Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.1.2015 18:39
arbika

XXX.XXX.123.110

Dobrý den,
jakou byste poradili pořídit síť na seno pro kozy. S jak velkými oky a jaký objem, rozměry, s kroužky nebo bez? Síť bude cca pro dvě kozy. Děkuji.

20.1.2015 21:02
lilo

XXX.XXX.201.210

Pokud mohu.. Site nedoporucuju... Mela je moje sestra a krom toho ze je kozy pomerne rychle ponicily a to ma kozy bezrohe a oko asi 8 cm...jsou schopne se do nich ruzne zamotat tzn. I se obesit...

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.1.2015 21:40

Je to čistě o zkušenosti s nimi a o jednotlivých zvířatech. Já je třeba používám, protože mi to umožňuje krmit zároveň v krmítkách a k tomu si ty nejvíc usurpované kusy zalezou do domečku k síti, kde mají klid. (krmení volným senem by zde bylo velice komplikované, proto volba sítě).
Pravda, že do sítě se mi již párkrát ovce / koza zavěsila (nic se nestalo, kontroluji je často - nemám žádné plašany, takže prostě zůstala zaháknutá s hlavou uvnitř a čekala, až jí vysvobodím), ale jak jsem změnila běžné sítě s velkými oky za slow-feederové s oky malými, tak se mi to již nestalo.
Tedy já je naopak doporučuji. Navíc plýtvání senem je díky nim daleko menší.

21.1.2015 10:56
arbika

XXX.XXX.123.110

A malé oka jsou jaké? To jsou ty rozměry 2 x 2 cm?

21.1.2015 11:41
androvamilada

XXX.XXX.14.171

Ahoj.

Před vánoci jsem kupovala čtyři: http://www.kamir.cz/d4116-m104-cz-sit-na-seno-oka-3-x-3-cm Tyhle. Nejen že kozy přišly o ušní známky, půlroční kozička se mi oběsila, když tam během dne vykousaly 10cm díru a strčila do ní hlavu...
Během pár týdnů je kozy rozcupovaly, sítě se páraly i samy od sebe. Už nikdy víc.

Milada.

21.1.2015 12:01
lilo

XXX.XXX.201.210

Je potreba ke kozam pristupovat jako ke zvlastni bytosti...a prizpusobit ji prostredi tak aby to pro ni bylo co mozna nejbezpecnejsi... Koza neni kun, ani ovce koza je proste koza... Ma jiste rekneme s nadsazkou charakterem podminene...sebevrazedne sklony at uz je to nenazranosti nebo zvidavosti a domyslivosti a jakym si kozim stereotypem dosahnout sveho... Je schopna se sebeposkodit, obesit, zamotat i v pevnem krmitku, nebo v dratenem oplutku, je schopna se takovym zpusobem zamotat do cehokoli a v takove vysce ze to postrada logiku...

21.1.2015 12:37

Já mám obyčejné tyto http://www.kamir.cz/d539-m104-cz-sit-na-seno-oka-45-x-45-cm (panu Kamírovi děkujeme za propůjčení obrázků :) a jediné zvíře, co mi v tom kdy zůstalo, byla ovce. To kozy, jak píše "lilo", jsou jiný kalibr. Jedna, když jí rašily rohy, se dokázala několikrát navrat hlavou do kari-sítě, že vůbec nešla vyndat. Naštěstí jí rohy dorostly a jiná takhle "inteligentní" ve stádu není, tak už je klid. Tato je ale jediná, která žere ne ve výběhu (byť tam mají hojnost), ale prostrkává hlavu skrz ovčí pletivo (obzvlášť malé díry u země)... Takže prostě musí mít tu hlavu někde narvanou, aby se najedla, jak si ona přestavuje...
Tedy, prostě, za mě se sítěmi s malými dírami spokojenost - žerou z nich všichni - od koní až po minikozy. Jen je dobré, aby se dbalo na to, aby visely dostatečně nad zemí a nikdo si do nich nešlápl..
ale evidentně názor na jejich nebezpečnost odrazuje víc.
Co taky koňáci používají, je dvojitá ochrana - seno do sítě a síť třeba do bedny (což by u koz asi nebylo fun Kční, ale napadá mě, třeba seno do sítě a síť do krmelce... Tam už by se neměly narvat tak, aby se něco stalo.. Těžko říct, jak máte šikovné jedince :D.

21.1.2015 13:48

Jediná síť co má smysl je ta drahá od Equility. Byla to moje první síť kterou jsem pořídil a krmím z ní kozy stále když jspou v separaci od ostatních a Kozlíci jí tam mají všichni neustále. Je dost velká, aby se do ní pohodlně vešel malej balík sena (asi 16kg) a nemůžu si na ní stěžovat. Kozy jí nerozkoušou. Ani jalovice co se o ní drbala jí nikde ani rohama nerozpárala. Mám jich nakoupenejch 6 a protože jsem s ní nadmíru spokojen a stále poslouchám jak jsou sítě na prd, tak jsem si ze zvědavosti koupil sítě z Kamíru i Agrotranzu a když jsem zjistil, že jsou malý, že se mi do nich ani nevejde ten balík sena a že po 24hodinách byla sít rozkousaná tak, že nemělo smysl je opravovat, tak jsem je zahodil.
http://www.equility.eu/eshop/produkt/3-sit-na-seno-mala.html#desc
To že se vám do ní nezamotá zvíře známkou vám ale nezaručim. Když ale bude dost vysoko a nebude u země tak tu pravděpodobnost dost snížíte.
Kuba.

21.1.2015 13:49

Jo ale jak píšu drahá... Vzhledem k tomu že s nimi krmím přes rok a všechny stále drží, tak drahé je spíš kupovat ty levné které nic nevydrží...

21.1.2015 21:23
Nicola

XXX.XXX.213.74

Mám pro ovečky také síť na seno, jedna "osobnost" už se do jí 2x zasekla, nicméně zůstala stát a čekala až ji vysvobodím. Každopádně to byla moje chyba, protože jsem v síti viděla menší díru a její opravu nechala na později. Pokud jakoukoli díru (tj. Jeden překousnutej špagát u sítě s oky 5cm) opravím hned, jak na ni narazím, žádný malér se nestane. Síť kontroluji každý den při plnění a věším ji trochu do vzduchu, aby do ní ovce nemohly hrabat nebo se zamotat nohama. Od té doby, co mám síť se se senem už tolik neplýtvá, i když i z té sítě toho umí dost vytahat. Jo a ještě doplním, že ovce jsou bezrohé, s rohatými zkušenost nemám.

21.1.2015 21:39
bischof.vlastimil

XXX.XXX.39.160

Sit na seno je dobra vec zejmena se mi moc liby ze je mozno naplnenou sit namocit treba v sudu z vodou kdyz mame prasnejsi seno. Ale pouzival jsem ji hlavne u koni. U ovci a koz jsem to zkusil ale nevydel jsem velke vyhody oproti memu normalnimu zpusobu.

21.1.2015 21:53

Jen poslední věc k těm sítím od Equility:
jsou bezuzlíkové a vyrobené z polypropylenu. Ty co dělá Kamír a všichni ostatní jsou z nylonu a oka jsou dělaná uzlíky. To jsou 2 podstatné rozdíly. Polypropylen zvířata nepřekoušou a jestli jo, tak až za hodně, hodně dlouho dobu a jak je to bezuzlíkové, ale oka jsou spletené, tak nehrozí že by se nějaké oko zvětšovalo.
Nejsem jejich žádnej obchodní zástupce, nemám z jejich propagace ani korunu, ale fakt pokud chce někdo síť na seno, tak doporučim jedině tu od nich...

21.1.2015 22:08

Http://www.kamir.cz/d539-m104-cz-sit-na-seno-oka-45-x-45-cm

Také mám u koz - bezrohých - tyto ( nebo podobné ) sítě. Věším je dost vysoko. Mám je cca 3 roky, jsou sice spravované, ale stále fun Kční.

23.1.2015 17:55
tera1

XXX.XXX.64.22

Naše kozenky mají normální síť pro koně, pověšenou v maštali, cca 60cm nad zemí a krom toho, že toho z ní dost vytahají nemáme, zaplať pánbu, žádnou negativní zkušenost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík