Dobry den... vcera se mi narodila prvni kuzlatka od meho prvniho odchovu... matka je kombinace H/AN/BU a otec AN... linie Pauli, Bento, Baron a Black... :) to jen pro to ze jsem chtela mit Angloburskou kozu... je to moje srdecni zalezitost protoze jsem ji musela chvilku piplat na lahvi, pak ji nastesti prijala nahradni matka... je chytra a svehlava... a zasadne chodi za mnou jako za hlavni kozou... jak jiz jsem rekla je to prvnicka... porod sel docela dobre prvnimu kuzlatku vysla hlava v obalu a nozicky mel skrcene v koze... tak jsem ho vytahla, druhy vysplouchl skoro sam ajncvai treti mel venku nohy ale hlavu uvnitr tak bylo nutne ho trochu vratit zpatky a hlavicku srovnat... asi se ohlizel jestli za nim neni jeste jeden braska... barvy jsou take vesele... veminko ma nalite krasne... a je maminka je uplne ukazkova... z pocatku sice obcas nejake miminko prislapla, nebo take chtela prilehnout... ale prvni noc preckali vsichni ve zdravi... co me vydesilo dnes odpoledne... a mozna s tim mate nekdo zkusenost... a nebo to bude opet zkusenost pro nekoho dalsiho, aby nepanikaril a radeji jeste chvili sledoval bylo to... ze jsme prisla zkontrolovat kuzlatka... postavil se cernej kozlicek je ze vsech nejvetsi... a uz uz chtel jit na veminko... kozena ho div ze nezapichla rohem... tak jsem ji pohrozila... a maleho soupla ke strychu a ona ho capla za ocas a tahla pryc... no pak mi dala ranu do lokte jak se po mladym ohnala... tak uz jsem se strachovala ze je odmitnutej a ze koze preskocilo... jen sem si rikala ze ma plnej pupik a ze to s tim odmitnutim nejak nehraje.. mladej se schoulil do klubicka... a ja koukala co se delo dal jak v jirikove videni... prisla k druhemu mrnousovi... ten spal.. zduchla do nej probudila ho nadzvedla postavila... no normalne ho vybidla aby se nakojit... proste moje koza zvlada management krmeni sveho vicepocetneho vrhu uplne na jednicku... tohle jsem totiz jeste nikdy nevidela... ma je srovnane v lati a o odmitani nemuze byt rec...
Seřezaná od kozy už jste, tak už jen ta pentle a voda Já vím, už mlčím a k věci.
Jestli to teda má ta vaše kozena tak pod kontrolou tak to je nádhera, pak že příroda není zajimavá.
Já neměl odvahu tady napsat pro změnu to, že moje kozena, mimochodem šéfka pětičlenné kozí grupy, si zase ve chlívku kadí a čúrá do jednoho rohu. Vždy se musím smát, když si třeba od žrádla vyloženě odskočí do rožku
Dik za reakci... jen jsem se snazila popsat to ze tu hodne nezkusenych bere kuzle na lahev v domeni ze je mrne odmitnute... a pritom to muze byt vsechno trochu jinak... mam kameru takze jsem si svou domenku potvrdila ze zaznamu... koza kazde mrne individualne opecovava... podle potreby... chtlo by to snad zalozit nove vlakno... vyjmecne vlastnosti nasich sverenkyn... protoze to co popisujes je k neuvereni...
Ony nekdy kozeny vyvadeji desne hovadiny... a vymysli opravdu kde co... ale na druhou stranu pokud clovek od nich nic neceka... daji se u nich pozorovat opravdu divy... moje kozy treba sypou korale uplne vsude... hlavne do kyblu s vodou... kdo by to do nich rekl ze budou preferovat splachovaci zachod.. ze