2 dni staré jehně má trus barvy i konzistence plnotučné hořčice. To by bylo myslím OK, ale zaráží mě, že má tou "hořčicí" pomatlaný ocas i obě zadní nohy. Dalšímu jehněti jsou 3 týdny a vůbec jsem si nevšiml, že by něco vylučovalo, natož aby bylo takhle špinavé. Je to normální, že se takhle špiní?
Uživatel s deaktivovaným účtem

jírab
napsal(a):
2 dni staré jehně má trus barvy i konzistence plnotučné hořčice. To by bylo myslím OK, ale zaráží mě, že má tou "hořčicí" pomatlaný ocas i obě zadní nohy. Dalšímu jehněti jsou 3 týdny a vůbec jsem si nevšiml, že by něco vylučovalo, natož aby bylo takhle špinavé. Je to normální, že se takhle špiní?
Ne, jakmile zvíře vypadá, že má průjem, tak má průjem. Nikdy není normální, aby mělo zvíře posrané nohy.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Taky jsem měla jehně zašpiněné na zadních nohou (z prvních dvou dní života) od žluté smolky a řešila, co s tím. Je to jedináček, vypadá vitální, pije, máma pečuje.
Mrkla jsem do starších diskusí a našla odpověď od zkušenějších - může se stát, že se novorozeně přepije a z toho má "momentální" řidší trus. Pokud je to z tohoto důvodu, tak se stolice brzy sama upraví. Což byl i náš případ.
Samozřejmě pokud by to trvalo více dní, určitě je třeba řešit.