Andulky

Prodám Andulku vlnkovanou - Prodám letos v únoru narozené andulky. Jsou zvy...
350 KčZdravím. Asi před 3 roky jsem si koupila duhovou andulku. Měla namodralé- modré peří na těle, žlutou hlavičku a dle fotek na NETu a dle paní od které jsem si ji pořídila a viděla i zbytek andulek a její rodiče, tak vypadala. Až do jara letošního roku, vypadala stále stejně. Jednoho dne jsem ji našla schoulenou u dvířek voliéry, tak jsem si ji vzala domu a od té doby ji mám zde i s jejím partnerem, kterého jsem ji donesla z voliéry. A najednou ji začala barevná peří vypadávat a po celém těle už má jen žluté, ale "zářivě" žluté peří. Vypadá jako sluníčko. Jen křídla a ocasní nejdelší brk je tmavý. Nevíte někdo proč a jak takhle mohla změnit kompletně svoji barvu? Stalo se to už někomu? Já to vidím prvně. Když peří vypadne, čekala bych, že naroste nové stejné barvy, jako bylo předtím, ale že z modré bude žluté, bych nečekala.
Původní fotku jak vypadala, bohužel nemám ( https://www.google.com/search?q=duhov á+andulka&oq=Duhová+a&aqs=chrome.1.69i57j0l3.6712j0j7&client=ms-android-lenovo&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgdii=Eof1Vwr7wZMtuM:&imgrc=scdp2cUZjxGTFM: ) tato je z NETu a vypadala úplně stejně a teď vypadá takto.
Uživatel s deaktivovaným účtem
pterodactyll
napsal(a):
Ta fotka je velmi nekvalitní,rozostřená. Přijde mi to ale podle nohou a okolí oka,že je silně napadená vápenkou.Chtělo by to veterináře a ihned začít léčit. Nevím kolik jich celkem máte,budou to mít všechny.
To Vám jen nepřijde a krom vapenky ještě dost prerostla horní část zobáku... Zloutne zeby játra?
napsal(a):
To Vám jen nepřijde a krom vapenky ještě dost prerostla horní část zobáku... Zloutne zeby játra?
Ano,to je klidně možné. Bojím se že v tomto stavu již moc možností nemá. Je zbědovaná dost. Každopádně když to nezačnou ined léčit, přijdou o všechny. Jestliže nejsou zkušenosti,tak jedině veterinář, vše dezinfikovat, dřevo spálit,atd.
.je to pravděpodobně jaterní pacient.přerůstájici zobak je taky příznak onemocnění jater a změna barvy peří do žluta je typická.
pterodactyll
napsal(a):
Ano,to je klidně možné. Bojím se že v tomto stavu již moc možností nemá. Je zbědovaná dost. Každopádně když to nezačnou ined léčit, přijdou o všechny. Jestliže nejsou zkušenosti,tak jedině veterinář, vše dezinfikovat, dřevo spálit,atd.
Zloutne zeby játra?... To nebyl dotaz pouze definice 😉
pterodactyll
napsal(a):
A proč místo rady plivnutí? Nechápu.
A co chcete radit? Zadavatelka dala jen kuse info... Většinou se to stává jednostranou olejnatou výživou (slunečnice) navíc pták je v takovém stavu že má v celku mizivou šanci na přežití tj. Je napadený vapenkou a jestli to budou játra tak chcipne na selhání organismu
napsal(a):
A co chcete radit? Zadavatelka dala jen kuse info... Většinou se to stává jednostranou olejnatou výživou (slunečnice) navíc pták je v takovém stavu že má v celku mizivou šanci na přežití tj. Je napadený vapenkou a jestli to budou játra tak chcipne na selhání organismu
No asi budete mít pravdu, zadavatelka se již k tomu nevyjadřuje. Mě šlo jen o to, že jich má více a podle všeho bez zásahu bude po všech.Když vidím tolik zbědovaného ptáka je mi smutno.
Nemyslím si, že má vápenku. Přerůstající zobák a drolící se nekvalitní rohovina, to zvládnou ty játra sama o sobě. A ozobí vypadá dobře.
Na rozdíl od zbytku ptáka.
Jo, takhle to vypadá, když se papoušek krmí jen a pouze tučnými semeny.
Ano, mám jich víc. Strava: směs zrní od Avicentra, čistá voda, zelené občas listy pampelišky, občas salát, sépiová kost, vápník, občas zelenina, občas kousek chleba, ptačí písek od Apetit. Mají vše stejné a barvu změnila jen tato. Žádnou slunečnici ji nedávám. Osobně si myslím, že zrníčka slunečnice jsou na andulky velké.
dellyK
napsal(a):
Ano, mám jich víc. Strava: směs zrní od Avicentra, čistá voda, zelené občas listy pampelišky, občas salát, sépiová kost, vápník, občas zelenina, občas kousek chleba, ptačí písek od Apetit. Mají vše stejné a barvu změnila jen tato. Žádnou slunečnici ji nedávám. Osobně si myslím, že zrníčka slunečnice jsou na andulky velké.
A co ten chleba tam?
dellyK
napsal(a):
Chleba - kůrku mám odtud.
😂😂😂Tu brožuru zahodte a nejlépe spalte a kupte si normální literaturu o chovu okrasneho ptactva ps:super knížky jdou sehnat v antikvariátu nebo knihovně
dellyK
napsal(a):
Četl/a jste si někdy složení chleba? Co je tam pro andulky vůbec vhodného? Na co dávat chleba? Proč? Co si z toho vůbec vezme? Nic.