Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.4.2020 15:14
Dorota Frolova

XXX.XXX.197.242

Dobry den.
Prosim o radu.
Mam 1 par zebriciek, kupila som im hniezdo velkost 10cm priemer. Naplánovala som to rozmnozovat ale zebricky nakladli vajicka.
Aktualne mam 2ks 5 dni starych mladat, zebricky stale do hniezda ukladaju vsetok mozny material co najdu v klietke ale az taku hromadu ze mladatka ako sa hemžia vypadavaju...
Určite som to cele nešťastne tam umiestnila a tak sa pytam prosim ci teraz ked su tam mlade mozem hniezdo premiestnit do búdky napriklad..ci sa tí rodiča budu aj tak pokracovat s ich krmenim a pod.

Dakujem

10.4.2020 15:31
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

tak jim tam nedávejte pořád stelivo, když už zasedli a mají dokonce mladé. Napříště jim nedávejte budku a dejte jim nějakou hustou větvičku, využijí větší nabídku steliva a udělají si samy hnízdo, ze kterého mladé určitě nevypadnou.

11.4.2020 16:12
Dorota Frolova

XXX.XXX.197.241

Tak o mlade sa nestarali a do par dni umreli vsetky.

Po par dnoch som na zemi nasla dalsie dve vajicka, hniezdo som dala prec ako posledne mlade uhynulo, ale ked som nasla vajicka, tak som ho vratila, vajicka som dala do hniezda a hniezdo na zem.
Do neho pribudlo dalsi den este jedno vajicko, ale uz je to 3 dni a oni si do hniezda nesadli ani si ho nevsimaju.
Neviem, mam tie vajicka vyhodit ?
je to uz tretia po sebe znaska, nechcem aby samicka mi dako uhynula. nemam ten par na cas aj rozdelit?

dakujem za radu

29.6.2020 22:36
Dorota Frolova

XXX.XXX.197.242

Dobry den, prosim vas chcem sa spytat co je za spravanie.

Zebricky mali v hniezde 5 vajicok.
Den pred liahnutim jedno zmizlo. Neviem ci ho zjedli alebo nieco. Jednoducho sa vytratilo. Ani skrupinky neboli ani mlada. Nic.
Potom na dalsi den sa vyliahlo mladatko. Mladatko sa dozilo 3 dni a uhynulo. Zjavne ho nekrmili. I ked v hniezde stale sedeli nakolko su tam este 3 vajicka.

Dnes to mrtve mladatko zmizlo. Hladala som vsade pod hniezdom, po klietke ci ho nevyhodili z hniezda nakolko predtym znasky to tak robievali.
Ale teraz nic. Hniezdo je zasas len s troma vajickami na ktorom sedia.

Neviem ako tym zebrickam pomoct nakolko je uz 4 neuspesna znaska. Uz som ich aj na cas oddelila a po navrate samceka je toto dalsi nepodareny odchov. Nie je mozne ze su dako geneticky vadne? Alebo im mam dokupit inych partnerov?

Ci este teraz ked su vajicka samceka zasa nedam prec? Lebo on samicku stale chce parit, ona uspesne unika ale obavam sa ze toto budu robit stale a nic z toho.

Dakujem za radu

alfonzo

30.6.2020 08:51
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Dobrý den,dejte foto kde jsou,mám neblahý dojem,že jste koupila kanáří hnízdo,které bývá pro většinu zebřiček nevhodné,necítí se v něm bezpečně,také v přírodě hnízdějí v podobných hnízdech,ale opletou je přírodním materiálem,aby měli určité zázemí a klid.Zebřičky nejlépe v budce krychlička 10x10 cm,přední strana nahoře 3.5 cm otevřena po celé šířce.Do budky kupte kanáří stelivo v pytličku ve zverimexu.Pokud jste z venkova,nastříhejte nůžkami asi na pět centimetrů jemnou suchou trávu,případně trošku mechu,né klasický,neznám název,vypadá jako jemný vřes,dobře drží vlhkost v budce pro zdárné líhnutí.
Zebřičky jsou nenáročné a vyhnízdějí v ledasčem,kamarád,když jsme byli malí kluci používal na budky válcovité krabičky s zacvakávacím víčkem od slaných tyčinek,jen prostřihl vletový otvor ,připevnil budku drátkem a bylo hotovo.
Až budce postavějí hnízdečko a snesou první vajíčko,odeberte veškerý stavební materiál na hnízdo,mají tendenci stavět dále a zastelou vajíčka a úspěch opět nikde.
Ať se daří.

30.6.2020 11:22
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

zebry si staví hnízdo ze všeho co najdou, prázdné klasy od senegalu, suchou trávu, ale také z čerstvé trávy. Já dávám např kokošku pastuší tobolku, ta je pro ně základní stavební materiál, potom jemnější trávu a nejlepším povzbuzením jsou pro ně malá bílá pírka nebo kousky vaty. Nadbytek steliva je někdy na škodu, jindy za chladného počasí si ještě přidají aby byli mladí v teple.

30.6.2020 16:50
Dorota Frolova

XXX.XXX.197.242

Je to kosik a na vrchu maju konarik z ceresne... ja som chcela vsemozne zabranit tomu aby znasali vajicka ale oni su bez zabran...ked som dala prec hniezdo vajicka som nachadzala po zemi a aj v miske s vodou zopar...

alfonzo

30.6.2020 16:59
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Dejte budku jak jsem popsal výše a vše ostatní tak udělejte,odchov by se měl podařit.

3.7.2020 08:36
Dorota Frolova

XXX.XXX.35.183

Tak budka je umiestnena. Dala som ju presne na to miesto kde mali hniezdo a okamzite sa do nej nastahovali. Materialu na stavbu maju dost tak hadam sa uz po tolkom nešťastí nieco podari...
Aku doporucujete podavat stravu pri znasani vajec a po vyliahnutí?

dakujem

3.7.2020 09:39
kareta

XXX.XXX.84.6

Dorota Frolova napsal(a):
Tak budka je umiestnena. Dala som ju presne na to miesto kde mali hniezdo a okamzite sa do nej nastahovali. Materialu na stavbu maju dost tak hadam sa uz po tolkom nešťastí nieco podari...
Aku doporucujete podavat stravu pri znasani vajec a po vyliahnutí?

dakujem

Vždyt nechejte ty zebřičky už konečně odpočinout alespoň tři měsíce. Čtyři nepovedené snůšky, a zase jim dáte budku ? Chuděra samička. Za chvíli Vám pojde .Krmte je jen zrním a zeleným.

3.7.2020 09:42
Dorota Frolova

XXX.XXX.35.183

Ako myslite odpočinúť? Dat ich od seba? Lebo ked nemaju budku tak ona znasa vajicka na zem a kadetade... akoby nevedela prestať.

3.7.2020 09:54
kareta

XXX.XXX.84.6

Dorota Frolova napsal(a):
Ako myslite odpočinúť? Dat ich od seba? Lebo ked nemaju budku tak ona znasa vajicka na zem a kadetade... akoby nevedela prestať.

No i třeba od sebe oddělit. A za ty dva tři měsíce si o nich něco nastudujte. A uvidíte kolik potom budete mít mladých.

Přidejte reakci

Přidat smajlík