Kolik má asi denně přibrat kůzle?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.2.2015 16:37
kristina

XXX.XXX.176.242

Zdravím,
před 3 týdny se nám narodili 3 krásní hnědí kozlíci, mají se k světu a dělají nám opravdu radost. Nemůžu se nikde dočíst kolik by měli denně přibrat, v po 9.2. Mají 3 týdny a váží asi 9, 2kg. Může mi někdo prosím poradit.
Přes týden byla u nás plemenářka na jejich posouzení a všichni jdou do chovu a v září už budou k prodeji. Mám z toho velkou radost, nechtělo se mi je prodávat na pečínku.
Tak doufám, že vše dobře dopadne

7.2.2015 17:45
roklanka

XXX.XXX.45.11

U mléčných koz se denní přírůstky nedělají, zpravidla dobře prospívají když zdvojnásobí v měsíci svou porodí váhu. Ten kozlík u ruky vypadá na rohatce, ti se moc dobře neprodávají, můj plemenář je nezařazuje. Tím vám nechci kazit radost, někdo si naopak rohatce vybírá. Já rohatce nezařazuji do chovu, manipulace s rohatým kozlem je horší.

7.2.2015 18:09
kristina

XXX.XXX.176.242

Kozlíci měli porodní váhu přes 3 kg tak to asi prospívají dobře smajlík. JJ ten jeden je rohatý, plemenářka říkala, že i o rohaté je zájem, tak doufám, že vše bude ok. Rohatý je hrozný mazel a pořád by se nosil
Plemenářka nám říkala, že se rohatí kozli berou i do stád kde jsou bezrohé kozy, aby se předešlo narození hermafroditů,
Tak budu doufat, že se kluci prodají smajlík

7.2.2015 18:18
roklanka

XXX.XXX.45.11

Oni ti rohatí jsou hezčí smajlík, ale když to pak doroste do metráku a máte ho stranou od koz, tak vám chlívek rozebere dost rychle, bezrohej to nemá tak jednoduchý :-D.

Přidejte reakci

Přidat smajlík