Prodám Žaka velkého

Prodám Žaka velkého - - velká forma. Ručně krmená mláďata určena jak do cho...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.96.107
Dobrý večer.
Mám zatím jen dotaz. Mám momentálně doma dva žaky. Jedna je moje od malička ručně dokrmená samice (Julie 3 roky) druhý žako je před půl rokem adoptovaná Jackie (dle DNA také samice 10 let) Jackie zůstal pozůstalým po smrti rodinného příslušníka a oškubal se a byl v depresi, u nás se pěkné spravila, je dopeřená. Nechá se hladit... Ovšem s Julií se nekamarádí ani po půl roce. Jsou již druhý měsíce v jedné kleci. Sedí na jednom bidle ale každá v jiném rohu. Jinak před sebou uhýbají. Což jsem v plánu neměla, chtěla jsem pro Julii partnera se kterým bude spokojená a fixuje se na něj a já budu moct mít trochu volné ruce... Paní co od ní Jackie mám ji zpět nechce, z důvodu opětovného sebepoškozování což chápu. Ovšem pro mě je to teď momentálně problém. Nemám kapacity na to abych pořídila další dva samce a měla tak v obýváku čtyři žaky, to prostě nejde...
Zajímalo by mě zda existuje zde chovatel co má x žaků třeba ještě nespárovaných a mohla bych tam eventuelně dojet s oběma (obě mají zdravotní testy) zda by si tam našli k sobě samce. S tím že bych Jackie vyměnila za samce kterého bych si potom s Julií dovezla domů. Ovšem musel by být trochu polokrotký, kvůli pozdější manipulaci, proletu atd... Nepotřebuji extra dalšího mazlíčka ale aby Julie měla partnera. Záleží mi i na Jackie a je pro mě důležité aby ona byla šťastná...
Dokážete mi nějak zde poradit, najít nějaký vhodný způsob jak tuto situaci mám vyřešit?
Děkuji.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.96.107
kubanec
napsal(a):
Tak nejednoduší je výměna někomu dáte 2 letou samici a od něj si vezmete mladýho samečka a všichni budou šťastni
Svoji tři letou Julii nedám, vyměnila bych deseti letou samici za samce. Jenže neznám takového chovatele. Jsem z ol.kraje
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Svoji tři letou Julii nedám, vyměnila bych deseti letou samici za samce. Jenže neznám takového chovatele. Jsem z ol.kraje
Protože jsou samice obecně cennější a o desetiletou bude jistě velký zájem ze strany chovatelů, problém asi mít nebudete. Ovšem velmi bych se bál - když to nebude někdo známý - že naletíte. Dávejte si při výměně velikánský pozor.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.96.107
forpus
napsal(a):
Protože jsou samice obecně cennější a o desetiletou bude jistě velký zájem ze strany chovatelů, problém asi mít nebudete. Ovšem velmi bych se bál - když to nebude někdo známý - že naletíte. Dávejte si při výměně velikánský pozor.
No toho se bojím. Protože nikoho známého co chová žaky nemám proto jsem tady zatím dala jen dotaz a popřípadě bych ráda i dostala doporučení...
Uživatel s deaktivovaným účtem
Dobry den, ja by som rad vymenil 10r samicu za samca, kedze mam sam 3samcov a jednu samicku:) vsetko adoptovane od ludi, ktory ich nechceli bohuzial. Len som zo Slovenska okres Nove Mesto nad Váhom.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.97.70
Chtěla bych se vrátit k problému. Myslíte že je tedy lepší tu 10 letou samičí prodat a koupit samce? Ta výměna mi totiž přijde taková lepší, a psali jste mi, že si mám dávat pozor, ale na co? Přece když dám samic s dna vyšetřením i na nemoci, je tam číslo kroužku atd, tak k samci také dostanu dle čísla kroužku vyšetření a pohlaví. Nebo co se může stát?