Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.9.2022 15:50

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, na tuto mutací neofemy tyrkysové. V inzerci jsem našel jen světle žluté se zelenkavým nádechem, pod názvem diluet. Zajímalo by mě zda se jedná také o diluet, nebo o nějakou jinou mutaci a popřípadě jestli ji někdo nemá na prodej. Ještě jsem našel v diskuzích název citrone, ale nevím jestli se jedná o synonymum nebo jinou mutaci.

5.9.2022 17:09
petajz

XXX.XXX.141.140

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, na tuto mutací neofemy tyrkysové. V inzerci jsem našel jen světle žluté se zelenkavým nádechem, pod názvem diluet. Zajímalo by mě zda se jedná také o diluet, nebo o nějakou jinou mutaci a popřípadě jestli ji někdo nemá na prodej. Ještě jsem našel v diskuzích název citrone, ale nevím jestli se jedná o synonymum nebo jinou mutaci.

Skořicový diluet.Moc pěkný sameček.

11.9.2022 17:16
učeň

XXX.XXX.90.156

Dobrý den,
nemyslím si, že je to skořice. Ta by neměla tak modré zbarvení na křídle.
P.S.: žlutá mutace není diluet ale dilute.

4.10.2022 06:23

Děkuji za odpovědi, nevěděl by někdo jak této mutace dosáhnout ?

4.10.2022 15:30
atobajus

XXX.XXX.195.189

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Děkuji za odpovědi, nevěděl by někdo jak této mutace dosáhnout ?

Musíte si ji koupit nebo alespoň štěpitelný pár.

5.10.2022 07:42
Uda

XXX.XXX.121.168

Dobrý den na obrázcích máte klasické dilute. Tahle klasická barva se pomalu vytrácí neboť již jsou formy červeno břiché a červeno prsé což jsou selektívní barva a víceméně dominantní a žlutobřichých ptáků je po málu alespoň u nás. Já sám se snažím rozvinout trochu chov těchto barev + opalíny ale opět jen žlutobřiché. Já se letos hodně opřel o přírodní samce a mutační samice (dilute opalíny a mým cílem hlavně odchov štepitelných samců, protože opalín je mutace vázaná na pohlaví a jsou zde nositeli pouze samci, dilute je recesívní a zde štěpí obě pohlaví. Jsem v situaci kde bych radši vyměnil do krve. Protože osud je někdy proti nám a z cíle odchovu hlavně samců je víc samic 😂. Takže již mám něco rozjednáno ale pokud to vyjde měl bych mít něco na víc ale bohužel samce nikoliv, jen samice ale jen štepitelné mám tu 0,4 letošní a 0,1 loňská kterou držím jen skrze tě štepitelnosti. Ale jak říkám již je domluva s jedním kolegou na výměnu on má zase samičky opalinové skořicové a ta má přednost, ty potřebuji na mě 2,0 štepitelné samce.
Chce to chodit a hledat.
Jak jste zmiňoval citrone tak to je sinonymum pro kombinaci dilute skořicovou, jsou to ptáci krásné žluťi bez zeleného přelivu jako u klasických dilute.

7.11.2022 19:48
eMeR

XXX.XXX.224.46

Zdravím vás, kolegovci. Taktiež potvrdzujem, že sa jedná o mutáciu dilute. Mám k dispozícii 2.1, som ochotný vymeniť pre zmenu krvi - čistá forma žltobruchá, krúžky 2022. Prikladám foto mladých aj s rodičmi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík