Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.2.2015 20:44
vlciak

XXX.XXX.191.81

Dobrý chcem sa spýtať či je možné aby prijala koza cudzie kozliatko a či by ho odkojila či by ho nebila a tak...diky za rady tej mojej uhynuli kozliatka.

5.2.2015 20:56
roklanka

XXX.XXX.45.11

To ví jen ta koza, některá přijme, jiná by ho utloukla.

5.2.2015 21:10
pajca

XXX.XXX.73.177

Jestli se to stalo při porodu, můžete to zkusit, ale netvrdím že se to podaří.
Cizí kůzle pomazejte plodovými obaly, když se koza zčistila, nebo jejím
mlezivem a dejte ji ho olízat. Sledujte jak se bude chovat.Někdy, když koza přijde
o kůzlata, snaží se přivlastnit cizí. Přeju, aby se to povedlo.

5.2.2015 21:11
lilo

XXX.XXX.201.210

MNE SE TO PODARILO U JEDNE LAHVACKY CO BYLA TYDEN DOMA V BEDYNCE... KDYZ JSEM VIDELA ZE KOZENA RODI HNED JSEM JI POMATLALA CELOU PLODOVOU VODOU... KOZENA JI VZALA... KDYZ JSEM TO ZKOUSELA U TE SAME KOZY DALSI ROK S DVA DNY STARYM KOZLIKEM ZE CTYRCAT KTERY ALE BYL S OSTATNIMI S MATKOU V CHLIVKU, TAK S NIM MI TO NEVYSLO... NO HOLD JSEM PAK CHODILA TREBA TRIKRAT DENNE KOZU PODRZET ABY SE TAKE NAPIL... TAK TREBA SE ZADARI... JEN JESTE DOPLNIM ZE TA KOZICKA PRVNI BYLA ODMITNUTA MATKOU PO DESNYM PORODU, MATKA ANI NEMEKALA...VE VASEM PRIPADE TO MUZETE ZKUSIT ALE MOC SANCI TOMU ABY PRIJALA CIZI ZA TECHTO PODMINEK KDY JI UHYNULY NEDAVAM...

8.2.2015 13:21
pavkava

XXX.XXX.43.37

Mě koza malé odmítla 2 dny jsme ji musely držet, aby se malé napilo než si dala říct. Zkoušeli jme kozlíka dát druhé co porodila kozičku, ale marně. Teď mám pocit, že kozlíka zase odmítá pořád naříká chudák malej máma ho ani nechrání jako ta druhá svoji malou, tak jsem je musel rozdělit (mámy - byly spolu v chlívu) Tak nevim jestli prikrmovat flaškou asi jo, je chudák oproti druhé kozičce záprdek.

8.2.2015 14:10
Nicola

XXX.XXX.213.74

Také mi ovce odmítla jedno jehně z dvojčat (porodila ho jako druhého, olízala, nechala napít mleziva a o tři hodiny později vidím, jak ho vyhání a on bečí a snaží se k ní dostat zpět), bývala by ho utrkala. Dala jsem ji i s jehňaty do samostatného boxu, ovci přivázala tak, aby dosáhla na seno liz i vodu, ale aby neměla moc velkou možnost pohybu a odvržené jehně tam mělo možnost utrhnout si kus žvance bez dostání výprasku. Chodím ji přidržovat, aby se malý napil, ale vypadá to podle bříška, že si i sám někdy ukradne, když ovce kojí druhé jehně. Uvažuji zda nezačít s příkrmem, ale ovce má vemeno, že by nakrmila čtyřčata a malý vypadá dobře napapaný, tak zatím čekám. Modlím se, aby si za pár dní dala říct a jehně vzala na milost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík