VOLIERA 6 ks

Prodám Korelu chocholatou - prodám volieru o rozměrech 6m x 5,5m. 6 ks boxů...
Uživatel s deaktivovaným účtem
A stáří?
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Nechci vám do toho kecat,ale zdůvodněte,proč ta straka je samec?Dle mého názoru se jedná o samici.
Horník 2
napsal(a):
Na jaře budou mít dva roky
Tak pak máte za mě 2 samice.
Straka samec už by měl vybarvenou hlavu. A u perlostrak by samec ztratil to perlování.
Michal15
napsal(a):
Zajímavá diskuse :-) a asi by se ještě mohlo upřesnit (pokud je má pán 2 roky v chovu), jak se "chovají". Jestli jsou náznaky páření apod. Zdravím MB
To bych spíš koukala, zda někdo z nich zpívá. Nebo zda se krmí než zda se pojímají.
Máme hejno korel už x let a pojímat se jsem je viděla za tu dobu tak 5x? A to máme celou dobu 5-7 párů a úspěšně odchovávají. 😉
Horník 2
napsal(a):
Je to 100 %pára. Měli první 2 mladé. Ale mám toho opravdu hodně a navíc se střídali na vejcích. A teď mi padnul ten tmavší kus.
Tak ta tmavší je určitě samice, má šedou hlavu.
Ale podle fotky se mi nechce moc věřit, že ta perlostraka je opravdu taky samec. Je to foto aktuální? Pokud ne tak může být vše jinak.
Horník 2
napsal(a):
Děkuji moc. Já jsem je koupil od pána kterému nechtěli zasednout, a u mě po 14ti dnech hned bylo první vajíčko. Pak celkem tři. A z toho 2 mladé. Jak jsem psal na vajíčkách se střídali. V tu dobu mi hnízdilo dalších šest párů australanů. Korely mám poprvé. Mějte se a chovu zdar
A kolik těch páru dotyčný pán měl? Jestli není možné, že by zaskočil ještě u pána jiný samec. Papoušci se pojímají i 14 dní dopředu.
Protože ať na tu perlostraku koukám, jak koukám, na samce mi nepřijde. 🤔
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Dle mého názoru je ta perlostraka samec,dobře si pamatuji začátky těchto mutací u nás okolo sedmdesátých let minulého století,perloví samci,kteří byli ve zbarvení šedých, byli starší tří let,stáli okolo tří tisíc korun,byly to téměř dvě výplaty.
Takže tento samec může,pokud mu budou na jaře dva roky mít normální perlování.
Jinak k diskuzi,i Valentko ,mladý chovatel pochopil,že se nedá do všeho kecat bez zkušeností,ale určití lidé sedějí u počítače a komentují naprosto vše,jednou tak,jak to někdo poopraví,hned obrátějí názor.Když něco napíšu,tak k tomu mám pádný důvod a dokáží zdůvodnit,proč tak ,či onak.
Horník 2
napsal(a):
Je to 100 %pára. Měli první 2 mladé. Ale mám toho opravdu hodně a navíc se střídali na vejcích. A teď mi padnul ten tmavší kus.
Tak já nevím buď sem se v tom ztratil nebo to nějak nepochopil....zadáte dotaz o určení pohlaví dostane se vám pár protichůdných odpovědi a pak napíšete že to je 100% pár který už měl i mladé ...to tady lidi zkoušíte nebo to měl být kvíz nebo ?
alfonzo
napsal(a):
Dle mého názoru je ta perlostraka samec,dobře si pamatuji začátky těchto mutací u nás okolo sedmdesátých let minulého století,perloví samci,kteří byli ve zbarvení šedých, byli starší tří let,stáli okolo tří tisíc korun,byly to téměř dvě výplaty.
Takže tento samec může,pokud mu budou na jaře dva roky mít normální perlování.
Jinak k diskuzi,i Valentko ,mladý chovatel pochopil,že se nedá do všeho kecat bez zkušeností,ale určití lidé sedějí u počítače a komentují naprosto vše,jednou tak,jak to někdo poopraví,hned obrátějí názor.Když něco napíšu,tak k tomu mám pádný důvod a dokáží zdůvodnit,proč tak ,či onak.
Takže perlostraka samec může mít dál i po prvním přepeření perlování?
Mně právě chovatel, od kterého je máme tvrdil, že tak se pozná 100% pohlaví - že samci zmizí to perlování, kdežto samici zůstane. 🤔
Za mě je ta perlová straka samice. Pár hnízd od několika párů jsem měl a ještě tu dva páry stále mám.Samcům v tomhle věku vždy perlování na hřbetě vymizelo a zůstalo jen nepatrné zbytkové perlování na křídlech. Je však pravda, že v minulosti kdy se u nás začaly perlové korely objevovat, tak samcům tehdy perlování vydrželo déle. První nebo jeden z prvních patrně měl p. R.Strnad a dovezl je z NDR.
Horník 2
napsal(a):
Zdravím, byl to jistě pár (1,1) šedá straka x šedá perlostraka. Takže zůstala samička perlostraka a že se střídali na snůšce není nic neobvyklého, právě to je dobře! No a dopárovat můžete - perlostraka, slabá straka, bílá, lutino, skořicová a shánějte aspoň ročního, max. dvouletého. S pozdravem Zappe