Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.5.2019 11:51
dellyK

XXX.XXX.241.254

Zdravím. Asi před 3 roky jsem si koupila duhovou andulku. Měla namodralé- modré peří na těle, žlutou hlavičku a dle fotek na NETu a dle paní od které jsem si ji pořídila a viděla i zbytek andulek a její rodiče, tak vypadala. Až do jara letošního roku, vypadala stále stejně. Jednoho dne jsem ji našla schoulenou u dvířek voliéry, tak jsem si ji vzala domu a od té doby ji mám zde i s jejím partnerem, kterého jsem ji donesla z voliéry. A najednou ji začala barevná peří vypadávat a po celém těle už má jen žluté, ale "zářivě" žluté peří. Vypadá jako sluníčko. Jen křídla a ocasní nejdelší brk je tmavý. Nevíte někdo proč a jak takhle mohla změnit kompletně svoji barvu? Stalo se to už někomu? Já to vidím prvně. Když peří vypadne, čekala bych, že naroste nové stejné barvy, jako bylo předtím, ale že z modré bude žluté, bych nečekala.

15.5.2019 11:55
Jamro

XXX.XXX.59.112

Najlepsie by bolo pripojit foto.

15.5.2019 12:28
dellyK

XXX.XXX.241.254

Původní fotku jak vypadala, bohužel nemám ( https://www.google.com/search?q=duhov á+andulka&oq=Duhová+a&aqs=chrome.1.69i57j0l3.6712j0j7&client=ms-android-lenovo&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgdii=Eof1Vwr7wZMtuM:&imgrc=scdp2cUZjxGTFM: ) tato je z NETu a vypadala úplně stejně a teď vypadá takto.

15.5.2019 15:23
pterodactyll

XXX.XXX.35.3

Ta fotka je velmi nekvalitní,rozostřená. Přijde mi to ale podle nohou a okolí oka,že je silně napadená vápenkou.Chtělo by to veterináře a ihned začít léčit. Nevím kolik jich celkem máte,budou to mít všechny.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.5.2019 15:34

pterodactyll napsal(a):
Ta fotka je velmi nekvalitní,rozostřená. Přijde mi to ale podle nohou a okolí oka,že je silně napadená vápenkou.Chtělo by to veterináře a ihned začít léčit. Nevím kolik jich celkem máte,budou to mít všechny.

To Vám jen nepřijde a krom vapenky ještě dost prerostla horní část zobáku... Zloutne zeby játra?

15.5.2019 15:54
pterodactyll

XXX.XXX.35.3

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To Vám jen nepřijde a krom vapenky ještě dost prerostla horní část zobáku... Zloutne zeby játra?

Ano,to je klidně možné. Bojím se že v tomto stavu již moc možností nemá. Je zbědovaná dost. Každopádně když to nezačnou ined léčit, přijdou o všechny. Jestliže nejsou zkušenosti,tak jedině veterinář, vše dezinfikovat, dřevo spálit,atd.

15.5.2019 17:17

.je to pravděpodobně jaterní pacient.přerůstájici zobak je taky příznak onemocnění jater a změna barvy peří do žluta je typická.

15.5.2019 19:07

pterodactyll napsal(a):
Ano,to je klidně možné. Bojím se že v tomto stavu již moc možností nemá. Je zbědovaná dost. Každopádně když to nezačnou ined léčit, přijdou o všechny. Jestliže nejsou zkušenosti,tak jedině veterinář, vše dezinfikovat, dřevo spálit,atd.

Zloutne zeby játra?... To nebyl dotaz pouze definice 😉

16.5.2019 05:26
pterodactyll

XXX.XXX.35.3

Zloutne zeby játra?... To nebyl dotaz pouze definice 😉

A proč místo rady plivnutí? Nechápu.

16.5.2019 06:09

pterodactyll napsal(a):
A proč místo rady plivnutí? Nechápu.

A co chcete radit? Zadavatelka dala jen kuse info... Většinou se to stává jednostranou olejnatou výživou (slunečnice) navíc pták je v takovém stavu že má v celku mizivou šanci na přežití tj. Je napadený vapenkou a jestli to budou játra tak chcipne na selhání organismu

16.5.2019 13:59
pterodactyll

XXX.XXX.122.200

A co chcete radit? Zadavatelka dala jen kuse info... Většinou se to stává jednostranou olejnatou výživou (slunečnice) navíc pták je v takovém stavu že má v celku mizivou šanci na přežití tj. Je napadený vapenkou a jestli to budou játra tak chcipne na selhání organismu

No asi budete mít pravdu, zadavatelka se již k tomu nevyjadřuje. Mě šlo jen o to, že jich má více a podle všeho bez zásahu bude po všech.Když vidím tolik zbědovaného ptáka je mi smutno.

16.5.2019 14:36

Nemyslím si, že má vápenku. Přerůstající zobák a drolící se nekvalitní rohovina, to zvládnou ty játra sama o sobě. A ozobí vypadá dobře.

Na rozdíl od zbytku ptáka.

Jo, takhle to vypadá, když se papoušek krmí jen a pouze tučnými semeny.

16.5.2019 14:47
dellyK

XXX.XXX.241.254

Ano, mám jich víc. Strava: směs zrní od Avicentra, čistá voda, zelené občas listy pampelišky, občas salát, sépiová kost, vápník, občas zelenina, občas kousek chleba, ptačí písek od Apetit. Mají vše stejné a barvu změnila jen tato. Žádnou slunečnici ji nedávám. Osobně si myslím, že zrníčka slunečnice jsou na andulky velké.

16.5.2019 15:02
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.37.82

dellyK napsal(a):
Ano, mám jich víc. Strava: směs zrní od Avicentra, čistá voda, zelené občas listy pampelišky, občas salát, sépiová kost, vápník, občas zelenina, občas kousek chleba, ptačí písek od Apetit. Mají vše stejné a barvu změnila jen tato. Žádnou slunečnici ji nedávám. Osobně si myslím, že zrníčka slunečnice jsou na andulky velké.

A co ten chleba tam?

16.5.2019 15:59
dellyK

XXX.XXX.241.254

16.5.2019 18:20

dellyK napsal(a):
Chleba - kůrku mám odtud.

😂😂😂Tu brožuru zahodte a nejlépe spalte a kupte si normální literaturu o chovu okrasneho ptactva ps:super knížky jdou sehnat v antikvariátu nebo knihovně

16.5.2019 18:40
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.37.82

dellyK napsal(a):

Četl/a jste si někdy složení chleba? Co je tam pro andulky vůbec vhodného? Na co dávat chleba? Proč? Co si z toho vůbec vezme? Nic.

16.5.2019 18:50
dellyK

XXX.XXX.241.254

Dávala jsem ho jako zpestření stravy.

17.5.2019 06:19
Ladamusa

XXX.XXX.209.4

dellyK napsal(a):
Dávala jsem ho jako zpestření stravy.

To není spestření, pokud chcete udělat radost a spestření stravy dávejte jen to co roste. dejte naklíčené zrní a uvidíte jak se na to vrhnou. Ale opět i při klíčení semen je potřeba dodržovat pravidla.

Přidejte reakci

Přidat smajlík