Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.1.2015 01:05
awery

XXX.XXX.171.2

Ahoj,
hledám vhodné plemeno berana pro mé kříženky (asi sf, merino).
Hledám otužilé ovce, které mohou být venku se salaší, chodivé a s dobrými porody a mateřskými vlastnostmi.
Moc se mi líbí clun forest, ale ty jsem nenašla bez pp. Víte o nějakých? Nebo jiné zajímavé plemeno?

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.1.2015 09:42

Suffolk je hodne odolny. Porody jsem mel vzdy v pohode, zadne dokrmovani. Chodivy zas tak moc nejsou, ale aspon nemaji tendence zdrhat. Obecne bez pop penkneho berana hledejte u malo a mini chovatelu. Jelikoz velkochovatel pekneho uchovni a zbudou ti horsi. Stejne tak jehnice a bahnice. Navic jsou platci dph.
Nebo zkuste krizeneho berana treba suffxroman nebo suffxzwart ci suffxvychodofriska. To staci projet par vesnicema v okoli, pokoukat co maj lidi u baraku a poptat se. Na nachodsku znam dva chovatele cluna.

11.1.2015 10:37
ovčáček

XXX.XXX.86.214

Ahoj, suffolk je asi dobrá volba i ten clun, na bazoši jich je dost, Záleží z které části česka jsi? Kamarád by určítě měl, je od Prahy

11.1.2015 18:19
awery

XXX.XXX.171.2

Jsem od Brna, právě se bojím, aby mi ty moje kříženky, které jsou přeci jen menší než čisté sf dobře porodily hlavně ten poměr pánev matky x hlava jehněte.
Mohla bych poprosit, o kontakt na chovatele clun foresta? zkusila jsem teď oslovit jednoho známého, ale kontaktů není nikdy dost :) Do Prahy občas jezdím, tak si maximálně v kufru přivezu jednou něco užitečného
A děkuji za rady

11.1.2015 19:27

Na krizenky mensiho vzrustu by mel prijit poprve beran mensiho plemene, treba romanak a az pak nejakej masnak. Ale ja jsem to taky risknul tak doufam ze to pujde bez problemu. Zase je to pul napul, takze by i to mlade melo byt mensiho vzrustu po narozeni po matce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík