Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.5.2022 17:22
Luigi_Cz

XXX.XXX.9.12

Zdravím,
chtěl bych se zeptat. Mám ve voliéře chový pár starý cca 5 let. A doma mám samici (ručně dokrmenou) cca 2 roky starou. Pár ve voliéře mi nechce nést vajíčka a myslím si, že je problém v samici. Protože sameček chodí za samici a zpívá ji. A samice ho ignoruje, ale sedí vedle sebe. A doma mi samice snáší prázdná vajíčka. Chtěl bych se těžký zeptat, jestli mam vzít samečka z voliéry a spářit ji s samici co mám doma, nebo se mam na to vykašlat ?

Děkuji za rady.

7.5.2022 19:49
jarat

XXX.XXX.205.181

Jestli máte ve voliéře chovný pár, který pravidelně hnízdí a odchovává,tak proč ještě nepočkat?

8.5.2022 13:47
Luigi_Cz

XXX.XXX.31.241

jarat napsal(a):
Jestli máte ve voliéře chovný pár, který pravidelně hnízdí a odchovává,tak proč ještě nepočkat?

Chovný pár to je. Ale když jsem kupoval, tak minulý rok nenesly. A bojím se , že letos taky neponesou. Proto řeším, že bych samečka spářil s mladou samici co mi nese.

8.5.2022 14:18
jarat

XXX.XXX.205.181

Luigi_Cz napsal(a):
Chovný pár to je. Ale když jsem kupoval, tak minulý rok nenesly. A bojím se , že letos taky neponesou. Proto řeším, že bych samečka spářil s mladou samici co mi nese.

Asi jste naletěl a koupil zajíce v pytli.
Tak tu druhou pusťte k tomu "chovnému páru". A raději přidejte ještě jednu budku.

8.5.2022 14:23
Luigi_Cz

XXX.XXX.31.241

jarat napsal(a):
Asi jste naletěl a koupil zajíce v pytli.
Tak tu druhou pusťte k tomu "chovnému páru". A raději přidejte ještě jednu budku.

To nebyl úplně zajíc v pytli. Já tušil , že neponesou no, ale doufal jsem , že když jim dám péči. Tak se vzpamatuji. Ale ta samice co je v páru je taková oškubaná a jen sedí a kouká. A přijde mi , že toho samečka právě ignoruje. A ta samice co mám doma. Tak ta mi zase pravidelně snáší sama.

Neregistrovaný uživatel

8.5.2022 15:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Luigi_Cz napsal(a):

Chovný pár je ten, který prokazatelně odchovává mladé!

8.5.2022 16:09
Pepa123

XXX.XXX.236.113

Jak napsal jarat 👍 , tak to zkuste a jestli to bude fungovat máte odchovu ještě letos.

8.5.2022 16:10
Luigi_Cz

XXX.XXX.236.1

Pepa123 napsal(a):
Jak napsal jarat 👍 , tak to zkuste a jestli to bude fungovat máte odchovu ještě letos.

Dobře díky moc za rady.

8.5.2022 16:35
Luigi_Cz

XXX.XXX.31.241

Pepa123 napsal(a):

A ještě bych se chtěl zeptat. Když tu samici co mám doma dám do voliéry ven. Nemůže se mi stát , že zmrzne ? Nebo to počasí už zvládne? A taky by mě zajímalo , jestli se ty samice nepomlátí.

8.5.2022 16:49
exotchov

XXX.XXX.168.151

Luigi_Cz napsal(a):
A ještě bych se chtěl zeptat. Když tu samici co mám doma dám do voliéry ven. Nemůže se mi stát , že zmrzne ? Nebo to počasí už zvládne? A taky by mě zajímalo , jestli se ty samice nepomlátí.

Ta co je na nic odstranit,nejlepe z dohledu a slechu,a tu domaci dat k nemu.nezmrzne,pocasi bude letni.

8.5.2022 21:06
jarat

XXX.XXX.205.181

Luigi_Cz napsal(a):

U vás ještě mrzne? V tom případě ji dejte ven až po zmrzlých;) A klidně bych tam nechal i tu původní.

8.5.2022 21:08
Luigi_Cz

XXX.XXX.236.1

jarat napsal(a):
U vás ještě mrzne? V tom případě ji dejte ven až po zmrzlých;) A klidně bych tam nechal i tu původní.

Ne že by mrzlo, ale teploty z nás klesnou na 8 stupňů a já právě nevím , jestli ta Korela, když je zvykla být celý život doma, snese ty noční teploty.

10.5.2022 15:00
Luigi_Cz

XXX.XXX.2.187

jarat napsal(a):

Zdravím,
chtěl bych se ještě zeptat. Tam jsem dal samici do voliéry. Takže mám ve voliéře dvě samice a jednoho samce. Samec mi začal po jednom dnů útočit má tu původní samici, s kterou byl původně spářený ( starší samice). A ta samice co jsem měl doma a dal jsem jí k nim tak buď bokem , nebo sedí co nejníž. Chtěl bych zeptat. Je to dobře nebo špatně , že samec útočí na tu původní samici.

Neregistrovaný uživatel

10.5.2022 15:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Původní samici dejte pokud možno mimo dohled samce,těm co zůstali dopřejte klid a čas.Lepší řešení je dát samce z novou samicí do jiné voliéry-pokud je ovšem kam.

10.5.2022 15:22
Luigi_Cz

XXX.XXX.2.187

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Původní samici dejte pokud možno mimo dohled samce,těm co zůstali dopřejte klid a čas.Lepší řešení je dát samce z novou samicí do jiné voliéry-pokud je ovšem kam.

No ono právě není kam. Mám zatím jenom jednu voliéru.

10.5.2022 15:51
lavice

XXX.XXX.225.240

Luigi_Cz napsal(a):
Ne že by mrzlo, ale teploty z nás klesnou na 8 stupňů a já právě nevím , jestli ta Korela, když je zvykla být celý život doma, snese ty noční teploty.

Dal bych je dohromady, ale jak ji dáte ven, tak stejně začne přepeřovat a odchovu se dočkáte až přepeří, pokud půjde se samcem. Samici co sedí a kouká jak uvádíte vyřadte z chovu, ta již bude stará.

10.5.2022 15:56
Luigi_Cz

XXX.XXX.236.1

lavice napsal(a):
Dal bych je dohromady, ale jak ji dáte ven, tak stejně začne přepeřovat a odchovu se dočkáte až přepeří, pokud půjde se samcem. Samici co sedí a kouká jak uvádíte vyřadte z chovu, ta již bude stará.

Samice co sedí bokem a kouká tak přepeřuje a je to ta mladší ( dva roky). A na tu starší ( 5let) samec nalétává a je vůči ní agresivní.

10.5.2022 17:33
Pepa123

XXX.XXX.236.113

Luigi_Cz napsal(a):
Samice co sedí bokem a kouká tak přepeřuje a je to ta mladší ( dva roky). A na tu starší ( 5let) samec nalétává a je vůči ní agresivní.

Psal jste že tu mladší máte doma. Předpokládám že byla v nějaké klecy. Takže teď tu starší odchytte a dejte jí prozatím místo té mladší kde do teď byla. A novému páru dejte nějaký čas než si na sebe zvyknout , hned na to určitě nehupsnou 😁.

10.5.2022 17:35
Luigi_Cz

XXX.XXX.236.1

Ano , přesně tak nějak jsem si myslel , že bych to udělal. Ale nebyl jsem si jistý , jestli je to správné.

Děkuji za radu.

15.5.2022 13:18
Luigi_Cz

XXX.XXX.236.1

Zdravím,
tak už je to týden co jsem starou samici oddělil od samce a dal jsem mu mladší samici ( cca 2 roky, ručně dokrmená). Sameček jeví o samici zájem, chodí za ní , zpívá ji. Ale samice buď sedí sama bokem a prohrabuje si peří, nebo když k ní sameček přijde, tak ho odežene. Chtěl bych se zeptat, vím že je to týden, což je krátká doba. Ale je možné ,že se časem spáří? Samička byla totiž ručně dokrmovaná a původně byla jako mazlíček doma. Ale doma začala být nepříjemná a nevšímala si mě. Teď jak je ve voliéře se samečkem. Tak právě sedí bokem a samečka odhání. A když přijdu, tak už čeká u dveří se zalomenou hlavičkou, že chce podrbat.

Děkuji za odpověď.

15.5.2022 13:53
exotchov

XXX.XXX.168.151

Vse chce cas.ale jistota neni nikdy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík