Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.7.2018 18:01
zobak

XXX.XXX.54.50

Dobrý den,
měl bych dotaz ohledně budky. Chystám voliéru pro ary a chtěl bych krom vybavení instalovat i budku. Ale ararauny jsou jen 2 roky staré. Můj dotaz zní: Dát budku už teď a nerušit je pak, až budou moc mít mladé a nebo je dát až v době, kdy budou pohlavně dospělí. Ještě chci říct, že ptáci jsou dokrmení, ale nejsou to úplní kroťasy.

Děkuji.

19.7.2018 20:00
Alexvelky

XXX.XXX.30.166

Osobne bych ji tam dal uz ted nic se nepokazi a ptaci si v klidu zvyknou...ale treba nekdo to tady vyvrati

20.7.2018 17:07
zobak

XXX.XXX.54.50

Děkuji. Taky sek tomu přikláním, ale znáte to, raději se zeptám zkušeněnjších.

22.7.2018 09:21
Martin1981DS

XXX.XXX.232.131

Za mna dat budku.

23.7.2018 13:25
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

ary nechovám, ale vycházím ze zkušeností jiných druhů. Vzhledem tomu, že ary dospívají docela pozdě tak podle mne je budka daná předčasně. Co se týká velikosti tak se koukněte na nějaké přírodní filmy o arách. Do zlomeného kmenu palmy se spouštěla s připaženými křídly.

27.7.2018 22:53
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

zobak napsal(a):
Děkuji. Taky sek tomu přikláním, ale znáte to, raději se zeptám zkušeněnjších.

Můj dobrý známý koupil pár araraunů,2 roky staré
Dal je do 5 m dlouhé voliéry a pustil tam a. čínské, neměl místo. Docela pěkně to tam létá, voliéra není prázdná. Alexandři mají z arů respekt. Vzpomíném na popis chvu araraun s aratingama v jednom časopisu. A ararauny se začínají dobývat do budky alexandrů.. A tak jim nyní chystá odpovídjící budku, ať se baví.Jsem zvědav na pokračování.
V přírodě nikdo nereguluje, jak staří ptáci mají zahnízdit. Myslím si, že dát nebo nedat budku není ten hlavní impuls k hnízdění. Světelný den, potrava, teplota.
Vrátím se k těm mým rorýsům. Proč roční letí do Afriky, vrátí se, možnost hnízdit najdou, jen to okukují a letí znovu na jih a hnízdí až příští léto.
Má zkušenost aplikovaná od lidí. Někdo je schopmý odchovat zdárně potomstvo v téměř nedospělém věku a druhý vyspělý pár to nedokaže. Proč asi? Já nevím. Škoda, že zde nediskutují odborníci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík