Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.5.2020 19:46
Honza37

XXX.XXX.213.46

1)Zdravím, chci se zeptat zdali je vhodne chovat dva páry v jedne volieře.
2) jeden samec nejeví zajem o žádnou samici a jen sedi, čuči a jí dokonce ani nešpitne a je ostatními šikanovan hlavně když se chystají spát.
3) samice se odhánějí od stejne budky přitom mají ze 3 na výběr.
Děkuji za rady a názory.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.5.2020 19:59

Vždycky 1 nebo 3 víc párů, 2 páry ne.
Pak by se měly zmíněné problémy ztratit
O místo na hnízdo se holubi porvat umí, ale některý pár to vzdá a půjde jinam.

13.5.2020 19:59
Ladamusa

XXX.XXX.215.64

Tak chtělo by napsat o co se jedná.

13.5.2020 20:18
Premus

XXX.XXX.213.46

Děkuji.

13.5.2020 20:37

Ladamusa napsal(a):

Jejda, no vidíte, díky za upozornění, přehlíd jsem se a myslel, že jsem v rubrice Holubi (i to neuvedení druhu tomu nasvědčilo)a ne v rubrice Okrasné ptactvo-automaticky počítal s tím že jde o holuby domácí A zadavateli odpověděl jako by to holubi byli.

Tak o jaký ptáky jde? Jsou to anduly?

13.5.2020 20:40
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Ladamusa napsal(a):

Doufám že se dočkáme.

14.5.2020 08:25
Premus

XXX.XXX.213.46

Zdravim, poridil jsem si k dvoum samickam andulek dva rocni samce. Mam je spolu v jedne voliere. Problem je v tom ze se k sobe nemaji perou se a samice zapasi o budku ( spis se odhani) maji navyber 3 budky. Jeden ze samcu je asertivni jen sedi potravu prijima vse oka ale to je vse co dela a je ostatnimi sikanovan ( stipou ho). Kdyz se blizi vecer vsichni spolu zapasi o "lepsi" misto na bidle. Mam je spolecne 2 mesice. Chci se jen zeptat jestli mam jeste pockat ci je rozdelit samostatne do paru nebo vytvorit nove pary. Diky za reakce.

14.5.2020 09:11
JoPe

XXX.XXX.82.6

Premus napsal(a):
Zdravim, poridil jsem si k dvoum samickam andulek dva rocni samce. Mam je spolu v jedne voliere. Problem je v tom ze se k sobe nemaji perou se a samice zapasi o budku ( spis se odhani) maji navyber 3 budky. Jeden ze samcu je asertivni jen sedi potravu prijima vse oka ale to je vse co dela a je ostatnimi sikanovan ( stipou ho). Kdyz se blizi vecer vsichni spolu zapasi o "lepsi" misto na bidle. Mam je spolecne 2 mesice. Chci se jen zeptat jestli mam jeste pockat ci je rozdelit samostatne do paru nebo vytvorit nove pary. Diky za reakce.

Chtělo by to pár detailních fotek těch vašich andulek a prostředí ve kterám žijí, pak se dá něco vymýšlet. To chování, které popisujete je u andulek běžné a záleží co od toho očekáváte Jestli je voliérka dost prostorná, můžete mít v ní i navíc nějakého samce, ale nebude potom úplně jisté jesti " jeho tata byl jeho tata"

14.5.2020 09:34
Premus

XXX.XXX.213.46

Fotky mi nejdou nahrat, klec je dlouha 1,5 m hluboka 45cm a siroka 45 cm. Samice jsou koupene ze zverimexu a samci od chovatele ale jak pisete nevim jestli jsou pribuzencky spjate. Jsem v tom novic. Me ocekavani je ze je chci nechat rozmnozit. Mam je pro radost😍

14.5.2020 10:26
JoPe

XXX.XXX.82.6

Premus napsal(a):
Fotky mi nejdou nahrat, klec je dlouha 1,5 m hluboka 45cm a siroka 45 cm. Samice jsou koupene ze zverimexu a samci od chovatele ale jak pisete nevim jestli jsou pribuzencky spjate. Jsem v tom novic. Me ocekavani je ze je chci nechat rozmnozit. Mam je pro radost😍

Na dva páry je to malé. budou se rušit. Sice mají někteří chovatelé poloviční, ale po 1 páru. Já mám např. na každý pár v místnosti stejnou klec v 120 x 60 x 70 a jsou tam než na hnízdění a nežijí tam stále. Vyvedou dvoje mladé a pak je dávám do voliér ven a tam žijí v hejnu.

14.5.2020 10:30
Premus

XXX.XXX.213.46

Dekuji za rady, jdu jim zbouchat dalsi. Diky

14.5.2020 11:33
JoPe

XXX.XXX.82.6

Premus napsal(a):
Dekuji za rady, jdu jim zbouchat dalsi. Diky

Přidejte reakci

Přidat smajlík