu? Ta zase není u morčat tak častá.
Emanox se dává do pitné vody. Protože při aplikaci stříkačkou jsou vždycky nějaké ztráty - jako, že dost tekutiny vyteče ven.
OT - zápis do PPK vyřešen?
deerslayer
napsal(a):
Ono sa ťažko preukazuje nejaký signifikantný efekt pri týchto preventívnych prípravkoch...Emanox, Amivit, Rabitin, Acidomid.....
Rabitin jsou vitamíny.
A fungují hlavně po porodu a při laktaci.
Ty ostatní jmenované jsou látky, které údajně působí preventivně před vznikem kokcidiozy.
Nefungují!
Na Rabitin nedám dopustit.
Jsou to rozumně investované peníze.
borax
napsal(a):
Rabitin jsou vitamíny.
A fungují hlavně po porodu a při laktaci.
Ty ostatní jmenované jsou látky, které údajně působí preventivně před vznikem kokcidiozy.
Nefungují!
Na Rabitin nedám dopustit.
Jsou to rozumně investované peníze.
Rabitin inzerujú ako podporu zabrezávania......mal by tam byť vysoký obsah vitamínu E

Emanox funguje výborně a nejenom u králíků.Ostatní nepoužívám.
napsal(a):
Emanox funguje výborně a nejenom u králíků.Ostatní nepoužívám.
Já už nepoužívám léta.
Když to začalo, byl to obrovský boom.
Samozřejmě úměrně zájmu rostla i cena.
Cena přerostla... účinek přípravku při propuknutí nemoci = 0.
Jako prevence dost diskutabilní.
Později se objevil Adicox..
U něho už cena nepřerostla.
Výrobci krmiv ho proto začali používat a používají do krmných směsí.
Vyzkoušený ho mám pouze při propuknutí nemoci
Účinek=0.
Nikoho nepřesvědčuji o svojí pravdě.
Jestli to konkrétnímu chovateli dělá radost, že pro králíky udělal maximum ( byť za nemalé peníze ) tak ať přípravky používá.
Já kolem odstavu krmím rozumně a králíky raději podpořím mléčnými granulemi ( za nemalé peníze ).
Odpověď jak dávkovat Emanox?
Nijak..resp.je to úplně jedno😉

Dávám ho přímo do tlamiček a zabral vždy.Záleží na tom asi kdy při propuknutí nemoci.Pokud se pozná v počátku pomůže,pokud už je to v pozdní fázi,nepomůže nic.
Dávala jsem i kůzlatům,jehňatům,kuřatům vždy zabral.Cena? Asi záleží na velikosti balení.Malé se rozhodně nevyplatí.
Já dávám zakrslíkovi s váhou 1kg cca 1 - 2 ml 3x denně při akutní fázi, pak postupně ubírám množství i počet dávek. Mám tu malou stříkačku, tam naberu ty 2 čárky a dávám přímo do tlamy, něco vždy vyplivne a něco s velkou nechutí pozře. Předávkování by snad hrozit nemělo, pokud je tím neprolejete skrz na skrz. Já nedám na emanox dopustit. Mám 8 let králíka a poslední 2 roky trpí na koliky, pokud ho za včasu proženu emanoxem, tak je druhý den fit a odhodlaný bránit se podání dalších dávek. U malého morčete postačí jen pár kapek, podala bych z nějakého kapátka. Doporučil mi to tenkrát chovatel, který chová králíky přes 40 let a říkal, že v akutních formách vždy dávat přímo do tlamky. Já to pak i dávala na zkoušku novým králíkům, kteří přišli do zverimexu a jejich úmrtnost a zažívací problémy se výrazně snížili.