Rosela odchov 2023/2024

Prodám Roselu penant - Prodám Rosela Pestrá 0,1 cena 600,-Žlutobřichá 1,1...
600 KčMartin73
XXX.XXX.79.128
Měl by to být pár, ale nejsem si jistý.Dávám dvě a dvě fota.Poradí někdo?Předem děkuji.
musasa
XXX.XXX.201.122
za mě máte dva samce a pánovi v příspěvku: Pokud nechováte penanty tak neodpovídejte. Na tohle tady nikdo není zvědav.
cak
XXX.XXX.127.72
samci oba
Martin73
XXX.XXX.170.108
Mockrát děkuji. Začínám a mám je asi týden. Kupoval jsem s tím že je to pár, ale nezdálo se mi to.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
První foto 0,1 druhé 1,0- třetí a čtvrté nejsou tak výstižné.
Martin73
XXX.XXX.170.108
Jen upřesním pro orientaci. První a druhé foto je jeden penant a třetí se čtvrtým fotem je druhý penant. Moje chyba že jsem nepopsal.
Martin73
XXX.XXX.79.128
Ještě dvě fota pro jistotu.Jinak děkuji za každý příspěvek.Moc si toho cením.
Martin73
XXX.XXX.79.128
Musasa
XXX.XXX.215.64
Pořád to vidím na dva samce, ale pokuste se sledovat jejich chování. Můžete poznat sám podle vydávání zvuků
Martin73
XXX.XXX.79.128
Nemám zkušenost ani se zvuky ani s chováním.Jeden se neprojevuje vůbec a je klidný.Druhý neustále hlasitě píská a je hodně živý.Na bydýlku neustále pobíhá sem a tam při neustálím kývání křídly.Jinak jako by se sobě vyhýbali.
Martin73
napsal(a):
Nemám zkušenost ani se zvuky ani s chováním.Jeden se neprojevuje vůbec a je klidný.Druhý neustále hlasitě píská a je hodně živý.Na bydýlku neustále pobíhá sem a tam při neustálím kývání křídly.Jinak jako by se sobě vyhýbali.
Odeberte jim krev a nechte si určit pohlaví. Budete mít jistotu. Takhle budete čekat a pak v chovné sezoně těžce shánět protějšek.
Protože penanty a jen přírodní chovám od r. 1981, tak mě 18 reakcí vyprovokovalo k odpovědi.
Vždy jsem měl jen 2 - 5 párů. Dnes mám jen starého samce, jako připomínku začátku chovu vzácnějších papoušků. Ten pár mláďat mě tehdy stál 3 měsíční platy. Nyní k věci.
Pohlaví podle fotky se nesnadno určuje Sám si to netroufám podle fotky určit..
Napovídá tvar hlavy, okruží oka, samice mívá i drobnější zobák a pohmatem vzdálenosti pánevních kůstek obou jedinců bych si troufal typovat pohlaví. Postoj na bidle apod, ale to začátečník nepozná. Zkušený chovatel by mu při osobní návštěvě jistě dobře poradil.
Domnívám se, že na pletivu by mohla být samice u budky samec jak píše JoPe.
Par
XXX.XXX.139.16
Martin73
napsal(a):
Ještě dvě fota pro jistotu.Jinak děkuji za každý příspěvek.Moc si toho cením.
1,1 pěkný pár
Par
XXX.XXX.139.16
Martin73
napsal(a):
A ještě jedna společná
Skoro ke konci videa sedí chvilku pár R. Penatova na ruce pak již P. Královský jinak zvuk samce R. penantova v toku najdete v každém vyhledávači i terabe zd vám některý chovatel přidá video? Odkaz: https://youtu.be/1updpuTMdvI
Martin73
XXX.XXX.152.232
Všem děkuji za reakce a rady. Pro začátečníka v začátcích cené. Díky
Jeden
XXX.XXX.139.16
Kokr
napsal(a):
Je to pár?
Jeden samec tu je poznat, druhy pták?? Dle modréch licek ale ne nevím? Letošní mladí R. Penantova modrá mutace
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Kokr
Dobrý den,to je váš odchov?
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Zdají se na letošní mladé dost vyspělí,hlavně barva peří,proto se ptám.Zkuste je vyfotit na bidle vedle sebe.Samec tam je stopro.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Asi by stačilo vyfotit toho matněji zbarveného,co je na fotce na budce,potom na pletivu nad samcem.Mohla by to být samice,chce to lepší foto.
Jeden
XXX.XXX.139.16
Kokr
napsal(a):
Je to pár?
Toto je samec 1.0 druhé dejte, lepší foto... Nejlépe vedle sebe.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Podle barvy se mě vůbec nezdá,že jsou to letošní mláďata-foto asi klame.
Jeden
XXX.XXX.139.16
Jeden
napsal(a):
Samice u vstupu na budce, Samec na bydlet.
Ano, takto jsme to tipovali všichni. Ale po výsledku DNA jsou to dva samci. Podle chování, když jsem je pustil do voliery současně, tak začala bitva o místo u vstupu do budky, vyhrála to "samice" a teď už do budky začala lozit. Budku jsem uzavřel a uvidím co se bude dít na jaře.
Jeden
XXX.XXX.139.16
Kokr
napsal(a):
Ano, takto jsme to tipovali všichni. Ale po výsledku DNA jsou to dva samci. Podle chování, když jsem je pustil do voliery současně, tak začala bitva o místo u vstupu do budky, vyhrála to "samice" a teď už do budky začala lozit. Budku jsem uzavřel a uvidím co se bude dít na jaře.
😂 Není to pak samec Rosela modrá ale tet nevím cenu obou odebrala firma, nebo vy test současné nebo každému ptskovi jindy? U jaké firmy zda to není tajné jste test dělal děkuji. Do Jara se Porvou dva. Samci
Jeden
XXX.XXX.139.16
Tak to koukám je to 100% krev te u Budky! z fota to vypadá že ten kdo vyhrál je na bydle a nahání tu druhou do hnízda, já bych bejt vama raději sundal budku ať to není masakr!!Porvou se 2 samci v toku.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Dobrý den,chtělo by to toho ptáka co sedí u budky vyfotit podobně jako toho druhého v postoji na bidle s normálním pozadím,ten lesklý plech to zhoršuje.Ale i když jsem si tu špatnou fotku zvětšil v programu,tak se zdá,že má dost široký zobák a mohtnou hlavu,spíš jako samec,chtělo by to naživo,tam by byla jistota.
To,že leze do budky neznamená,že je to samice, u rozelovitých ptáků samec většinou navštěvuje budku jako první.Ti ptáci,jestli jsou letošní jsou příliš vyspělí,jak v peří,tak v těle,proto jsem se prvně ptal,jestli je to váš odchov.Ale někdy se to stává,že i mladí ptáci jdou k podzimu v pěkném počasí do toku a mohou se hašteřit při boji o opanování budky,klidně dva samci.
Jeden
XXX.XXX.139.16
Nic porvou se v toku hmm Ale pokud ne? budou na bidle mladé vedle samca Nashledanou