Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den chtěla bych se zeptat na plemeno ovcí walliserské černonosé ovce (doufám že to píšu dobřea pokud ne předem se omlouvám) Pokud je tu někdo chová jaká by byla cena beránka + ovečky ? Na co se toto plemeno požívá ( maso, vlna mléko) A jak je naročný odchov. Všem moc děkuji za odpovědi.
Walliserská černonosá (WA)
Bílé primitivní hrubovlnné plemeno velkého tělesného rámce, pozdě dospívající, s kombinovanou užitkovostí vyšlechtěné ve Švýcarsku ve stejnojmenném kantonu. K plemeným znakům patří výrazný klabonos. Vlna je hrubá, sortimentu D – D/E. Obličejová část hlavy a uši jsou sytě černé. Obě pohlaví jsou rohatá, spirálovité rohy směřují špičkami od hlavy, oči mají tzv. „brýle“, na čele je velká čupřina, končetiny jsou porostlé vlnou a po spěnkový kloub jsou černé. Dlouhý ocas je porostlý vlnou. Živá hmotnost bahnic je 70 – 80 kg, beranů 80 – 100 kg. Chová se především v horských a podhorských oblastech. Hlavním produktem je maso.
Čerpáno z - http://www.schok.cz/slechteni-pk/slechtitelsky-program-v-chovu-ovci
Další info - http://katedry.czu.cz/en/ksz/atlas-zajmovych-plemen-malych-prezvykavcu/.

Zrovna nedávno byl beránek na bazaru k prodeji ;) Taky jsem po nich pošilhávala - jsou vážně boží :).

Na bazosi.cz, z 18.3.
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/45673498/Prodam-walliserskeho-beranka.php.
Jj, sesame street. Nafoceno přímo ve Wallis. Tři měsíce jsme tam pastevčili ve 2000 m.n.m.
Ještě tam vyvinuli nepromokavý kozy (ne ty dvojbarevný).
Dobrý den,
loni jsem tyto ovce viděla v Lysé nad Labem na podzimním zemědělci. Byl tam uveden i chovatel, tak by se tam dal sehnat kontakt.
Také jsme po nich koukali a ma fotkých jsou úžasné, ale ve skutečnosti jsem byla trochu zklamaná. Nepřišlo mi to nic extra, ale je to můj názor...
Lenka.

Lenko, já se na ně chystám, ale když si o nich člověk zjistil pravdivé informace od dlouholetých zahraničních chovatelů, byl zklamaný dvojnásob... ale říkám si, že "za pokus to stojí" :).
Nase.kozy

XXX.XXX.11.166
Mám 2 letiošní Walliserské čistokrevné beránky na prodej. Pro více info pište nase.kozy@gmail.com.

To je zajímavá informace. S PoP, aby bylo při připouštění vše zákonné? V tom případě by mě to zajímalo. Totiž, když jsem uháněla víceméně jediného chovatele z Bavorska, který má ovce s genotypem R1 a ostatními požadavky pro vývoz, tak mi oznámil, že na rok 2017 by mi možná rezervoval jednoho aukčního beránka, ale jehnice žádné (vše již rezervované)... opravdu není legrace se k těmto ovcím, když je chce člověk s PoP, aby mohl dále čistokrevně chovat, dostat... (ze Švýcarska dovážet cokoli ambice bohužel nemám...).

Ok :).
Dobrý den,
prosím Vás, nevíte někdo o prodeji Walliserských oveček? Potřebuji koupit 1-2 ovečky (i jehničky), Budu vděčný za každy kontakt (prosím na e-mail: novak.hradiste@seznam.cz). Kontakt může být i ze zahraničí, doprava není problém, cestou můžu ovce přibrat i Vám...
Děkuji za nabídky a kontakty...

Haha, tak to jsem zvedava. Treba nekdo ma nejake zhave zelizko v ohni. Ale spis se obavam, ze dopadnete jako zatim vsichni, kteri se na me obraci, ze shaneji...
V zahranici ticho po pesine. Mam inzeraty uz dva mesice na nemeckych i rakouskych chovatelskych serverech, oslovuji aktivne naprimo chovatele a...zatim mam prislibeneho jednoho plemenika z odchovu 2017... Uz jsem taky bezradna

V Čechách narozeného s POP, jo? Tak to bych si ho klidně zamluvila, když budu znát linii
Ono přijít v ČR k v Čechách narozenému (i čistokrevnému) beránkovi není až tak nemožné, ale bohužel je oficiálně k ničemu, že...
Tiez budeme mat na predaj.
https://www.facebook.com/blacknosSk/.
Ubaranajana
napsal(a):
Tiez budeme mat na predaj.
https://www.facebook.com/blacknosSk/.
Krásné ovečky, krásné bydlení !
Flema Studio

XXX.XXX.168.55
Dobrý den,
budete mít konec zimy - na jaře 2018 na prodej 2 ovečky a beránka. Aby byla možnost dalšího chovu, tedy nepříbuzné? Předem děkuji za odpověď.
Vss

XXX.XXX.199.247
Https://zvierata.bazos.sk/inzerat/74475195/Walissersky-ciernonosi-baran.php
Pro Hhippie. Ale asi to nebude KU chov.

Děkuji za kontakt, milé VSS.
Mno, v ČR ani SR není dostatek jedinců, tedy ani nejsou založeny plemenné knihy. Tedy potomstvo opravdu není "plemenné"...
Ale ještě jednou děkuji, že jste si na mě vzpomnělo
Ovecky blacknose

XXX.XXX.189.173
Dobry den chcela som sa opytat kolko stoja ty ovecky

To se musíte mrknout na zahraniční weby. Tady se prakticky neprodávají.
Samice se prakticky sehnat nedají a samci, pokud se bavíme o plemenném beranovi, který smí připouštět, od 500 E výš. Plus výdaje na cestu a veterinu.

Zdravím fandy tohoto plemene.
Dnes se mi podařilo ulovit pár fotek "našich dětí", tak posílám na kochačku
Za chvíli půjdou do světa, tak pak výhled do výběhu zase zevšední...
T.č. jsou cca 3 měsíční.

profesor1
napsal(a):
Tak to teda určitě potom zevšední!
Neprodávej! První rozešli pozvání na všechny školy v kraji na na exkurzi
Nemají chybu
Nojo...musejí si na sebe vydělat...
Ráda bych pořídila plemeníka pro příští připouštění...tak to bude tak za dvě jehňata...
Tak držte palce, ať se zadaří! (sehnat + připustit + úspěšně odrodit a odchovat)

Cim koukaj?

Mam pocit, že maj nějaký sonar jako delfíni
Vlastně se mi podařila za celou tu dobu vyfotit jen jedna fotka s okem

Tedy, to není dovoz z Číny!

Tak mě sice čas od času někdo osloví ohledně jehňat, zda nemám na prodej, každopádně koukám, že ne za každou cenu jsou prodejné...
https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/inzerce/r/detail/3225833/wallisersky-beranek/
Pán, chtěl za odstávče beránka 10tis... to už je nejspíš pro hobbíky moc
Jó, to kdyby to byla slečna, tak by mu i za tu cenu ruce utrhli...
napsal(a):
Tak mě sice čas od času někdo osloví ohledně jehňat, zda nemám na prodej, každopádně koukám, že ne za každou cenu jsou prodejné...
https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/inzerce/r/detail/3225833/wallisersky-beranek/
Pán, chtěl za odstávče beránka 10tis... to už je nejspíš pro hobbíky moc
Jó, to kdyby to byla slečna, tak by mu i za tu cenu ruce utrhli...
Já vím, že je to blbá otázka, ale... Myslíte, že toho beránka koupají? Že je takový bílý oproti těm Vašim.

Varaxi: to fakt nevím, v jakém prostředí je držej... když je hodně pršavo, tak umějí být bílé. Zeptejte se Kostey - má nádherné fotky bílobílých walliserek z velehor. Nebo to byl TomTady? Už nevím, který z nich pásl (i) ve Švýcarsku.
Takže koupaj asi ne, ale třeba je stájovaný na opravdu čistém povrchu. Ty moje jsou prostě ovce venkovní, tedy když se někde vypopelej, jsou hned jak dobytci

Tak tak, kdyz casto prsi tak i suffolk jsou jak snih. Ale taky umej bejt do cervena, zalezi na tom v cem se "popelej". Zloutnou, cervenaj, hnednou...

Pokud já někde na pastvině pálim nějaké větve, tak ovce se pak v ohništi doslova popelej. Vždycky to je místo kde si rády lehaj a podle toho pak vypadaj. Stačí ale chvilka a zase se vyčistěj.

Kostey: Výhoda přírodně černých ovcí

tak já si zwartbla vybrala i z důvodu, že nejsou v průběhu roku barvově nudní o proti "bílým" ovcím a koukám, že ty mají ještě větší paletu barev

Tak to kazdopadne!

Posílám fotku mých opršených walliserek.
Myslím, že ta srst docela bílá je.
Nebo není?

jako snížek

a teď budu očekávat, že budou postupně následovat ty další škály barev

Mine: nebojte, takovej spamer nejsem. Navíc - foťák na mobilu stojí za prd a zrcadlovku u boku nemám pořád..

Bekky: no jo, už se trochu vyžraly, ale stejně pořád bojuji s hubeností ovcí jak kojej, tak se mi prostě ani na trávě nedaří je zakulatit Jsem mizerný chovatel. Někdy jsou dny, kdy si říkám, že bych se na to měla vykašlat. Jako...nic nechcípá, jehňata přibírají, ale ty dospělé ovce, když ostříhám, je to pro ostudu.
Hiippie: mě tyhle ovce přijdou tak asi něco jako Valaška, tak asi úplně to vykrmit bude potíž, nebo se pletu? Neznám je, párkrát jsem je viděla na aukci nebo u někoho, ale nic víc. Berani byli každopádně vždy robustní a kostnatí. Kromě toho jsou plemena, která prosperují na takových těch chudých vápenatých pastvinách ale potřebují být na velké ploše, trávy tam je pomálu, ale ovce jsou jak koule. Z čeho nevím...

Jo, jsem sice na vláknu walliserek, ale teď jsem bohužel nepsala o nich (jen jsem to neupřesnila).
Jo, walliserky jsou teď konečně v dobré kondici. To mě těší.
Ten povzdych byl nad zwartblama.
Prodávám Walliserského černonosého beránka,3,5 měsíce, info viz. inzerát:
https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/inzerce/r/detail/3260259/wallisersky-beranek-walliserska-cernonosa-ovce/.
JZales
napsal(a):
Prodávám Walliserského černonosého beránka,3,5 měsíce, info viz. inzerát:
https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/inzerce/r/detail/3260259/wallisersky-beranek-walliserska-cernonosa-ovce/.
Zde je nový funkční odkaz na inzerát:
https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/inzerce/r/detail/3276029/wallisersky-cernonosy-beranek-na-prodej/.

Ctyrmesicni nedorost uz prosel bonitaci atd atd?

Mastňáčku, kde čteš, že prošel bonitací? Nemluví se nikde o tom, že by měl být plemeníkem... ale že je vhodný do hobby chovu.
To, že má všechny plemenné znaky, na to přeci nepotřebuji šlechtitele ani nákupní trh beranů. Pokud jsem chovatel nějakého plemene, měla bych znát, jaké jsou jeho plemenné znaky, tedy mohu toto sama posoudit a uvést to do inzerátu.

No prece prave ze to tam nectu a presto cena takova. Znaky neznaky,75% krizenec se nekdy muze povist ze nepoznas rozdil od cistyho.

Mastňáčku, tyhle ovce se téměř nedají dovézt. Holky se nedají sehnat ani v Čechách, samci jakštakš, ale taky se jich moc neprodává.
Kdyby byl plemenný, stál by tak 20tis.
Pravda, já letos beránka kupovala za míň a na podzim budu prodávat, tak jsem zvědavá, zda se vůbec prodá. Prodej beranů je holt těžší než samic - když se nejedná o "jedlé" plemeno. (tedy, ne, že by nebyli jedlí, ale...jsou to pak drahé klobásy...).

No vsak to nema zadnou perspektivu do budoucna.

Co TO? Jako to plemeno tady v Čechách?
Prostě je to hobby plemeno jako spousta jiných. Akorát to má tu výhodu, že je to roztomilé a originální, narozdíl třeba od kamerunek...

No jasne, kde budes shanet jinou krev?
Odkaz na funkční inzerát.. https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/inzerce/r/detail/3293657/wallisersky-cernonosy-beranek-na-prodej/.

To je porad ten samy, co ho pan nabizel za 10tisic. Vtipalek

Joahaa, to jste Vy osobně!
Přestože v Čechách je walliserek málo, ti beránci jsou jaksi spíš "odpad" - lidi poptávají jen samice. Takže až není takový problém nepapírového beránka sehnat. A poptávka je minimální. Tedy za ty peníze je malá šance, že se prodá - viz Váš případ
Ale jak se říká - každé zboží má svého kupce. Třeba jste měl vydržet a prodal by se i za tu desítku
Hodně štěstí!

Má někdo Wallis ovci klidně starší nevěřim ze v ČR nikdo nemá i bez známek nebo starší.

Chtela jsem Vam reagovat uz na ten inzerat, co jste zadal ne jako inzerci, ale jako nove vlakno. Ale pak jsem to smazala, ze to melo sarkasticky ton.
Ale tento Vas vykrik me znovu aktivoval...takze odpovim:
V CR uz samozrejme par desitek jedincu je. Ale pokud se o plemeno zajimate i jinak, nez jen, ze jste nekde videl obrazek a rekl jste si, ze ho musite mit, pak jiste vite, jak to s nimi je. Tedy jak jsou vzacne, svymi majiteli vysoce cenene a nacenene.
Samice walliserek jsou v CR temer neprodejnym zbozim, takze tady muzete vykrikovat, jak chcete. Pochybuji, ze to necemu pomuze.
Nejlogictejsi pristup zodpovedneho a uvedomneleho chovatele je dopidit se na chovatele toho ktereho plemene, co me zajima a poptat žádané, nejlepe jiz ted s moznosti rezervace pri dalsim vrhu.

No hádat a řešit tóny jsem sem nedošel. A moc krat jsem tady viděl jak se tady hasterite místo řešení zvířat. Dostal jsem samce walliserske ovce z chovne stanice je 100% čistokrevný! ZDARMA jelikož paní po tak velke investici zistila ze musí kupovat seno ze musí ostříhat a udělat paznechty odčervení ani očkování nemluve. Je oblíbeny natolik ze dostane ovci pokud se vlezu do 1500 e ps nevím kolik jich máte ale jak kdybych vás urazil ze je mám zájem chovat nebojte ovci seženu pak rad poslu fotku.

Když se ovce nenabízí moc v ČR tak v Evropě seženu jsu přesvědčen stačí mi ovce po čistokrevných rodičích ale ze má třeba jinak fleky na nohách tak ji neudělají papíry nebo se jakože neuchovni, nehledám papíry a 1 flek kvůli kterému se vyřadí z papírového chovu me moc netrápí.

Posílám foto majitelka za něho dala spousty penez 2 roky zpátky za jehne a nebyli ho schopni ostříhat a udělat paznechty smutne.

A na co to chcete? Budete mnozita prodavat beranky bez papiru za desitku? :).

Ano, pratele, na to neni co dodat
Armanovi jsem chtela poprat hodne stesti pri shaneni. Ale vlastne mu ho nepreju. Protoze diky takovym, jako je on, se sem zas nataha jen odpad a na tom se bude dal chovat
Jsme v tomhle nepochopitelny narod. Setrilci? Nebo hlupaci?
U koni je to to same v blede modrem. Z Irska / Belgie se sem tahaji irsti tinkerove, ktere by si tam nikdo nekoupil. Divoci kone, kteri mnohdy nesplnuji standardy, mnozi se bez koordinace na pastvinach mezi sebou a my tu kupujeme po 100tis./ks takovehle herky, co u nich by sly nejspis do klobas...njn. Treba se jednou chytneme za nos a budeme chtit radsi kvalitu pred nizkou cenou a kvantitou..

Zrowna u tech cinskejch sla... konkubin me to hlava nebere. Ovce v podstate k nicemu ale draha jako slak. A u konu jen na jezdeni je to taky k zamysleni.

Mastnacku, to uz vime, ze tohle odmitas chapat, proc si nekdo porizuje zvirata proste jen proto, protoze se mu libi. Nebo proto, ze takove "nikdo jiny nema".. Ja treba nemam psa. Prijde mi, ze by byl v mem zivote "navic". Pes take stoji spoustu penez. Taky se da pomnozit, ale taky daleko vic stoji nez vydela. Neni z nej zadny uzitek (vyjma z pracovnich psu). Je to to same jako s konem. Je to hobby, zivotni styl, ktery stoji spoustu penez. Nebo jakykoli jiny konicek. Vsechna zabava neco stoji

No to pozor, já mám fenku německýho ovčáka a sice nepracuje, ale hlídá. Zrovna minulý týden mi tu ve světnici rozbila okno když lidi z cesty odbočili k baráku, aby mi na schody položili igelitku se suchym pečivem a ona hlídala tak pečlivě, až málem prolezla oknem .
Ano, to rozbité sklo je výdaj navíc, ale jinak ten pes moc nestojí, ale kdoví za kolik kč mi tu už ochránila majetek, ani drůbež před škodnou nezavírám, protože se sem všechno bojí jít. Jen kohouta se fenka bojí, jinak tu tomu šéfuje ona

Kubo, to je pro me porad pracovni pes (jasne, ofiko zarazeni se nazyva jinak..). Protoze je cloveku k uzitku.
Nepracovni pes je proste kazdy ostatni, ktery slouzi vicemene jen na okrasu

Hhippie: tak to jo... :)
Jíst psa je trochu jinej level než jíst walliserky, ale ano, taky to jde. Před pár lety, když byly anglonubijky v té největší módě, tak jsem jednu porážel a vzhledem k tomu, že se ta zvířata tady prodávala za 10tis tak jsem z toho měl taky trochu blbej pocit, když jsem jí zpracovával.

hhippie: jak se obcas zatu do dobove literatury tak jsem zrovna vcera narazil jak se hnojilo pole v belgii kdyz byl nemocnej kun... pustilo se mu zilou a vodil se po poli dokad nepadnul.
Snist se da vsechno to je fakt. Ale jak pise kostey, taky bych mel blbej pocit ze jsem vyhodil 10litru. Je to nejaky pokriveny...
Tak pravda je, že strava našich psů přijde za měsíc v průměru na 3000. Máme dvě hovawartky, váha 45 a 35 kg. Dva balíky sena pro ovci na zimu by tedy ted stály 4000. Předpoklad je, že ji tím budu krmit osm měsíců, k tomu voda, liz, jablka něco jádra.6000? A pak se jí ještě narodí jehně nebo dvě. To naše feny za tu dobu prožerou 24000. Starší je už 11 a nikdy se jí nenarodilo nic. Takže pokud budu chovat koně jako mazlíka, nebo ovci, nebo cokoliv, není přece co řešit a nad čím se podivovat.

bosorka: toho pak spis sezrali, kazdopadne je to zajimavy cteni. Trosku odbocim ale jsem celkem rozladenej z toho, protoze i kolem roku 1850 +- se uz odvodnovalo, dokonce drenazovalo vypalenejma trubkama. Takze takovy ty narky ze driv to bylo vsecko bliz pririode a tohleto tamhleto, kdepak. Bojovalo se s ni zrejme odjakziva.

Kubo, je to tak.
Kdyz clovek porazi drahe zvire, a vi, ze vynos v mase je daleko nizsi, pak z toho radoat nema. Ale jsou chvile, kdy to jinak nejde.
Jani, jasne. Snist se da vsechno. Porad je to hosp.zvire. Ale zvhledem k cene, tak pokud bych se jich chtela zbavit a nebylo nutne porazet, radsi po desitce prodam, nez udelam klobasy za 2tisice...

Bosorka: 1877... a pak nam tady zacne hazet ramenama nejakej Brabec z ANO jak zaridil destovku a ma plany na zadrzovani vody a tohleto tamhleto. Vsecko uz tady davno bylo.
Dle nejnovějších výpočtů prof. Harlachera (přednosty vodoměrného oddělení ve sboru vodopisném pro království české) obsahují proudy jediného Labe, protékajíce u Lovosic, tolik látek hnojivých, že jimi ohromná cena 16 milionů v roce moři přinášena – naší vlasti ročně unášena, odcizována jest.
16 milionu nepisou ceho ale dneska by to byly miliardy.
Tak my se učili, že likvidování přírody začalo masivně růst s průmyslovou revolucí, tj. v roce 1850 už to tu bylo celkem zplundrované.
Též jsme se učili, že náprava bude trvat dvakrát tak dlouho co ničení. Podle této teorie se ani naše prapravnoučata nedočkají dostatku vody, čistého vzduchu, kvalitních potravin...

Janinko, zasypat meliorační trubky by šlo jen v případě, že by existovaly plány, kde jsou položené. To už dnes nikdo neví.
Mimochodem u nás je odvodnění polí, které se propadá a jsou z toho dost hluboké nebezpečné jámy. Nikdo se k tomu nehlásí a náprava asi neexistuje. Dokud tam nespadne dítě a něco se mu nestane, nikdo s tím nic dělat nebude. Mně tam spadl zároveň pes a kůzle, což byla blbá kombinace, kůzle se psa bálo a zalézalo dál a dál do té obří roury. Bála jsem se tam vlézt, nedostala bych se bez pomoci ven, ale podařilo se mi dost se nahnout a psa vytáhnout a za obojek (naštěstí ho tehdy měl) a kůzle pak vyskočilo strašně vysoko a bylo venku.

jo Brabec se svejma kecama o té dešťovce a o navyšování objemu stávajících přehrad mě docela rozesmíval, nebo spíš doháněl k pláči.
Měl narovinu říct, že podnik jeho šéfa by měl být ten, kdo se zadržováním vody v zemědělské krajině začne a pak to budou chtít i po ostatních zemědělcích.

Hippie ty jsi pro me odpad když berani walliser jsou odpad pro tebe dobře, ? :) a co tu meleš ze je radši prodas za 10 kdyz píšu ze koupím ovci za 1500 e za 40 tacu to je podle me víc jak 10 tak nemnoz bezcenný nestandardy díky arman.

To co tady tlačís občas lidem do hlavy by melo byt trestne je to fakt hrůza mladý chovatel se pride zeptat na fóru a chovat se tu jak nevím co me neodradís ale je mi lito ze téma keca má další mlade chovatele.

Odradis chovatele.

Dam příklad co vy beran na dotace plus papírové ovce 1+5 40 tisíc par jehňat rocne 40 tisíc plemenny beran a 15 krásných bahnic od poctivého farmáře za stejne prachy tak radši prodám 25 jehňat něco zabiju než 8 jehňat budu řešit papíry a pak jak nektere pobiju na maso tak jsem na tom dost bledě tak nelzi lidem.

Janinko, tady nejde o pudla, ale o kozy . A když si někdo v pátek večer trochu přihne nebo zahulí, potom napíše něco takového. Jinak si to vysvětlit neumím.
Deaktivoval účet, Arman ws. nevímco. Nějaký mag or.

No tedy paaani... asi dobrej MATROŠ!
Kdyz jsem odpad, jdu se z tohohle vlakna vyhodit.
Padaaaam

A nafackuj si :) pripadne jdi ostrihat nuzkama sousedum :).
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!