Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.3.2015 09:16
Kondola

XXX.XXX.48.231

Beran nám šikanuje kozla (i přesto že je poloviční). Dneska se za mnou oba přišli podrbat a kozel je v pořádku, ale beran má kolem rohů krev.. Má mě to nějak znepokojovat, že si nějak hodně ublížil nebo až si to mezi sebou "vyříkají" se to prostě zahojí a bude to zas OK? Tu krev nemá kolem celých rohů, spíš jen místy (mezi rohy, a jakoby zepředu z boků na obou stranách)..

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.3.2015 09:40
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nevím, jestli je to to samé, ale párkrát se u nás stalo, že mladý kozel při zápasech se silnějším měl jakoby popraskané zkrvavené rohy. Ale jednalo se opravdu o kozlíky do 1 roku, spíš mladší, a všechno se bez následků zahojilo. M.

10.3.2015 09:53
Kondola

XXX.XXX.48.231

Děkuju za odpověď. Mně právě příjde, že kolem těch rohů má jakoby popraskanou kůži, dalo by se říct s trochou nadsázky že se mu ta kůže "oddělila" v některých místech od rohů.. Nevím, jak lépe to popsat..

10.3.2015 10:12
profesor1

XXX.XXX.192.99

Já mám bezrohého berana a někdy má na hlavě v místech kde rohy rostou taky krev. To má ale od toho jak se drbe o nějaký strom. Podle mne si to ujasní mezi sebou a bude klid.

10.3.2015 13:48
anobbona

XXX.XXX.84.98

Já si kdysi pořídila stádečko kamerunských koz a jak se kozel dostal k beranovi (suffolk a pořádný macek), tak se začali mydlit hlava nehlava. Po několika desítkách minut, kdy do sebe soustavně bušily hlavama bylo vidět, že kozel má značně navrch, beran už se jen bránil, hlavu měl rozmlácenou do krve... Kamerunky musely z domu nebo by mi toho berana snad zabil.

10.3.2015 18:31
lilo

XXX.XXX.201.210

No my meli 5 leteho sufolaka a soused mladeho berana rocniho take s cernou hlavou... no a jednoho dne jsem ho nasla u nasi oplutky kaput, z usi a nosu krev a v poloze uz jsem na odchodu... tloukly se tak dlouho az neodesel... oplutka cela rozbombardovana... vychozene cesticky od couvani... ty tam do sebe museli sit az do chvile co dostal posledni ranu...

11.3.2015 09:21
Kondola

XXX.XXX.48.231

Děkuju všem za reakce. Právě on ten náš beránek je mini, má asi 25kg odhadem a kozel je obr a i přesto mu beran dal pěknou nakládačku.. U nás má kam utéct, tak to bylo dobrý. Už se skoro nemlátí, asi si to vyříkali, ale teď společně okupují boudu a nechtějí tam pustit ostatní, tak budeme muset vyrobit ještě jednu.. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík