Zapřahání beranů do vozíku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.1.2015 13:23
janeck

XXX.XXX.62.115

Ahoj všem,

nemá z vás někdo čirou náhodou fotografie beranů zapřažených do vozíku, který uveze více dětí?
v 70. Letech jsem se na podobném potahu vozil někde Klatov:).
Rád bych tuhle zábavu dopřál i svým beranům:)

Díky Janeck.

28.1.2015 13:26
bischof.vlastimil

XXX.XXX.32.62

Na to(fotky) si počkám i ja.

28.1.2015 16:14
lilo

XXX.XXX.201.210

U tech beranu si to neumim dost dobre predstavit, snad jen u kastratu...

28.1.2015 21:11
vokjam

XXX.XXX.205.189

Jako malý kluk jsem zapřahal do vozíku bernardýna a kozu a podnikal s nimi několikakilometrové výlety. Nejlepší bylo, když nás /mě a kozu/ bernardýn zatáhl do potoka, aby se ochladil... Škoda, že tenkrát nikdo neudělal fotografii. V.K.

31.1.2015 21:05
Kejssis

XXX.XXX.177.37

Zdravím mám ted už dvouletého beránka a docela bych také uvítala nějakou lehkou zátěž pro něj, je hodný ale už má své beraní dny chce blbnout a trkat...tak co mu dopřát se utahat vozíkem, docela bych uvítala diskuzi jak velký vozík nejlépe foto, jakou zátěž může mít ?, a tak...

1.2.2015 13:18
gameness

XXX.XXX.49.182

Mna by zaujimalo ake plemeno by sa nato najviac hodilo.

2.2.2015 15:12
JanaKostelec

XXX.XXX.117.11

Nějak si neumím představit, že by beran šel tam, kam by jste chtěli vy. Tedy leda, že by před ním někdo běžel např. S chlebem či rohlíkem. Já bych měla strach si na takovýto vozík sednout

2.2.2015 18:12
anobbona

XXX.XXX.84.98

No, syn teď sjíždí Kačeří příběhy a tam v některém díle paní Čvachtová jede s párem beranů...tož se mrkněte tam

2.2.2015 19:08
bischof.vlastimil

XXX.XXX.37.192

Já si to řízení představit dokážu podobně jak u kone když jezdíme jen na ohlávce.

2.2.2015 20:28
dana bouckova

XXX.XXX.13.89

..tak to si taky nedovedu představit, že by náš Ivan něco takového dělal..leda bych před ním utíkala s kyblem ovsa...smajlík

2.2.2015 21:47
bischof.vlastimil

XXX.XXX.41.199

dana bouckova napsal(a):
..tak to si taky nedovedu představit, že by náš Ivan něco takového dělal..leda bych před ním utíkala s kyblem ovsa...smajlík

Myslím si že osel je tvrdohlavý víc a i toho jsme zvládli ukočírovat i rozpohybovat.

2.2.2015 22:35
JanaKostelec

XXX.XXX.117.11

Osel je jen tvrdohlavý, ale je to tažné a nosivé zvíře :) něco jako kůň, beran je naprosto odlišné nátury, ale možné je všechno, třeba se vám to podaří

3.2.2015 15:51
profesor1

XXX.XXX.192.99

Koukněte na pohádku - Obušku z pytle ven, jak pan Pešek pověsil bodlák na "udici" před oslíka. Možna za chlebem, nebo rohlíkem by beran utíkal

3.2.2015 18:01
lilo

XXX.XXX.201.210

Beran je ze sve podstaty zvire trkave a nejinak tomu je i u naseho berana...proto k nemu tak pristupuji a nenapadlo by me jej zaprahat, natoz dva berany... Ale nekde jsem cetla ze tazna sila kozliho sprezeni je cca 400kg. A podle vlastnich zkusenosti maji ovce rozhodne vetsi drive jak kozy :) takze kdyz dva statni 100kg berani povezou 400 kg myslim ze to uvezou... Http://www.vozikypropsy.wbs.cz/Nabidka-produktu.html tady se muzete inspirovat...http://www.flickriver.com/photos/carryfreedom/2431334858/
http://www.addisgag.com/picture/Funny-Goat-Cart.

6.2.2015 13:06
ralfa

XXX.XXX.196.175

Tak to by mozna asi slo u tech koz v odkazech, nebo jak nekdo psal u kastratu. Mame sice "jen" oessantskeho berana, ale nedokazu si predstavit, ze by me vozil poslusne tam kam chci ja , je to maly satan, a i kdyz je maly a tim padem lepe zvladatelny, mam co delat kdyz zacne s tim jeho zachvatem ala vymlatim z tebe kolena. Ma svou hlavu a v podstate je nemozne ho po dobrem, nebo po zlem prinutit udelat neco co nechce. Rikala jsem si, ze jedine od mala kdyby se ucil, ale i tak si myslim, ze jakmile beran dospeje proste na romanticke projizdky asi nebude mit naladu aby me vozil a ja se kochala vtackama na stromech . Jako napad je to dobry a treba ovce, nebo kozy to muze i bavit, jsou hrave a kdyz jsou od mala naucene beru. Kazdpopadne lidi co mam rada bych rozhodne neposadila za 100kiloveho berana. Ale treba na sousedce bych to mohla otestovat, ta vecne brble, treba by ji to zavrelo pusu na cas nez by se zotavila .
Pokud by se to nekomu podarilo zrealizovat dejte urcite video.

6.2.2015 15:20
JanaKostelec

XXX.XXX.164.114

ralfa napsal(a):
Tak to by mozna asi slo u tech koz v odkazech, nebo jak nekdo psal u kastratu. Mame sice "jen" oessantskeho berana, ale nedokazu si predstavit, ze by me vozil poslusne tam kam chci ja , je to maly satan, a i kdyz je maly a tim padem lepe zvladatelny, mam co delat kdyz zacne s tim jeho zachvatem ala vymlatim z tebe kolena. Ma svou hlavu a v podstate je nemozne ho po dobrem, nebo po zlem prinutit udelat neco co nechce. Rikala jsem si, ze jedine od mala kdyby se ucil, ale i tak si myslim, ze jakmile beran dospeje proste na romanticke projizdky asi nebude mit naladu aby me vozil a ja se kochala vtackama na stromech . Jako napad je to dobry a treba ovce, nebo kozy to muze i bavit, jsou hrave a kdyz jsou od mala naucene beru. Kazdpopadne lidi co mam rada bych rozhodne neposadila za 100kiloveho berana. Ale treba na sousedce bych to mohla otestovat, ta vecne brble, treba by ji to zavrelo pusu na cas nez by se zotavila .
Pokud by se to nekomu podarilo zrealizovat dejte urcite video.

Mluvíte mi z duše, sama bych to líp nenapsala

8.2.2015 20:57
honzauta

XXX.XXX.231.144

Někde v domácím rádci z první republiky jsem viděl berana zapřaženého ve vozíku, na vozíku konev s mlékem a rozváželi mléko po ránu do domácností. Tak to asi jde.

22.1.2021 22:30
hnaa

XXX.XXX.122.236

V případě beranů se zapřahali skopci. Byli klidní a měli sílu. U kozlů je to fuk. Teď budu učit tahat kozu, protože ač rády bych měla silné skopce, tak z kozy mám mléko a bohužel nemůžu mít zvířata navíc. A přitom klidného mladého kandidáta, ale ještě s koulemi bych měla :-)

kozlík.rambo

25.1.2021 12:58
kozlík.rambo

XXX.XXX.171.103

Já jednou vozil děti na vozíčku, který táhl kozel. S beranem jsem to nezkoušel, ale když je beran dospělý a statný, tak uveze více menších dětí

Zkuste vyhledat v google obrázcích anglicky "sheep carriage", "sheep drawn carriage", "sheep cart" nebo "sheep harness carriage".

Přidejte reakci

Přidat smajlík