Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.10.2016 17:51
adam.cizinsky

XXX.XXX.86.166

Zdravím,
píši o radu.

Máme 1,0 ararauny ručně dokrmeného, je 16mesicu starý, dokud jsme byli v domě bylo vše v pořádku, teď jsme šli s přítelkyni do bytu, udělal jsem novou větší klec kterou Ara obývá, ale po přestěhování se jeho chování změnilo... krmeni, společně trávený čas je stejný, ale řve a občas bývá agresivní, seká zobákem štípe a kouše... Jde mi hlavně o ten křik, aby si sousedi neztěžovali a Ara nemusela pryč.

Otázka zní: Máte někdo s tímto zkušenost? Popřípadě myslíte, ze pokud by jsme pořídili ještě 0,1 že by se mohl uklidnit?

husty

27.10.2016 08:46
husty

XXX.XXX.73.198

Tezko rict, do hlavy mu nevidíte, nemusi se mu libit prostředí, na porizeni samicky sice muze reagovat dobře, ale taky nemusi. Je to zivy tvor, tezko předvídat. Ale je krasny...

28.10.2016 16:36
maxa

XXX.XXX.125.165

Dobrý den, kupte mu samičku a bude klid.

28.10.2016 19:00
geldek

XXX.XXX.237.193

Již jsem to v diskuzi zmiňovala. že na vině může být i panelák samotný. Nejen že představuje změnu prostředí, ale zejména, pokud nemáte zatím moc nábytku a místnost, v níž ara je, je dosti prázdná, může se vytvářet echo, které papoušek slyší, ale nechápe oč kráčí. Aru to může hodně znervózňovat.
Měla jsem krotkého anduláka, co se v panelovém bytě do omrzení hlasitě andulkovsky ozýval. No jednoduše řval a řval, až jsem ho zkusila přesunout k dceři do cihlové bytovky. Pohodovějšího anduláka si nedovedu ani představit. Klidný, hravý, přátelský - změna okamžitě po přemístění. A to jsem se mu jistě věnovala více než dcera.
Další zkušenost je čerstvá - koupila jsem pyruru. Bývalí majitelé modernizovali panel. byt a stěžovali si, že papoušek celý den křičí a křičí. Příčinou sice mohla být samota, ale i on byl v panelovém, téměř prázdném prostoru. A to má jinou akustiku. Jistě jste již mluvili v prázdné panelové místnosti... ozývá se to. A tak mám podezření, že to nemusí být náhoda u těch okamžitých změn po přemístění. U nás je pyrura normální. Většinou tichý, jen občas se hlasitěji ozve.

28.10.2016 20:03
geldek

XXX.XXX.237.193

Tak aru již nemáte...
Budou dva amazoňany jistě méně hluční?

29.10.2016 16:08
z jarda

XXX.XXX.139.178

geldek napsal(a):
Tak aru již nemáte...
Budou dva amazoňany jistě méně hluční?

Zdravím, nezlobte se, ale Amazoňan a méně hluční, tak by mě zajímalo o jaký druh se jedná? Zappe.

29.10.2016 16:41
maxa

XXX.XXX.125.165

Asi bych to viděl na páru starších a většinou méně hlučnou páru modročeláku, panamáku a nebo amazoků šupinkových, modrohlavých atd.

29.10.2016 16:54
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

maxa napsal(a):
Asi bych to viděl na páru starších a většinou méně hlučnou páru modročeláku, panamáku a nebo amazoků šupinkových, modrohlavých atd.

Také se jako začátečník připojím.
Amazoňany modročelé chovám zatím jen sedmý rok a odchovávám. Oranžovokřídlé jsem zatím od stejně starých neodchoval. Chyba asi je, že na zimu stěhuji. Křik je individuální záležitost. Největší řvouni jsou oranžovokřídlí, modročelí jen v době toku. Večerní křik nevadí, ráno se to musí řešit prodloužením tmy.

29.10.2016 20:04
geldek

XXX.XXX.237.193

Tož po ararauně jdou pryč i dva amazoňané, diskuze je dál zbytečná
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/3205827/podveden#a3206393
obě vlákna jeden příběh zatím o třech papoušcích.

30.10.2016 07:44
adam.cizinsky

XXX.XXX.86.166

Ara byla hodně hlučná a musel jsem se rozhodnout.. zde se k tomu nikdo víc než týden neozval... Obvolal jsem pár kolegů chovatelů, nakonec je u známého..
Modročeláci jak jste zmínil link jsou na prodej z důvodu toho, že jsem věřil staršímu člověku a nezkontroloval si je pečlivě sám, takže jsem se napálil a místo ručně dokrmenených papoušků mám dva divoké, kteří si vezmou z ruky maximálně jablko a hned utečou.
Jinak k hlučnosti, ozývají se pouze takovým "kvičením" jak prase a to je vše, oproti Arovi velký rozdíl.

30.10.2016 09:45
maxa

XXX.XXX.125.165

Víte starší chovatelé né všichni vědí co prodat a co né!Lépe se zbalit do Přerova a vybrat si sám co Vám padne do oka a budete spokojený a né sebrat dva připravené papoušky!Pokud budete chtít ozvěte se poradím a pomohu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík