Korela ručne dokŕmená s DNA

Prodám Korelu chocholatou - Predám mladé krotké ručne dokŕmené korely 3 x s...
DohodouUživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý den,
umřela nám korela, zakoupená v pet center zverimexu, několik měsíců stará. Ze dne na den se začal dusit, s otevřeným zobákem, strašně hlasitě sípat, jako při astmatickém záchvatu, nadechoval se celým hrudníkem a pak chcípnul. Snažila jsem se volat asi 10 vetrinářů, ale buď mi to ani nezvedli, nebo vůbec neměli zájem pomoci. Jeden říkal, že by to mohl být zápal plic z parazitů a že je na to něco sulfa...? nebo z kouře nebo od prochladnutí. Přes veškerou snahu jsem za celý den nesehnala žádnou pomoc. Byl naprosto zdravý, akorát mi pár dní předtím přišel unavený, míň lítal po pokoji. Měli jsme ho volně puštěného celý den, ale nic špatnýho sežrat nemohl. Co to mohlo být? Kdybychom si koupili novou korelu, co mám dělat, aby se to znovu nestalo?
Ten prostředek proti parazitům jsme měli mít doma? To musejí ptáci brát nějak pravidelně? Ještě jsem přemýšlela, jesti nevdechl cizí předmět. Otevřela jsem zobák s baterkou, ale nic tam nebylo. Čím podestýláte? My měli andulku a ta byla na seně a byla spokojená. Taky měl v kleci větvičky, a čerstvé osení na okně v květnících, může to vůbec jíst korela?
S pozdravem.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Dobrý den,
umřela nám korela, zakoupená v pet center zverimexu, několik měsíců stará. Ze dne na den se začal dusit, s otevřeným zobákem, strašně hlasitě sípat, jako při astmatickém záchvatu, nadechoval se celým hrudníkem a pak chcípnul. Snažila jsem se volat asi 10 vetrinářů, ale buď mi to ani nezvedli, nebo vůbec neměli zájem pomoci. Jeden říkal, že by to mohl být zápal plic z parazitů a že je na to něco sulfa...? nebo z kouře nebo od prochladnutí. Přes veškerou snahu jsem za celý den nesehnala žádnou pomoc. Byl naprosto zdravý, akorát mi pár dní předtím přišel unavený, míň lítal po pokoji. Měli jsme ho volně puštěného celý den, ale nic špatnýho sežrat nemohl. Co to mohlo být? Kdybychom si koupili novou korelu, co mám dělat, aby se to znovu nestalo?
Ten prostředek proti parazitům jsme měli mít doma? To musejí ptáci brát nějak pravidelně? Ještě jsem přemýšlela, jesti nevdechl cizí předmět. Otevřela jsem zobák s baterkou, ale nic tam nebylo. Čím podestýláte? My měli andulku a ta byla na seně a byla spokojená. Taky měl v kleci větvičky, a čerstvé osení na okně v květnících, může to vůbec jíst korela?
S pozdravem.
náhle vzniklá dušnost a dušení je opravdu často způsobena zaskočením, prostě se zaklne semínkem.
ale bez pitvy těžko soudit.
misimisi
napsal(a):
Ještě jsou pro papoušky smrtelně jedovaté výpary z teflonu, pokud jste na něm vařili, žehlili... Prý se do dvou hodin začnou plíce zalívat krví a do 24 h umírají...
Ano, to je pravda.
Vypadalo to jako astmatický záchvat. Vlastně jsem si toho, že se mu špatně dýchá všimla asi 5 dní předem, ale vyvětrala jsem a myslela, že je v kuchyni jen blbý vzduch. Setkal se s tím někdo (nějaký zkušenější chovatel než já)? Co ten zápal plic nebo plicní paraziti? Jak tomu předcházíte?
napsal(a):
Vypadalo to jako astmatický záchvat. Vlastně jsem si toho, že se mu špatně dýchá všimla asi 5 dní předem, ale vyvětrala jsem a myslela, že je v kuchyni jen blbý vzduch. Setkal se s tím někdo (nějaký zkušenější chovatel než já)? Co ten zápal plic nebo plicní paraziti? Jak tomu předcházíte?
pokud problém trval déle než akutní udušení, pak je spektrum možných diagnóz už tak široké, že nemá cenu se o tom bavit, to byste opravdu musela nechat dělat pitvu. příčina úhynu může být v plicích či vzdušných vacích, ale také třeba v játrech, srdci...
napsal(a):
Měli jste ptáka v kuchyni? Zkontrolovat nádobí.Podle mě otrava teflonem.Pánve, plechy, toustovač, žehlička.
Teflonový plech vyhodím. Dá se něco dělat ve chvíli, kdy se toho pták nadýchá? Jeden pán říkal, že ptáci se nesmějí nadýchat kouře - třeba, když se zatápí.
Ve které místnosti tedy ptáka mít? Jak teplo musí mít?
Dozvěděla jsem se, že pták nemá mít seno (ale ve zverimexu ho měli), protože je zdrojem plísní a bakterií.
Jak mám předcházet plicním infekcím? (Dřiv byla u slepic bronchitida a nic se s tím dělat nedalo. Je to podobné, nebo se tomu dá u ptáků zabránit?)
Mám mít doma antiparazitika? Jak poznám, že je pták potřebuje?
Také jsem četla, že nejsou vhodné vitaminové tyčky. Takže mám dávat jenom proso? A co naklíčená pšenice - osení. Smí se podávat nebo ne? Na co si má chovatel ptáků dávat pozor?
No taky složitej dotaz výpary z teflonu jsou pro ptáky smrtelne seno nechte kralikum a pod korelu dejte leták ze supermarketu vitaminove tyčinky jsou na prilepšenou a za chvili bude travy dost tak neřešte kličení když máte strach z plisni a jinak zakoupit knižku a nebo guglovat když si chcete pořidit živýho tvora domú
Strach z plísní nemám, že je "seno zdrojem plísní a bakterií" mi napsala veterinářka. Na internetu toho moc chytrého "nevyguglujete", veterináři exoty většinou nedělaj, nebo rovnou řeknou, že tomu nerozuměj. Bylo mi řečeno veterinářkou - plicní infekce, plicní paraziti nebo nadýchání kouřem.
No, nebo koupím balík s obrázkem korely a grit. Srandu si nedělám. Bylo to míněno spíš na vitaminové doplňky - jejich množství.
astica
napsal(a):
Dobrý den Vaše informace ohledně teflonu me hodně překvapila týka seto všech exotu mam část chovu i prostoru kuchyně -jídelny byl bych nerad aby došlo ke zbytečnému úhynu chovam drobotinu zebry pasovniky guldy diamantky.
Ano, týká se to ptáků obecně bez ohledu na druh.
Souvisí to s vyšší výkonností ptačích plic.
misimisi
napsal(a):
Ano, ano. Zrovna včera mi došel balík s nádobím s keramickým povrchem, teflonové jsem oddělala zatím do druhé kuchyňky. Balík za 1500 a to ještě něco budu časem přikupovat Na druhou stranu, něco už bylo opotřebovanější, ale něco jako nové.
Já vyhodila i toustovač, kde je teflon asi v každém. Teď mám všechno nádobí jen v nerezu.
napsal(a):
Dobrý den,
S pozdravem.
Tak všichni reagující mají pravdu. Teflon, plísně, vdechnutí předmětu a mnoho dalších příčin.
Vdechnutí : Stalo se mně to před 40. lety. Korela se při zobání vyplašila, okamžitě začala těžko dýchat a do hodiny byla mrtvá. V místě, kde se dělí průdušnice na průdušky byla půlka zrnka prosa. Ale netrvalo to sípání tak dlouho, jak se zde píše.Teflon také působí rychle. Kouř z kamen také nevadí, pokud pokud tam není šedo půl dne.
Korela je tak odolný pták, že ji můžete mít doslova v kurníku se slepicemi na vysoké podestýlce se špinavou vodou a ještě bude odchovávat. To není navádění k chovu v nepořádku. Chovám stonásobně dražší papouky, kterým měním vodu i dvakrát denně. Nakonec jde vždy nejen o zájem, ale i o peníze, buďme upřímní.
Pták si mohl donést infekci a u vás se projevila. Kdo dlouho něco chová, ví, že ptáci často i při péči a znalostech hynou. U korely to není katastrofa. Kupte jinou a jistě roky vydrží bez nějaké přehnané péče.
lupus4
napsal(a):
Takže mám dávat jenom proso?
Děláte si srandu? Co si takhle dopředu zjistit co je pro ni potřeba?
Základní směs obsahuje mix pros různých barev, nahý oves, oves, pšenici, slunečnici a lesknici + grit + zelené atd...
viz vlákno o krmení rozel.
Dobrý deň, zakladateľ tohoto vlákna rieši korelu a vy riešite rozelu.
corvuscorax
napsal(a):
s tím teflonem nemohu souhlasit, mám droboť v kuchyni a vařím na teflonové pánvi a nikdy jsem nepozoroval nějaké obtíže, když jsem měl dva ochočené žaky vařili se mnou na rameni a nikdy se mi nezdálo, že by trpěli nějakým špatným dýcháním.
Tak to je skvělá zpráva. Nebudu sice pokoušet osud, ale ty jedovaté látky by se měly uvolňovat až při velkých teplotách. Ale teflon, který se už začne olupovat, nebo teflonový plech v troubě by mohl být škodlivý i dříve. Zrovna ten gril se asi bude rozpalovat více. Na kterém nádobí se Vám to osvědčilo?
corvuscorax
napsal(a):
s tím teflonem nemohu souhlasit, mám droboť v kuchyni a vařím na teflonové pánvi a nikdy jsem nepozoroval nějaké obtíže, když jsem měl dva ochočené žaky vařili se mnou na rameni a nikdy se mi nezdálo, že by trpěli nějakým špatným dýcháním.
ono teflon začíná být nebezpečný až od určité teploty. když se rozpálí.
a rozpálený teflon uvolní výpary, co ptáka zabijí.
takže pozor na to.
misimisi
napsal(a):
Tak to je skvělá zpráva. Nebudu sice pokoušet osud, ale ty jedovaté látky by se měly uvolňovat až při velkých teplotách. Ale teflon, který se už začne olupovat, nebo teflonový plech v troubě by mohl být škodlivý i dříve. Zrovna ten gril se asi bude rozpalovat více. Na kterém nádobí se Vám to osvědčilo?
Skvělá zpráva to vůbec není, zadejte si tady do vyhledávače "teflon" a uvidíte, kolik úmrtí způsobil.
A je jasné, že zdravý není ani pro lidi, natož malé děti, jen se to holt neprojeví hned (úmrtím) jako u ptáků.
AmazoniaPrib
napsal(a):
Skvělá zpráva to vůbec není, zadejte si tady do vyhledávače "teflon" a uvidíte, kolik úmrtí způsobil.
A je jasné, že zdravý není ani pro lidi, natož malé děti, jen se to holt neprojeví hned (úmrtím) jako u ptáků.
No právě proto to neriskuji, a měním nádobí, jak píši
A co to znamená, když pták prská, pčíká až poprská okenní tabulku? To je nějaká infekce?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.142.1
corvuscorax
napsal(a):
Je to opravdu zvlastni bud jeden neco vymyslel a druzi se opici nebo jak tedy, I u nas byli cele roky chovani papousci a to doma i jako mazlicci.Varilo se na teflonu a nikdy nic, znami co maji doma zaka pouzivaji jak toustovac ci teflonove panve a roky teze nic.Dovede to nekdo vysvetlit asi ne, nebo bude porat propagovat to sve. Opravdu se to nekdy neda.
kareta
napsal(a):
Vy máte infekci v hlavě. Už nic nechovejte.
Takovéhle prsky si nechte od cesty! Fascinuje mě, že se najde někdo tak zlý, že ještě nadává. O infekci mluvila veterinářka, jmenovala i kapky, ale bylo už bohužel pozdě.
Zadavatelke by som odporúčal ak sa znova rozhodne, kúpiť korelku priamo u chovateľa. Solídnych je dosť, ide predsa o najrozšírenejší druh. Pri kúpe využiť možnosť spýtať sa na x vecí, prípadne ostať v kontakte cez telefón či meil. Korela naozaj znesie veľa, je doslova nenáročná ale o to horší pacient. Príčin úhynu spomínanej môže byť naozaj mnoho. Vzhľadom na to že príznaky apatie trvali dlhšie mohlo ísť aj o virózu kombinovanú z plucnymi roztocmi. Prípravok na odcervenie ako chovateľ Pet mazlika mať doma nemusíte, korelka by sa vám do rúk mala dostať zdravá prípadne už odcervena keďže ste ju kúpili v obchode za omnoho vyššiu cenu ako by ste dali u chovateľa.
napsal(a):
Takovéhle prsky si nechte od cesty! Fascinuje mě, že se najde někdo tak zlý, že ještě nadává. O infekci mluvila veterinářka, jmenovala i kapky, ale bylo už bohužel pozdě.
No, lidi fascinují různé věci.
Mne třeba fascinuje, že si někdo pořídí živého tvora, aniž by o něm cokoliv věděl (vždyť je to jenom korela ze zverimexu, že), neposkytne tomu zvířeti žádnou péči v případě onemocnění a ještě se diví.
Ohledně toho teflonu: skutečně záleží na teplotě, rizikové jsou teploty teflonu nad 200°C, což se při smažení na oleji u pánve nestane, ale pokud necháváte na sporáku pánev na sucho, je to hned.
saola
napsal(a):
No, lidi fascinují různé věci.
Mne třeba fascinuje, že si někdo pořídí živého tvora, aniž by o něm cokoliv věděl (vždyť je to jenom korela ze zverimexu, že), neposkytne tomu zvířeti žádnou péči v případě onemocnění a ještě se diví.
Ohledně toho teflonu: skutečně záleží na teplotě, rizikové jsou teploty teflonu nad 200°C, což se při smažení na oleji u pánve nestane, ale pokud necháváte na sporáku pánev na sucho, je to hned.
Souhlas. Zde je o tom něco málo: https://www.prozeny.cz/clanek/teflonove-nadobi-opravdu-vam-muze-nicit-zdravi-13892.
netvrdím, že jsem děda Vševěda, jen jsem napsal svoji zkušenost. Dříve fungovala agentura JPP (jedna paní povídala) potom se přešlo na "Povídala mařena z prasečáku, že je to směroplatné " a dnes každý věří všemu co je napsané na netu. Lidi už se bohužel ani neřídí svým rozumem, ale nejdříve se kouknou do PC. Jaké je venku počasí nekontrolují pohledem z okna a na teploměr, ale na co co říká "Aladin".
Dříve taky byly kvalitnější věci. Dneska koupíte teflonový šmejd, který je potažen bůhví čím za pár kaček. Kvalitní stojí mnohem víc. Ale pokud se podíváte na složení "teflonu", tak potom žádná lábuš. Dokonce jsme četl studii, kde látky z teflonu prokazatelně způsobují rakovinu. Jestli máte zkušenosti z prasečáku (pro corvuscorax), tak se nedivím, že máte takové názory.
Nekupujte z PET CENTER... kupujte od chovatele. Nepodporujte ty šmejdy ze zveráku :) Vetšina chovatelů Vám poradí, pomůže po telefonu a navíc cena je nesrovnatelně nižší, troufám si říct, že jejich ptáci jsou i kvalitnější než z obchodu ( ted generalizuji). Chovatel zná svoje drobce od vajíčka, nějaká prodavačka... té je to většinou jedno. A petcenter! Ti jsou nejvíc předražení.