Jako malý kluk jsem zapřahal do vozíku bernardýna a kozu a podnikal s nimi několikakilometrové výlety. Nejlepší bylo, když nás /mě a kozu/ bernardýn zatáhl do potoka, aby se ochladil... Škoda, že tenkrát nikdo neudělal fotografii. V.K.
Beran je ze sve podstaty zvire trkave a nejinak tomu je i u naseho berana...proto k nemu tak pristupuji a nenapadlo by me jej zaprahat, natoz dva berany... Ale nekde jsem cetla ze tazna sila kozliho sprezeni je cca 400kg. A podle vlastnich zkusenosti maji ovce rozhodne vetsi drive jak kozy :) takze kdyz dva statni 100kg berani povezou 400 kg myslim ze to uvezou... Http://www.vozikypropsy.wbs.cz/Nabidka-produktu.html tady se muzete inspirovat...http://www.flickriver.com/photos/carryfreedom/2431334858/
http://www.addisgag.com/picture/Funny-Goat-Cart.
Tak to by mozna asi slo u tech koz v odkazech, nebo jak nekdo psal u kastratu. Mame sice "jen" oessantskeho berana, ale nedokazu si predstavit, ze by me vozil poslusne tam kam chci ja , je to maly satan, a i kdyz je maly a tim padem lepe zvladatelny, mam co delat kdyz zacne s tim jeho zachvatem ala vymlatim z tebe kolena. Ma svou hlavu a v podstate je nemozne ho po dobrem, nebo po zlem prinutit udelat neco co nechce. Rikala jsem si, ze jedine od mala kdyby se ucil, ale i tak si myslim, ze jakmile beran dospeje proste na romanticke projizdky asi nebude mit naladu aby me vozil a ja se kochala vtackama na stromech . Jako napad je to dobry a treba ovce, nebo kozy to muze i bavit, jsou hrave a kdyz jsou od mala naucene beru. Kazdpopadne lidi co mam rada bych rozhodne neposadila za 100kiloveho berana. Ale treba na sousedce bych to mohla otestovat, ta vecne brble, treba by ji to zavrelo pusu na cas nez by se zotavila .
Pokud by se to nekomu podarilo zrealizovat dejte urcite video.
ralfa
napsal(a):
Tak to by mozna asi slo u tech koz v odkazech, nebo jak nekdo psal u kastratu. Mame sice "jen" oessantskeho berana, ale nedokazu si predstavit, ze by me vozil poslusne tam kam chci ja , je to maly satan, a i kdyz je maly a tim padem lepe zvladatelny, mam co delat kdyz zacne s tim jeho zachvatem ala vymlatim z tebe kolena. Ma svou hlavu a v podstate je nemozne ho po dobrem, nebo po zlem prinutit udelat neco co nechce. Rikala jsem si, ze jedine od mala kdyby se ucil, ale i tak si myslim, ze jakmile beran dospeje proste na romanticke projizdky asi nebude mit naladu aby me vozil a ja se kochala vtackama na stromech . Jako napad je to dobry a treba ovce, nebo kozy to muze i bavit, jsou hrave a kdyz jsou od mala naucene beru. Kazdpopadne lidi co mam rada bych rozhodne neposadila za 100kiloveho berana. Ale treba na sousedce bych to mohla otestovat, ta vecne brble, treba by ji to zavrelo pusu na cas nez by se zotavila .
Pokud by se to nekomu podarilo zrealizovat dejte urcite video.
Mluvíte mi z duše, sama bych to líp nenapsala
kozlík.rambo

XXX.XXX.171.103
Já jednou vozil děti na vozíčku, který táhl kozel. S beranem jsem to nezkoušel, ale když je beran dospělý a statný, tak uveze více menších dětí
Zkuste vyhledat v google obrázcích anglicky "sheep carriage", "sheep drawn carriage", "sheep cart" nebo "sheep harness carriage".