Andulky

Prodám Andulku vlnkovanou - Loňské samičky různých barev, voliérový chov. K...
150 Kč
Dobrý den. Dnes se mi stala nehezká věc.
Když jsem odpoledne přišla k voliéře, všimla jsem si jedné samice celé od krve, nejdřív jsem myslela,že se jí něco stalo,ale když jsem otevřela budku, pět mláďat bylo uklováno. Vůbec nevím co se mohlo stát. Neni ani tak stará, jsou ji 4 měsíce a nebyla ani v páru. Mám jich 14 a dva páry mají mladé. Chtěla bych jenom vědět kde jsem udělala chybu. Moc děkuji za odpověď.
marimo
napsal(a):
Když jsem odpoledne přišla k voliéře, všimla jsem si jedné samice celé od krve, nejdřív jsem myslela,že se jí něco stalo,ale když jsem otevřela budku, pět mláďat bylo uklováno. Vůbec nevím co se mohlo stát. Neni ani tak stará, jsou ji 4 měsíce a nebyla ani v páru. Mám jich 14 a dva páry mají mladé. Chtěla bych jenom vědět kde jsem udělala chybu. Moc děkuji za odpověď.
Jako 14 párů? V jak velké voliéře? Kolik budek?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Kaka35
napsal(a):
Co budu delat s cca 150 ks andul.aby se to vyplatilo musis jich mít dost.Andulky chova kazdy tech je dost vsude.alespon vydelaji na žrádlo druhejm ptakum.tak to chodi.
Další odvážný množitel a ty mimořádné názory?Budete rád,že si vydělají samy na sebe!
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Kaka35
napsal(a):
A nevyděláji?jeste reknete ze je to špatně a nedělá to nikdo.
Podle mne je to špatně a to nemluvím o cenách výkupu- takže efekt??
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Podle mne je to špatně a to nemluvím o cenách výkupu- takže efekt??
Ceny mají spatny,to je pravda.ale únor,březen muze byt dobrý treba pristi rok.ke me si jezdi vykupci a dava mi 85kc to na tu bydu je dobré.pred 14 dnema si odvezl 60 andul plus rozely a korely.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Kaka35
napsal(a):
Ceny mají spatny,to je pravda.ale únor,březen muze byt dobrý treba pristi rok.ke me si jezdi vykupci a dava mi 85kc to na tu bydu je dobré.pred 14 dnema si odvezl 60 andul plus rozely a korely.
A to je konec jedné pohádky!
marimo
napsal(a):
Ano,14 páru, zatím je mám doma v pokoji,kde jsou celý den volné a zalitavaji si jenom na noc. Pokoj má 5x4 m a budek osm.
Jestli mohu reagovat na váš příspěvek. V každé literatuře se píše kdo chce chovat více párů andul dejme příklad 3 páry tak mělo by tam být aslespoň 5 budek. Co jsem nabíral zkušenosti a rady od chovatele který chová ptáci 50 let. Měl voliéru 6m délka, 3 šířka a 2,5m výška, V tom 2 páry korela a asi 10 párů andul a měl tam 4 boudy pro korely a 18 budek pro anduly.
Nikdy jsem u andulek neměl víc jak jednu budku navíc a nikdy jsem je neměl ani ve stejné výšce. Pokud se vám v hejnu vyskytne agresivní samice tak je jen jedna možnost a to, dát ji z hejna pryč. Dříve nebo později totiž dojde k problému a nepomůže vám ani deset budek navíc, protože prázdná budka ji zajímat rozhodně nebude.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Kolik vám dal výkup a jakou radost ještě někomu udělá!
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Teď to neberte jako útok-stálo to za100. Byl jsem na vašem profilu a myslím,že ne.
marimo
napsal(a):
Prave preto,že nema partnera,bude robiť v hejne šarvátky.Keď chcete chovať andulky v hejne,vždy musia byť po po pároch.Žiadna samica naviac.Budky,stačí mať 2-3 naviac,nemusia biť v jednej výške a všetko bude v poriadku.
Prajem,veľa chov.uspechov🙂
Marian12
napsal(a):
Prave preto,že nema partnera,bude robiť v hejne šarvátky.Keď chcete chovať andulky v hejne,vždy musia byť po po pároch.Žiadna samica naviac.Budky,stačí mať 2-3 naviac,nemusia biť v jednej výške a všetko bude v poriadku.
Prajem,veľa chov.uspechov🙂
No ono to není úplně pravda že je v kleci lichá tohle dokáže udělat i andula které je v páru, znám z vlastní zkušenosti. Ze začátku rok bez problému pak začala dělat bordel, tak jsem si říkal že když je dám ke korelám tak bude klid nebyl, tak jsem se nas.al a dal je k roselám pestrým a tam už problém nebyl. Měl jsem je spolu 3 roky pravidelné odchovy úplně bez problému, pak mě rosely udělali u dvířek do chodby díru, tak šel jsem krmit otevřu dveře a najednou byli anduly pryč a seděli den na lísce a do rána už tam nebyli.
kacaba75
XXX.XXX.33.6
Tohle se mi stalo také.Samice si odchovala svoje mladé a vyhlídla si druhou budku a zmasakrovala v ní 3 cca týdenní mladé.Hrůza.Přitom svoje výletky ještě se samcem dokrmovala.Okamžitě jsem ji dala z voliéry pryč a sameček jejich mladé dokrmoval sám.No po poradě s několika chovateli andulek mi bylo řečeno,že se to prostě někdy stává a je velká pravděpodobnost,že tohle už bude dělat pořád.Tudíž vyřadit s chovu.Podotýkám,že jsem je měla ve voliéře cca šxvxh - 3x2x1 m a byli tam 4 samičky,5 samců a 7 budek.Každopádně po tomhle zážitku jsem andulky dala do voliéry kamarádce a mám tam 3 páry korel ,3 páry zebřiček a 1 pár kanárů.Naprostá pohoda a klid.Tohle už opravdu nikdy zažít nechci.