Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj všem. Mám jeden dotaz ohledně určování březosti. Včera jsem měl u mě doma veterináře a zkoušel, jestli mám březí kozy. Všechny tři byly u kozla dvakrát... podruhé jsem je tam nechával týden. Navíc je moc nekrmím a mají břicha, jako by spolkly pneumatiku. Do porodu teoreticky zbývá měsíc, ale podle veta není březí ani jedna.
Existují nějaké další metody, jak březost určit? Nějaký těhotenský test? Ultrazvuk?
Jde o to, že jedna koza je starší a pořád nechce přestat dojit. Má výborné mléko a ne a ne se zasušit. Tak by bylo škoda ji pracně zasušovat a zjistit, že fakt není břeží.
Díky za rady.
A jak to veterinář zkoušel? metody určení březostí je docela dost, ale pohybuji, že tady v ČR se všechny dělají.
ultrazvuk je nejspolehlivější, dále progesteronový test z mléka, krve...nemusí být průkazný, dále estrogen v krvi či stanovení chorionsomatomammotropinu či estron sulfátu, nebo od 10. týdne březosti metoda rektální palpace.
co vím, tak schok nabízel myslím ultrazvuk, ale zda je to stále ještě aktuální netuším.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zkoušel to tak, že ji obejmul a rozhoupal jí břicho. potom prý pohmatem cítí, jestli nějaké tvrdé části kůzlete narážejí do boku.