Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

camell

22.4.2019 20:50
camell

XXX.XXX.234.203

Nazdar chovatelia,
Mám andulku, (Pipo) je to samec. Už nevládze lietať tak ako kedysi, a niekedy spadne (ja ho vždy dvihnem). No proste nedavno s nim bola len mama, nedoletel kde chcel a padol tak nešťastne že od vtedy je nahnutý na stranu.
Neviem či ma nožku zlomenu, lebo ked som ho sprchoval aj celkovo sedieť na bilde vie, ale všimol dom si že na tele nad tou nohou na ktoru kríva ma niečo na boku tela (nador? opuch?).
Je už dosť starý, ma krásnych 16 rokov. Pierka má ako keď bol mladý, ešte kym nespadol lietal a chcel by aj teraz no nemôže. Aj zaspieva občas. Jedine to od kedy spadol mi robi statosť, spadol aj inokedy a vždy sa pozbieral a teraz toto
Chcem len poradiť čo to môže byť a či ho nechať na bilde alebo držať na rovnej ploche. ps: hoci kriva stále sa nejak dokaže ísť najesť do krmitka.
A ešte ho trápi, keď robi potrebu mu ostavajú hovienka na perí na zadku ale to mu umývam. To ma asi z toho že malo pije vodu ale keď ho sprchujem tak sa rad napije divne.. zrno mu chutí stále..

22.4.2019 21:28
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.6.136

K vetovi.
Má ale krásný věk .
Jen prosím z klece pryč ta zrcátka .

camell

22.4.2019 21:39
camell

XXX.XXX.93.190

Prečo zrkadla nie? To je jeho hlavna zalúba, čo mu mám dať iné? :)

22.4.2019 22:02
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.6.136

Zrcátka v Austrálii nerostou na stromech.
Andulák to bude krmit, pak na zrcátko mluvit a jeho odraz mu nebude odpovídat a to ho může naštvat. Můj andulák se zabaví tak, že si skáče na houpačkách, provazech, klackách různých velikostí, hrabe si na dně klece, kde dávám bukové štěpky, papá ovoce, zeleninu a nějaké ty lístečky, koupe se, rozhazuje po kleci všechno, co najde, uklízí mi stůl... a povídá si. Klec má otevřenou pořád a může si létat po celém domě. Jen když je hezky a teplo, tak ho dávám ven.

23.4.2019 17:37
kubrt11

XXX.XXX.53.50

camell napsal(a):
Prečo zrkadla nie? To je jeho hlavna zalúba, čo mu mám dať iné? :)

Zdravím,zrcátka mu klidně nechte,je to letitá praxe z chovu Andulek jako domácích mazlíčků,dělají mu"společnost",a to že je občas nakrmí není na závadu,je to jejich přirozené chování!K.

23.4.2019 18:11
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.6.136

kubrt11 napsal(a):
Zdravím,zrcátka mu klidně nechte,je to letitá praxe z chovu Andulek jako domácích mazlíčků,dělají mu"společnost",a to že je občas nakrmí není na závadu,je to jejich přirozené chování!K.

Akorát si může začít trhat peří...

23.4.2019 20:32
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

kubrt11 napsal(a):

Nejsem přítelem zrcátek apod. Ale jestli máte andulku 16 let a vypadá jak na fotce, tak jste se o ni staral dobře.
Řeknu to podle sebe, něco už pamatuju. Vezměte starému člověku na co byl desítky let zvyklý, ikdyž to nebylo moc akorát a můžete psát parte. Umře v čistotě, při zdravé stravě a správném režimu dne, ale nespokojený. Trochu přitažené za vlasy, ale staří mě pochopí.
Tak ať ten váš andulák dožije i na dně klece, kdyby na bidlo nevylezl.

24.4.2019 01:18
kubrt11

XXX.XXX.53.50

Phyllobatesvittatus12 napsal(a):
Akorát si může začít trhat peří...

Za svůj dosti dlouhý "chovatelský"život jsem neviděl,a ani neslyšel,že by si Andulka trhala peří...kde jste k této info.přišel?!?K.

24.4.2019 21:35
JoPe

XXX.XXX.82.6

To mě překvapuje, že jste se s tím ještě nesetkal. Můj první pták před mnoha lety byla andulka ze Zverimexu a otrhala se tak, že jí zůstalo peří než na hlavě. Bylo mi tehdy asi 6 let a nikdo si s tím nevěděl rady a nakonec uhynula. Od té doby jsem to viděl ještě u několika lidí.

24.4.2019 21:46
misimisi

XXX.XXX.243.14

Určitě to myslíte dobře s tím zrcátkem, ale 16-ctilete andulce už to opravdu nemá smysl měnit

Přidejte reakci

Přidat smajlík