Koupím 0,1 Penanta modrou, přírodní

Prodám Roselu penant - Dobrý den koupím samice Penanta modrého nebo modrou...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Samec ve předu je jistější než ten zadní.Podle čeho jste usoudil ,že jsou to gold mantel?
alfonzo
XXX.XXX.0.243
jtkromer,zdravím,asi čte bobkový list a tam o mantelech psali v azbuce-жолтие папугали.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Mawenzi
napsal(a):
Dobrý den, podle mě to pár je. "Samec" ve předu má o dost menší lícní skvrnu a menší zobák. U godl mantel se to těžce poznává podle barvy, ale podle mě to vypadá na samici.
Ještě bych potřeboval poradit u kterých rozel se rozeznává pohlaví podle barvy?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ještě bych potřeboval poradit u kterých rozel se rozeznává pohlaví podle barvy?
Skoro u všech, po prvním přepeření nebude samička tak hezká jak samec, kresbu na zádech bude mít skoro vždy o něco světlejší, ale to se jen taký malý detail, hlavní poznávací znaky sou hlava, zobák a líce.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Mawenzi
napsal(a):
Skoro u všech, po prvním přepeření nebude samička tak hezká jak samec, kresbu na zádech bude mít skoro vždy o něco světlejší, ale to se jen taký malý detail, hlavní poznávací znaky sou hlava, zobák a líce.
Pokud se budete držet těchto zásad,tak není na foto samice.
Mawenzi
napsal(a):
Většinou to tak je, jak píšete, ale je taky dost případů, kdy ten pohlavní rozdíl není a tolik zkušených chovatelů "párovalo" ptáky stejného pohlaví. V dnešní době je dost výběrového chovného materiálu, kdy jsou ty samice stejně kvalitní jako samci a pokud chce mít člověk jistotu , tak těch zhruba 200kč za DNA určitě stojí.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Mawenzi-nahlédl jsem do vašeho profilu,ta rozela na fotu není gold mantel.